Zapain

zapain kopen bestellen zonder recept
 • Editor Rating

 • Rated 4.5 stars
 • Outstanding
 • 0/5 Avg. Rating

 • Rated 0 stars0 No reviews yet!

 • Zapain
 • Published on: May 30, 2017
 • Last modified: May 30, 2017

Review Summary:

Zapain kopen (bestellen zonder recept) kan slim zijn wanneer je andere pijnstillers niet kunt slikken of deze hun werk niet naar behoren doen. Lees hieronder meer of bestel dit medicijn direct vanaf €48,50!

Zapain kopen? Bestel zonder recept online

Zapain bestellen zonder recept kan tegenwoordig discreet en eenvoudig. Het kopen van dit medicijn gaat met iDEAL, creditcard, PayPal of een andere betaalmethode. Vervolgens wordt het medicijn thuis afgeleverd in een anonieme, onherkenbare verpakking. Lees hieronder eerst meer over dit medicijn voordat je overgaat tot Zapain kopen zonder recept.

Laagste prijs:

Aanbieder Prijs Beoordeling Opmerkingen Betalen
Direct kopen
dokteronline v.a. €48,50 Originele merkmedicijn iDEAL, creditcard button-bestel1

Wat is Zapain?

Zapain is een zogeheten samengestelde pijnstiller die wordt gebruikt bij allerlei soorten pijn, al dan niet gecombineerd met koorts. Dit kan pijn zijn die is ontstaan door bijvoorbeeld een ziekte, maar ook door verwonding of een operatie. Dit middel wordt gebruikt wanneer paracetamol alleen niet het gewenste effect geeft.

Hoe werkt Zapain?

De werking van deze pijnstiller komt voort uit 2 werkzame stoffen: paracetamol en codeïne. Paracetamol zorgt ervoor dat de koorts minder wordt en vermindert de pijn. De codeïne werkt prikkelremmend, waardoor het pijnprikkels en hoestprikkels vermindert. Samen zorgen deze stoffen ervoor dat Zapain op effectieve wijze pijn en ongemakken tegengaat.

Hoe moet je Zapain gebruiken?

Je kunt Zapain op 2 manieren kopen: als capsule en als tablet. Beide vormen zijn bij de aangesloten apotheek zonder recept te bestellen. Je slikt het medicijn in zijn geheel (dus zonder te kauwen) door met wat vloeistof, bijvoorbeeld een glas water (geen alcohol!). Om de bijwerkingen op de maag en darmen te verminderen, kun je dit middel tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

Dosering volwassenen

Volwassenen nemen 1 of 2 tabletten of capsules per keer. Dit kun je elke 4 uur herhalen, met een maximum van 8 tabletten of capsules per 24 uur.

Dosering 12 tot 18 jaar

Voor kinderen en jongvolwassenen van 12 tot 18 jaar is de maximale dosering 1 tot 2 capsules of tabletten per 6 uur, met een maximum van 8 stuks per 24 uur. Ook mag je onder de 18 jaar niet meer dan 3 dagen achter elkaar Zapain gebruiken.

Dosering onder de 12 jaar

Dit middel is niet bestemd voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Dosis vergeten?

Het kan voorkomen dat je een keer een dosis vergeet in te nemen. Als dit 1 keer voorkomt, is dit geen probleem. Ben je nog minimaal 4 uur verwijderd van de volgende dosis? Dan kun je alsnog een tablet of capsule nemen. Neem nooit een dubbele dosis. Als het korter is dan 4 uur voor je volgende dosis, sla je 1 keer over.

Behandeling stopzetten

Over het algemeen kun je de behandeling met Zapain gewoon stopzetten. Gebruik je dit medicijn al langer of slik je het regelmatig, dan kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden. Je kunt dan beter de arts raadplegen hoe je het beste kunt stoppen met het gebruiken van dit medicijn.

Welke bijwerkingen kun je ervaren van Zapain?

Net als andere medicijnen, kun je bij Zapain bijwerkingen ervaren. Niet iedereen zal last hebben van deze bijwerkingen en over het algemeen zijn ze kortdurend en licht van aard. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Constipatie. Dit kun je verminderen door vezelrijk te eten.
 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid en braken. Als je hier last van hebt, neem dan Zapain met wat voedsel in, bijvoorbeeld tijdens of vlak na een maaltijd.
 • Licht in het hoofd voelen, duizeligheid, slaperigheid.

Andere bijwerkingen die in zeldzame gevallen worden gemeld, zijn:

 • Een gedesoriënteerd gevoel.
 • Problemen met zicht en vernauwde pupillen.
 • Hoofdpijn.
 • Moeite met urineren.
 • Een verlaagde hartslag.
 • Leverbeschadiging (vooral bij zware drinkers).
 • Verminderd aantal bloedcellen voor afweer en bloedstolling.

