5 goede redenen om vaker de fiets te pakken

  • 0

5 goede redenen om vaker de fiets te pakken

Categorie : Afvallen , Gezondheid , Kennisbank

Voor iedereen die niet genoeg tijd heeft om naar de sportschool te gaan of gewoonweg geen zin heeft in intensieve krachttraining, is de fiets een handig (en Hollands) redmiddel. Fietsen is ideaal als het verbeteren van je conditie je doel is. Verder is het relatief goedkoop en uitermate gezond. Lees verder als je de meeste voordelen voor je gezondheid op een rijtje wilt zien.

1. Je verbetert je conditie door te fietsen

Als je verder niet aan een andere sport doet, verbetert je conditie al met 13 procent als je tien minuten tot een kwartier per dag fietst. Moraal van het verhaal: pak zo vaak mogelijk de fiets, zelfs voor de kleinste boodschappen.

2. Je traint je spieren

En niet alleen die van je benen: ook je armen en spieren in de romp krijgen een lichte work out, omdat je die nodig hebt om het evenwicht te houden en te sturen. Zodra je harder gaat fietsen, werken je ademhalingsspieren harder. Gezondheidsvoordelen die hiermee gepaard gaan: je longinhoud wordt groter, je krijgt meer zuurstof binnen en het bloed wordt sneller door je bloedvaten gepompt.

3. Je krijgt er meer energie van

Als je al een tijdje lui en lusteloos bent, zul je, als je aan het begin even doorzet, binnen de kortste keren (een paar weken) meer energie krijgen en je fitter voelen.

4. Je blijft jong door te fietsen

Uit onderzoek is gebleken dat fietsers net zo fit zijn als mensen die vijf tot tien jaar jonger zijn. Vaarwel facelift, hallo fiets!

5. Fietsen maakt je happy

Door te genieten van bijvoorbeeld een mooi landschap of interessante architectuur waar je aan voorbij fietst, heb je minder aandacht over voor dingen die je dwarszitten. Daarbij worden de stoffen serotonine en endorfine dankzij de beweging aangemaakt, die het geluksniveau in je hersenen verhogen.


Laat een reactie achter