Aciclovir

Klik hier voor Aciclovir >>

Aciclovir kopen zonder recept? Lees dit

Aciclovir kopen zonder recept, kan dat? Lees het antwoord en meer informatie hieronder.

aciclovir kopen zonder recept
Aciclovir nodig?

Aciclovir kopen zonder recept: meer informatie

Aciclovir kopen zonder recept? Volg onderstaande link. Zo kun je bij een online arts een consult krijgen. De arts kan een recept uitschrijven en een apotheek opdracht voor levering geven. Wij vergelijken aanbieders die dergelijke consulten kunnen bieden, en geven je de laagste prijs. Wil je Aciclovir kopen, dan kan dit ook met het online recept bij je eigen apotheek.

Klik hier voor Aciclovir >>

Let op: de hieronder getoonde informatie over Aciclovir dient ter indicatie en mag niet gezien worden als medisch advies. Lees altijd voor gebruik van een medicijn de bijsluiter volledig door en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Aciclovir?

Aciclovir is een medicijn dat voornamelijk gebruikt wordt bij herpesinfecties. Zo wordt het voorgeschreven bij de geslachtsziekte herpes genitalis, gordelroos en een koortslip. Daarnaast wordt het voor andere virale infecties gebruikt. In sommige gevallen kan dit medicijn worden voorgeschreven ter voorkoming van een infectie, bijvoorbeeld wanneer iemand als gevolg van een operatie een verminderde weerstand heeft. Een herpesinfectie bij volwassenen kan heel vervelend zijn, maar is verder onschuldig. Bij kinderen het echter gevaar met zich meebrengen.

aciclovir kopen zonder recept

Hoe werkt het?

Wanneer Aciclovir wordt gebruikt om het herpesvirus tegen te gaan, zal dit medicijn de vermenigvuldiging van het virus tegengaan. Doordat het virus zich niet verder vermenigvuldigt, kan het zich niet verder door het lichaam verspreiden en nemen de klachten vanzelf af. Let wel: het virus kan niet helemaal uitgeroeid worden door Aciclovir. Er zal dus altijd een restje van het virus achterblijven, waardoor het op een later tijdstip weer tot uiting kan komen. Bovendien kun je ook besmettelijk zijn voor anderen wanneer het virus niet zichtbaar aanwezig is.

Hoe gebruik je Aciclovir?

Je kunt Aciclovir kopen en via het online consult verkrijgen in tabletten met verschillende doseringen. De arts zal bepalen welke dosering je nodig hebt en hoe lang de kuur duurt. De tabletten neem je in met voldoende vocht, bijvoorbeeld een half glas water. Je kunt de tabletten eventueel rond of tijdens de maaltijd nemen om de bijwerkingen (zie daarover meer hieronder) te beperken. Over het algemeen neem je het medicijn om de 4 uur voor optimaal resultaat. Alleen ’s nachts neem je een dosis vlak voor het slapengaan en de volgende ’s ochtends vlak na het opstaan.

aciclovir bestellen zonder recept

Dosis vergeten?

Je kunt in sommige gevallen een vergeten dosis inhalen. Wanneer je 2 keer per dag het middel inneemt, kun je nog een vergeten dosis innemen als het 4 uur of langer duurt voordat je de volgende dosis moet innemen. Anders kun je de dosis overslaan en aan het eind van de kuur nemen alsof de gehele kuur 1 dosis langer duurt. Wanneer je 3 of meer keer per dag Aciclovir inneemt, kun je nog een vergeten dosis innemen als het 2 uur of langer duurt voordat je de volgende dosis moet innemen. Anders kun je de dosis overslaan en aan het eind van de kuur nemen alsof de gehele kuur 1 dosis langer duurt. Lees hierover meer in de bijsluiter.

Vroegtijdig stoppen

Alleen als je een reactie van overgevoeligheid of allergie (zie ook: “Wanneer mag ik Aciclovir niet gebruiken?”) krijgt, moet je met dit medicijn stoppen. Anders is het belangrijk dat je de kuur geheel afmaakt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je opnieuw klachten krijgt. Ook als je geen verschijnselen van de ziekte meer voelt of ziet, moet je de gehele kuur afmaken.

Welke bijwerkingen kan ik van dit medicijn ervaren?

Het gebruik van Aciclovir kan gepaard gaan met enkele bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen niet ernstig van aard en duren vaak kort. Als het lichaam eenmaal aan het middel gewend is, verdwijnen de bijwerkingen vanzelf.

