Waar kan ik Diclofenac kopen?

  • 0
waar kan ik diclofenac kopen

Waar kan ik Diclofenac kopen?

Diclofenac: waar te koop?

Waar kun je Diclofenac kopen? Deze vraag is moeilijker snel te beantwoorden dan je misschien zou denken. Er bestaan namelijk verschillende versies van dit medicijn en elke versie is weer ergens anders te koop. Vandaar dat we hier de vraag wat uitgebreider moeten stellen.

Waar kan ik Diclofenac 12,5 mg kopen?

Als je 24 tabletten of minder nodig hebt in de stertke 12,5 mg, kun je Diclofenac gewoon bij de drogist of apotheker halen. In deze sterkte heb je voor het medicijn namelijk geen recept nodig. Deze medicijnen kun je dus gewoon kopen, net als paracetamol of ibuprofen.

Ondanks dat deze variant van Diclofenac gewoon te koop is zonder recept, moet je hier zorgvuldig mee omgaan. Ook bij deze lichtere variant van dit medicijn blijft het belangrijk om goed op te letten wat je in huis haalt. Lees de bijsluiter goed door. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Hoeveel je maximaal per keer en per dag van dit medicijn mag innemen;
  • Of dit medicijn samengaat met eventuele andere middelen die je gebruikt;
  • Of dit medicijn geen problemen oplevert met aandoeningen die je hebt (gehad).

Ook bij geneesmiddelen zonder receptplicht is het belangrijk om er verantwoord mee om te gaan. Je gezondheid staat altijd voorop!

Waar kan ik Diclofenac kopen die receptplichtig is?

Grotere hoeveelheden of sterkere tabletten Diclofenac kun je niet kopen bij de drogist. Je kunt deze op 2 plekken krijgen:

  • Bij de apotheek (met een recept van je huisarts)
  • Online via Medicijn Kopen

Diclofenac bij de apotheek kopen

Wanneer je dit geneesmiddel bij de apotheek haalt, zul je een recept van je huisarts moeten overleggen. Je zult dus eerst bij je huisarts langs moeten gaan. De huisarts bepaalt vervolgens of je het medicijn nodig hebt en of er geen gevaren bestaan voor het gebruik van dit middel. Als blijkt dat je geschikt bent bevonden voor het gebruik van Diclofenac en er geen tegenindicaties zijn (wisselwerkingen met aandoeningen of andere medicijnen die je gebruikt), dan krijg je het recept. Hiermee ga je naar de apotheek, waar je vervolgens de in het recept beschreven sterkte en hoeveelheid van het medicijn krijgt.

Diclofenac online kopen via Medicijn Kopen

Een andere plek waar Diclofenac te koop is, is online. Via deze website kun je ook de sterkere variant van dit medicijn bestellen. In plaats van een bezoek aan de huisarts, doe je een consult bij een online arts. Deze beoordeelt je medische gegevens en kijkt aan de hand daarvan of je dit medicijn kunt gebruiken – net als je eigen huisarts. Je kunt eenvoudig en veilig via iDEAL afrekenen. Het originele merkmedicijn wordt vervolgens snel in een onherkenbare verpakking thuis of bij een ophaalpunt bezorgd.

Lees hier meer over Diclofenac online bestellen.


Laat een reactie achter