Tretinoïne

Airol Crème met Tretinoïne (vitamine A-zuur) kopen? Bestel zonder recept online

Airol crème met Tretinoïne (vitamine A-zuur) kopen is op dit moment niet mogelijk. Wel is er een mogelijk alternatief dat je kunt kopen: Treclin (Treclinac). Lees hier meer over Treclin.

airol creme tretinoine vitamine a zuur kopen zonder recept treclin treclinac
Treclin 0.025% 30 g + Consult + Service fee €94,50

Tretinoïne kopen: meer informatie

Met Tretinoïne verzorg je je huid en kun je zorgen dat deze gaver wordt. Zo wordt dit middel vaak gebruikt bij acne en andere huidaandoeningen om deze te helpen genezen. Lees meer over dit middel en hoe je Tretinoïne kunt kopen.

Wat is Tretinoïne (vitamine A-zuur)?

Tretinoïne is in feite vitamine A-zuur. Het bestaat in twee verschillede vormen: Airol crème en lotion. Dit smeer je op de huid om oneffenheden en aandoeningen te verhelpen en zo te zorgen dat je een mooiere huid krijgt. Het wordt veel toegepast bij onder andere acne, rosacea, een beschadigde huid als gevolg van blootstelling aan zonlicht, striae en hyperpigmentatie.

tretinoine kopen zonder recept

Door dit middel op te smeren, stimuleer je de celdeling in de bovenste huidlaag. Zo zorg je dat het vernieuwingsproces van de huid versneld wordt. Het vitamine A-zuur helpt zo de poriën minder snel te laten verstoppen.

Hoe werkt het?

De bestanddelen in de Airol crème of lotion versnellen de celdeling in je huid. Dit zorgt ervoor, dat oude huidcellen snel plaats maken voor nieuwe cellen. Hierdoor worden oneffenheden en beschadigingen van de huid genezen.

Hoe gebruik je Airol crème of lotion met Tretinoïne?

Je smeert de lotion of Airol crème dun op de  huid die je wilt behandelen. Zorg wel dat je deze  huid eerst schoon hebt gemaakt. Dit kun je met lauw water doen. Ook kun je hier eventueel een wasemulsie of gel bij gebruiken, als deze maar geen zeep bevat. Let op dat er ongeveer 15 minuten zitten tussen het wassen van de huid en het aanbrengen van de Tretinoïne. Doe dit bij voorkeur voordat je gaat slapen. Gebruik je het ‘s ochtends, wacht dan met make-up of andere beautyproducten aanbrengen. Make-up kan de werking van de lotion of crème doen afnemen. Let goed op, dat je de Tretinoïne niet smeert op stukken gezonde huid. Ook moet je contact met de ogen, neus en wondjes vermijden. Mocht het middel hier toch mee in contact komen, spoel de plek dan schoon met veel water. Was ook je handen als je klaar bent met het smeren van de Tretinoïne.

Als je een dosis vergeet

Een dosis Airol crème of lotion vergeten kan geen kwaad. Je kunt deze overslaan. Voor het beste resultaat is het wel het beste om het door de arts voorgeschreven schema zo goed mogelijk aan te houden. Op die manier wordt het snelst het gewenste resultaat bereikt. Dit kun je het makkelijkst doen door er een vast ritueel (bijvoorbeeld voor het slapengaan) van te maken. Belangrijk is dat je nooit een dubbele dosis Tretinoïne op je huid smeert.

Extra voorzorgsmaatregelen lotion

De lotion is brandbaar door de alcohol die erin zit. Het is dus belangrijk dat je niet rookt of de lotion in de buurt van open vuur gebruikt. Zorg altijd dat het flesje goed dicht zit als je de Tretinoïne lotion niet gebruikt. Anders kan de alcohol verdampen. Gebruik niet teveel lotion per keer. Als je een watje gebruikt, hoeft dit niet helemaal nat te zijn. Licht vochtig is genoeg. Was altijd de handen direct nadat je de Tretinoïne lotion hebt aangebracht.

Extra voorzorgsmaatregelen Airol crème

Als je Tretinoïne koopt in de vorm van Airol crème, heb je niet te maken met de alcohol in de vloeistof. Verdamping en brandbaarheid zijn op de crème dus niet van toepassing. Wel is het belangrijk dat je de tube altijd goed afsluit en bewaart volgens de instructies op de bijsluiter. Ook de crème dient dun te worden aangebracht. Voor het hele gezicht is een kleine hoeveelheid, ongeveer ter grootte van een erwt, genoeg. Ook bij de crème is het belangrijk de handen grondig te wassen na aanbrengen.

tretinoine bestellen zonder recept

Indicatie voor het gebruik

Tretinoïne kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Per aandoening verschilt de periode van gebruik. Hieronder staat een indicatie voor het gebruik. Voor precieze behandeling van je aandoening raadpleeg je de arts.

Hoe vaak je de lotion of crème aanbrengt, is afhankelijk van je huid en het advies van de dokter. over het algemeen wordt dit middel dagelijks gebruikt. Mocht je huid sneller geïrriteerd raken, dan kun je ervoor kiezen om eens in de 2 dagen het middel te gebruiken. Gebruik je de lotion of Airol crème in combinatie met benzoylperoxide gel? Smeer dan niet beide medicijnen tegelijk op de huid, maar gebruik bijvoorbeeld de benzoylperoxide gel ‘s ochtends en de Tretinoïne ‘s avonds (of andersom).

