Diabetes Medicijnen en Hulpmiddelen

Diabetes medicijnen en hulpmiddelen kopen? Bestel zonder recept online

Hieronder kun je direct diabetes medicijnen en hulpmiddelen kopen, of lees eerst meer

diabetes medicijnen competact
15 mg / 850 mg (56 tabl.) + Consult + Service fee €131,00
Metformine kopen zonder recept
500 mg (28 tabl.) + Consult + Service fee €40,00
850 mg (56 tabl.) + Consult + Service fee €45,00
Oral Solution SF 500 mg/5 ml + Consult + Service fee €136,00
Glucophage kopen zonder recept
500 mg (84 tabl.) + Consult + Service fee €45,00
850 mg (56 tabl.) + Consult + Service fee €45,00

Persoonlijk advies?

Wil je advies over welke diabetes medicijnen je het beste kunt kopen? De online arts kan je hierbij helpen. Deze gecertificeerde arts kan je voorzien van passend advies op maat.

Vraag het de arts >>

Er zijn verschillende diabetes medicijnen en hulpmiddelen voorhanden. Helaas kunnen ze de ziekte niet genezen, maar ze kunnen wel het leven van de diabetespatiënt gemakkelijker maken. Hieronder behandelen we enkele van deze medicijnen.

Diabetes medicijnen

Er zijn verschillende diabetes medicijnen op de markt. De meeste bevatten de werkzame stof metformine. Lees voor het gebruik van deze medicijnen altijd goed de bijsluiter.

Competact

Het diabetes medicijn Competact verlaagt het glucosegehalte (de bloedsuiker) in het bloed. Het medicijn heeft 2 werkzame stoffen:

 • Metformine ter bevordering van de opname van glucose in de spieren en lever.
 • Pioglitazon ter bevordering van de opname van glucose in de cellen en ter voorkoming van teveel glucoseafgifte door de lever.

Door de combinatie van deze 2 werkzame stoffen in dit diabetes medicijn, daalt de bloedsuikerspiegel.

Gebruik

Dit medicijn wordt bij diabetes type 2 vaak voorgeschreven. De tabletten worden in hun geheel doorgeslikt met wat water. Om bijwerkingen voor de maag en darmen te voorkomen, kunnen de tabletten eventueel tijdens of na een maaltijd worden geslikt. Over het algemeen wordt tweemaal daags 1 tablet genomen (tenzij anders voorgeschreven). Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen

Patiënten die dit diabetes medicijn nemen, melden in sommige gevallen de volgende bijwerkingen:

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, winderigheid, diarree en misselijkheid.
 • Verandering van de eetlust.
 • Stoornissen in de smaak.
 • Minder goed zicht door de verlaging van de bloedsuikerspiegel.

Deze klachten horen na verloop van tijd af te nemen en te verdwijnen. Is dit niet zo, raadpleeg dan de arts. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Competact bestellen?

diabetes medicijnen competact

Competact kopen zonder recept vanaf €131,00 >>

Metformine

Metformine is een medicijn dat door mensen met diabetes type 2 kan worden ingenomen. Het verlaagt het glucosegehalte in het bloed. Ook helpt het de eetlust verminderen en vermindert het de kans op hart- en vaatziekten door onder andere een bloeddrukverlagende en cholesterolverlagende werking. Daarnaast neemt de kans op complicaties als gevolg van diabetes met dit medicijn af.

Gebruik

Metformine wordt gebruikt in tabletvorm met of zonder regulerende afgifte (HCL). De tabletten dienen geslikt te worden in de dosis die de arts voorschrijft. Dit kan verschillen per persoon. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Patiënten die dit medicijn nemen, ervaren meestal lichte bijwerkingen. Hierbij kun je denken aan zaken als:

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, winderigheid, diarree en misselijkheid.
 • Verandering van de eetlust.
 • Stoornissen in de smaak.
 • Minder goed zicht door de verlaging van de bloedsuikerspiegel.

Deze klachten verdwijnen na enige tijd. Mocht je langdurige bijwerkingen ervaren, raadpleeg dan de arts. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Metformine bestellen?

Metformine is online verkrijgbaar in verschillende versies en doseringen. Volg de link hieronder voor Metformine in 500 mg en 850 mg, en voor de Oral Solution:

Metformine kopen zonder recept

Metformine kopen zonder recept vanaf €40,00 >>

Glucophage

Gucophage heeft net als de meeste andere diabetes medicijnen als werkzame stof metformine. Vaak wordt dit medicijn gebruikt als een aangepast eetpatroon en meer lichaamsbeweging niet helpen bij het verminderen van de klachten. Glucophage verlaagt de bloedsuikerspiegel. Het verhoogt de opname van glucose door lichaamscellen en remt juist de opname en aanmaak van glucose door de lever. Vooral diabetes patiënten met overgewicht zouden baat hebben bij dit medicijn.