Let op: als je plotseling problemen met ademen hebt of last krijgt van zwellingen in (delen van) je gezicht, jeuk of uitslag, dan duidt dit waarschijnlijk op een allergische of overgevoelige reactie op dit medicijn. Neem direct contact op met de huisarts en neem geen Zapain meer.

Lees altijd de bijsluiter goed door voor de meest actuele lijst van bijwerkingen. Zorg dat je goed op de hoogte bent voordat je begint met het gebruik van Zapain. Heb je last van hevige of aanhoudende bijwerkingen? Neem dan contact op met je arts.

Wanneer mag je Zapain niet gebruiken?

Niet iedereen kan Zapain gebruiken. Wil je dit medicijn bestellen? Kijk dan goed naar onderstaande informatie. Lees voor het gebruik van dit medicijn ook aandachtig de bijsluiter, zodat je weet waar je aan toe bent.

Autorijden

Dit medicijn kan enkele bijwerkingen met zich meebrengen (duizeligheid, sufheid, slaperigheid) die een negatieve invloed hebben op het rijgedrag. Als je last hebt van deze bijwerkingen, neem dan geen deel aan het verkeer totdat deze bijwerkingen voorbij zijn.

Alcohol en voedsel

Het gebruik van alcohol wordt sterk afgeraden, omdat het de bijwerkingen van de codeïne kan versterken. Bovendien moet de lever hierdoor harder werken. Ben je een stevige drinker of heb je ooit veel gedronken? Dan kan Zapain schade aan je lever toebrengen.

Je kunt alles eten bij dit medicijn. Vaak helpt eten bij de inname om de bijwerkingen te verminderen.

Zwangerschap en borstvoeding

Gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Zeker vlak voor de bevalling mag je dit medicijn niet slikken, omdat de baby hierdoor ernstige ademhalingsproblemen kan krijgen. Overleg met de arts of er een ander middel is dat je veilig kunt gebruiken.

Over het algemeen kun je beter geen borstvoeding geven bij het gebruik van Zapain. Dit is namelijk niet zonder risico. In sommige gevallen worden er grotere hoeveelheden van de werkzame stof doorgegeven via de moedermelk en kan het kind hier ernstige bijwerkingen van ondervinden. Overleg daarom met je arts wat je het beste kunt doen.

Geeft Zapain problemen met andere medicijnen?

De combinatie van deze pijnstiller met sommige medicijnen kan voor problemen zorgen. Hieronder zie je welke categorieën medicijnen en werkzame stoffen dat zijn. Als je medicijnen slikt, check dan in de bijsluiter of deze de hieronder genoemde werkzame stoffen bevatten of onder deze categorieën vallen. Als dit zo is, raadpleeg dan je arts.

 • MAO-remmers (medicijnen tegen onder andere depressies), zelfs tot 14 dagen na het innemen.
 • Bepaalde kalmerende medicijnen en slaaptabletten.
 • Medicijnen die tot de anticholinergica behoren.
 • Medicijnen tegen diarree of misselijkheid.
 • Medicijnen tegen hartritmestoornissen.
 • Andere medicijnen tegen maagdarmproblemen of problemen aan de galblaas.
 • Sterke (opioïde) pijnstillers.
 • Antistollingsmiddelen.
 • Andere medicijnen die paracetamol of codeïne bevatten (ook zonder recept).
 • Zapain capsules kunnen in sommige gevallen problemen opleveren met het opsporen van ziektes in laboratoriumtests.

Om zeker te weten dat je Zapain veilig kunt gebruiken, vul je het consultformulier bij het bestellen zo volledig mogelijk in. Vermeld al je medische condities en alle medicijnen (ook medicijnen zonder recept) die je hebt geslikt in het recente verleden. Zo kan de arts zo goed mogelijk bepalen of deze pijnstiller geschikt is voor je.

Waar kun je Zapain kopen (online bestellen zonder recept)?

Zapain bestellen zonder recept kan online bij Dokter Online. Deze gerenommeerde aanbieder levert uitsluitend merkmedicijnen. Je kunt de bestelling veilig en eenvoudig betalen met iDEAL, creditcard of PayPal. Vervolgens wordt het medicijn discreet thuis of op een ophaalpunt bezorgd in een onherkenbare verpakking. Kies hieronder welk type Zapain je wilt kopen:

Co-codamol online kopen (bestellen zonder recept)
Dokteronline paypal_ideal
30/500 mg (100 tabl.) €48,50
30/500 mg (100 caps.) €48,50

Leave a Reply