In 1 tot 10 procent van de gevallen ervaren mensen de volgende bijwerkingen:

 • Hoofdpijn en/of koorts.
 • Vermoeidheid en/of duizeligheid.
 • Verschillende maagdarmklachten, zoals misselijkheid en buikpijn. Soms gaat dit gepaard met braken of diarree. Mocht je hier veel last van hebben, overleg dan met de arts.
 • Gevoeligheid voor UV-straling. De huid reageert dan sterk op blootstelling aan de zon. Het is aan te raden om de zon te vermijden aan het begin van de kuur, zeker op de momenten dat de zon het sterkst is (tussen 10 en 15 uur). Stel je huis niet teveel bloot aan de zon en ga niet onder de zonnebank. Smeer de huid die wel in de zon komt in met zonnebrand met ten minste beschermfactor 50. Mocht je huid alsnog heftig reageren op de zon, neem dan meteen contact op met je arts. Mogelijk moet je zo snel mogelijk een andere kuur gaan gebruiken.
 • Uitslag en jeuk van de huid. Soms, maar niet altijd, komt dit door overgevoeligheid. Lees hieronder meer bij de andere bijwerkingen.

In minder dan 1 procent van de gevallen komen de volgende bijwerkingen voor:

 • Psychische klachten. Zo kun je verward, onrustig of slaperig worden. Ook kun je hallucinaties krijgen, gaan trillen of stuiptrekkingen ervaren. Mocht je al last hebben van psychische klachten, overleg dan met je arts of psycholoog/psychiater.
 • Bloedarmoede doordat er minder rode en witte bloedcellen worden aangemaakt. Je voelt je hierdoor extreem vermoeid. Als gevolg van bloedarmoede is je immuunsysteem minder sterk en kun je sneller bloedingen krijgen.
 • Problemen aan de lever. Voel je pijn in je bovenbuik, heeft je ontlasting minder kleur, is je urine heel donker of heb je gelig oogwit? Neem dan direct contact op met je arts.
 • Problemen met je nieren. Als je vaak naar de wc moet en dan kleine beetjes plast, heel veel drinkt en dit uitplast, bloed in je urine hebt of buikpijn hebt (niet te verwarren met reguliere maagdarmklachten), neem dan direct contact op met je arts.
 • Uitvallend haar. Valt er veel haar uit, neem dan contact op met je arts.
 • Een reactie als gevolg van overgevoeligheid. Dit kun je herkennen aan jeuk, bulten of uitslag op je huid. Heel zelden komt het voor dat mensen flauwvallen, benauwd worden of last krijgen van een opgezwollen gezicht, mond of keel. Mocht je last krijgen van 1 van deze klachten, neem dan direct contact op met je arts. Als de klachten heel ernstig zijn, ga dan direct naar de Eerste Hulp en stop met het gebruik van Aciclovir.

kopen zonder recept

N.B.: het kan zijn dat bovenstaande lijst verouderd is. Lees altijd de volledige bijsluiter door als je Aciclovir begint te gebruiken. Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de mogelijke bijwerkingen, en dat je weet wat je moet doen als je deze bijwerkingen ervaart.

Wanneer mag ik Aciclovir niet gebruiken?

Als je overgevoelig bent voor Aciclovir of een ander bestanddeel in de tabletten van dit medicijn, mag je dit middel niet gebruiken. Je kunt bij een reactie van overgevoeligheid bulten, jeuk of uitslag op de huid krijgen. Ook kunnen er zwellingen ontstaan in je gezicht, mond of keel. Als dit gebeurt, raadpleeg dan je arts of bezoek de Eerste Hulp. Stop direct met dit medicijn.

Alcohol, autorijden en voeding

Je kunt alles eten en drinken bij dit medicijn. Ook mag je gewoon deelnemen aan het verkeer. Uitzondering is als je bijwerkingen ervaart als vermoeidheid, duizeligheid, verwardheid of hallucinaties. Wacht in dat geval tot de bijwerkingen weg zijn voordat je deelneemt aan het verkeer.

Zwangerschap en borstvoeding

Aciclovir wordt al geruime tijd gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Ook wordt dit al langere tijd gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat dit schadelijk is voor de baby. Je kunt dit medicijn dus gewoon gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

kopen zonder recept

Kan er een wisselwerking optreden tussen Aciclovir en andere medicijnen?

In enkele gevallen kan Aciclovir een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Zo moet je oppassen als je dit medicijn gebruikt in combinatie met:

 • Ciclosporine. Dit medicijn onderdrukt de afweer. In combinatie met Aciclovir kan er schade optreden aan de nieren. Je arts moet er in dit geval extra letten op dat de nieren normaal blijven functioneren.
 • Enkele medicijnen tegen hiv. Vraag daarom aan de arts of je dit medicijn kunt gebruiken als je een medicijn tegen hiv gebruikt.

Kan ik Aciclovir kopen (online bestellen) zonder recept?

Je kunt Aciclovir niet kopen zonder recept. Dit is een receptplichtig medicijn. Een arts zal hiervoor een recept uitschrijven. Vervolgens kan een online apotheek het medicijn uitleveren. Wij vergelijken verschillende partijen die online artsconsulten aanbieden. Hieronder vind je het voordeligste artsconsult inclusief de prijs voor Aciclovir.

aciclovir kopen bestellen zonder recept

Behandeling voor Aciclovir starten (vanaf €51,50) >>


Laat een reactie achter