Gebruik

De tabletten van dit medicijn worden bij voorkeur na of tijdens de maaltijd ingenomen, zodat de bijwerkingen op maag en darmen minder sterk zijn. Met een beetje water kun je de tablet doorslikken. Lees de bijsluiter voordat je begint met het innemen van dit diabetes medicijn.

Bijwerkingen

Patiënten die Glucophage nemen, kunnen dezelfde bijwerkingen ervaren als bij bovengenoemde diabetes medicijnen. De klachten zouden mild van aard moeten zijn en na enige tijd moeten verdwijnen. Zo niet, dan dient u een arts te raadplegen. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Glucophage bestellen?

Glucophage is online verkrijgbaar in de volgende hoeveelheden:

Glucophage kopen zonder recept

Glucophage kopen zonder recept vanaf €45,00 >>

Diabetes hulpmiddelen

Test-Point Diabetes Thuistest

De Test-Point Diabetes Thuistest is een test die kan aantonen of je een verhoogde glucosewaarde in je bloed hebt. Volledig uitsluitsel geeft deze test niet, maar een verhoogde glucosewaarde kan een indicator zijn van diabetes. Dit hulpmiddel is eenvoudig te gebruiken geeft na iets meer dan een minuut resultaat. Lees hier meer over de Test-Point Diabetes Thuistest.
diabetes hulpmiddelen Test Point Diabetes Thuistest

Gebruik

Met de Test-Point Diabetes Thuistest prik je een klein gaatje in je vinger. Het bloed dat daar vervolgens uitdruppelt, doe je op 2 testvakjes. Aan de kleur van deze testvakjes kun je zien of je een verhoogde glucosewaarde in je bloed hebt. Let op: dit is een zeer beknopte uitleg van het gebruik van de test. Lees voor het gebruik in de gebruiksaanwijzing exact hoe je de Test-Point Diabetes Thuistest moet gebruiken.

Bijwerkingen en uitzonderingen

Je zult geen bijwerkingen van de test ondervinden, buiten dat het prikje in de vinger even pijn kan doen. Als je hemofiliepatiënt bent of bloedverdunners gebruikt, dien je de huisarts te raadplegen voordat je de Test-Point Diabetes Thuistest doet.

Test-Point Diabetes Thuistest bestellen?

De Test-Point Diabetes Thuistest is online verkrijgbaar voor €10,50. Bestel de Test-Point Diabetes Thuistest hier.

Accu-Chek Aviva

De Accu-Chek Aviva is een ideaal hulpmiddel voor mensen met diabetes. Binnen 5 seconden heb je een accurate meting van je glucosewaarde. Bovendien houdt de meter rekening met allerlei factoren, zoals temperatuur en beschadigingen, voor een nog nauwkeuriger resultaat. Lees hier meer over de Accu-Chek Aviva.
diabetes hulpmiddelen test Accu Chek Aviva

Gebruik

Net als bij andere meters, deponeer je een druppel bloed op een glucosestrip. Deze wordt binnen 5 seconden geanalyseerd.

Bijwerkingen

De Accu-Chek Aviva heeft geen bijwerkingen, behalve wellicht een beetje pijn bij het prikje in de vinger.

Accu-Chek Aviva bestellen?

De Accu-Chek Aviva is online verkrijgbaar voor €66,90. Bestel de Accu-Chek Aviva hier.

Medisana Meditouch

De Medisana Meditouch is een volledig pakket om het glucosegehalte in je bloed te meten. Het handzame pakket kun je eenvoudig meenemen onderweg. Lees hier meer over de Medisana Meditouch.
diabetes test hulpmiddelen Medisana Meditouch

Gebruik

Zoals eerdergenoemde glucosemeters.

Bijwerkingen

Zie andere glucosemeters.

Medisana Meditouch bestellen?

De Medisana Meditouch is online verkrijgbaar voor €30,90. Bestel de Medisana Meditouch hier.

Meer diabetes medicijnen en hulpmiddelen

Ga voor meer diabetes medicijnen en hulpmiddelen naar Dokter Online of Treated.com.


2 Reacties

Ramona

February 3, 2017 at 7:48 pm

Bedankt voor dit overzicht, heel handig! Gr. Ramona

  admin

  February 3, 2017 at 8:30 pm

  Hi Ramona,
  Geen dank! 🙂

Laat een reactie achter