Bij acne dienen de eerste 4 tot 6 weken om te kijken of de Tretinoïne aanslaat. In die periode kan de acne erger worden. Overleg met je arts als de acne veel erger wordt. Als in overeenstemming met de arts is besloten dat de behandeling naar behoren gaat, kun je doorgaan met het gebruik van het middel. Na 2 à 3 maanden zal het beoogde resultaat te zien zijn. Vaak stop je dan niet met het medicijn, maar neemt de frequentie van het aanbrengen van de Tretinoïne lotion of Airol crème wel af.

Bij pigmentvlekken of huidbeschadigingen door zonlicht wordt het middel meestal voorgeschreven voor een periode tussen de 4 en 11 maanden.

Bij Rosacea verschilt de duur van de behandeling van een aantal weken tot een aantal maanden.

Als je Tretinoïne koopt, zal de arts aangeven voor welke periode je het middel exact moet gebruiken. Dit bepaalt de arts op basis van je medische gegevens en de aard en ernst van de aandoening.

Stoppen met dit middel

Je kunt op elk gewenst moment stoppen met het gebruik van dit medicijn zonder dat er bijwerkingen optreden. Houd er wel rekening mee dat de aandoening waar je het middel tegen gebruikt kan terugkeren.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van Tretinoïne?

De meeste mensen verdragen Tretinoïne zonder problemen. In een enkel geval treden er echter bijwerkingen op. Zo kun je een geïrriteerde huid krijgen op de plek waar je de Airol crème of lotion aanbrengt. De huid kan wat branderig aanvoelen, schilfers en kloven vertonen en rood worden. Als dit heel erg wordt, kan dit duiden op een allergie voor Tretinoïne. Schakel in dat geval de arts in.

In zeldzame gevallen kunnen er lichte of donkere vlekken ontstaan op de huid. Dit gebeurt meestal als het middel maanden achter elkaar gebruikt wordt. Deze vlekken kunnen blijvend van aard zijn. Overleg met de arts als je deze vlekken krijgt.

Je kunt directe UV-straling van zon of zonnebank beter tijdelijk vermijden na het aanbrengen van het middel, omdat Tretinoïne het pigment in de huid vermindert en verbranding van de huid daardoor sneller kan optreden.

kopen zonder recept

Combinatie met autorijden, alcohol en bepaalde voedingsmiddelen

Voor zover bekend heeft dit middel geen uitwerkingen die de mogelijkheid om auto te rijden beperken. Ook kan de combinatie van het smeren van vitamine A-zuur met het drinken van alcohol of het eten van bepaalde voedingsmiddelen geen kwaad.

Wanneer moet je Tretinoïne niet gebruiken?

Tretinoïne is niet voor iedereen geschikt. Zo moet je dit medicijn niet nemen:

  • Als je allergisch bent voor Tretinoïne of een ander bestanddeel in de Airol crème of lotion.
  • Als je zwanger bent of probeert zwanger te worden.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd of onvolledig zijn. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het innemen van een medicijn.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in bij het kopen van Tretinoïne, zodat een arts kan bepalen of er geen gevaar optreedt bij gebruik.

Tretinoïne in combinatie met zwangerschap en borstvoeding

Tretinoïne (vitamine A-zuur) mag niet gebruikt worden als je zwanger bent of wilt worden op korte termijn. Als dit het geval is, zoek dan in overleg met de arts een vergelijkbaar middel dat wel in combinatie met zwangerschap gebruikt kan worden.

Gebruik van Airol crème en lotion met vitamine A-zuur wordt eveneens afgeraden voor vrouwen die borstvoeding geven. Er is onvoldoende bekend over de invloed die dit middel kan hebben op de gezondheid van je kind. Overleg met je arts of het veilig is en zo niet, welk middel je wel kunt gebruiken. Mocht de arts besluiten dat het middel veilig is om te gebruiken, let er dan op dat je het middel niet rond of op de borst of tepel smeert en zorg dat je handen goed gewassen zijn.

kopen zonder recept

Wisselwerking met andere medicijnen

Tretinoïne (vitamine A-zuur) of Airol crème heeft met enkele middelen een wisselwerking. Deze zijn hierboven ook al genoemd. Zo moet je dit medicijn niet tegelijk gebruiken met benzoylperoxide gel, omdat beide middelen een negatieve invloed hebben op elkaars werking. Vandaar dat wordt aangeraden het ene middel ‘s ochtends op te smeren en het andere ‘s avonds.

Het effect van Tretinoïne kan ook minder worden als je make-up en andere beautyproducten gelijktijdig met dit middel op de huid gebruikt. Smeer daarom niets op de huid totdat de lotion of Airol crème helemaal is ingetrokken.

Hoe kan ik Tretinoïne kopen (online bestellen)?

Tretinoïne online kopen is helaas niet meer mogelijk. Wel kunnen wij een alternatief bieden via een van onze aangesloten apotheken. Deze gerenommeerde online aanbieder levert altijd het merkmedicijn. Je krijgt het medicijn snel en discreet thuisbezorgd in een onherkenbare verpakking. Betalen kan onder andere met iDEAL. Lees eerst zorgvuldig de informatie door om te kijken of je dit middel (Treclin) probleemloos kunt gebruiken. Klik op de link hieronder om het middel te bestellen.

airol creme tretinoine vitamine a zuur kopen zonder recept treclin treclinac

Treclin (Treclinac) kopen vanaf €94,50 >>

 


2 Reacties

Antje

April 15, 2015 at 7:42 pm

Minder last van acne wel iets wittere huid maar dat vind ik veel minder erg dan die pukkels

Darco

January 11, 2017 at 1:00 pm

dit werkt zooooveel sneller dan die zalfjes uit de winkel!!!!

Laat een reactie achter