Acne

acne

Acne medicijn nodig? Kijk hier voor acne medicijnen.

Acne: oorzaken, symptomen, behandeling

Acne is een veel voorkomend verschijnsel bij mannen en vrouwen tussen de 15 en 25 jaar. De talgkliertjes verstoppen of gaan ontsteken, en zo ontstaan de pukkels. Hoewel je er geen gevaar van zult ondervinden, kan het behoorlijk vervelend zijn. Zeker als je overal rode puistjes op je gezicht en / of lichaam hebt. Sommige mensen met acne gaan de puistjes uitknijpen of zich met (meer) zeep wassen, maar daardoor wordt het probleem alleen maar erger. Je kunt beter een goed middel (medicijnen) gebruiken om de acne te verhelpen.

Verschillende oorzaken voor acne

Acne kan door verschillende redenen ontstaan. Aan veel van deze oorzaken kun je helaas weinig doen, maar andere zijn goed te verhelpen of vermijden. De oorzaak van acne kan bijvoorbeeld in je genen zitten, of te maken hebben met je hormoonhuishouding. Daarnaast hebben omgevingsfactoren (bijvoorbeeld vochtigheid) en stress grote invloed op je huid. Draag ook zo min mogelijk kleding die op je huid drukt en let op met het gebruik van (vette) cosmetica. Dit kan al een hele hoop schelen. Er is ook een relatie tussen de anticonceptiepil en acne.

acne medicijn kopen

Fabeltjes over het ontstaan van acne

Over het ontstaan van acne bestaan verschillende fabeltjes. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat vet eten, varkensvlees en chocola zorgen voor meer puistjes. Ook andere voedinggerelateerde oorzaken, zoals voedselallergie en vitaminetekort, zijn populaire mythes over het ontstaan van puistjes. Slechte hygiëne heeft er eveneens weinig mee te maken. Sterker nog: veel met zeep wassen kan zelfs acne verergeren!

Acne behandelen

Acne is op verschillende manieren te behandelen met vaak eenvoudige middeltjes die bij de apotheek of drogisterij te krijgen zijn. Mocht het probleem niet met deze middeltjes te verhelpen zijn, dan kun je overwegen om medicijnen zoals Airol Crème met Tretinoïne te gebruiken. Tretinoïne is een acne medicijn dat je op doktersrecept kunt halen bij de apotheek.

Ook tegen andere huidproblemen

Tretinoïne helpt niet alleen tegen acne. Je kunt dit medicijn ook toepassen om andere huidaandoeningen te verhelpen, zoals:

  • Rosacea
  • Zonbeschadiging
  • Striae
  • Hyperpigmentatie

Lees hier meer over acne medicijnen.


Laat een reactie achter