Ben jij vaak moe? Dan ben jij 1 van deze types

  • 0
moe

Ben jij vaak moe? Dan ben jij 1 van deze types

Categorie : Kennisbank

Veel mensen hebben vaak een moe of opgebrand gevoel. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je zou vermoeidheid aan een tekort aan slaap kunnen wijten, maar vaak zit er meer achter. Als jij vaak moe bent, is de kans groot dat jij 1 van deze types bent.

De harde werker

Dat hard werken logischerwijs je eerder moe maakt, is geen wonder. Je verbruikt veel energie als je hard werkt. Belangrijk is echter om een balans te vinden tussen werk en rust. Leer ook je brein af en toe uit te schakelen. Neem op tijd pauzes van werk en houd je dan ook echt niet bezig met werk. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of sporten.

De piekeraar

Piekeren is behoorlijk vermoeiend en kan je helemaal uitputten. Als je overdag en vooral ’s nachts veel piekert, krijg je nauwelijks rust. Ontspannen en positief denken kun je gelukkig leren. Probeer deze gedachten te herkennen als negatief en negeer ze. Zet jezelf op een positief spoor. Heb je veel moeite met slapen? Overweeg dan een slaapmiddel.

De opkropper

Lang niet iedereen kan zijn of haar gevoelens even goed uiten. Negatieve gevoelens worden van binnen opgekropt en dat kan veel energie kosten. Als iets je dwars zit, deel het dan met de persoon in kwestie. Niet voor niets geeft het uiten van je gevoel je meestal een opgelucht gevoel en valt er een last van je schouders: de negatieve gevoelens vreten energie!

De perfectionist

Perfectionisme klinkt alsof iemand altijd het beste resultaat haalt, maar dat hoeft niet. Deze eigenschap kan een behoorlijke wissel op je trekken. Hoge eisen aan je zelf stellen leidt tot veel piekeren en wakker liggen. Wees daarom eerder tevreden met een goed resultaat en probeer niet koste wat het kost het onderste uit de kan te halen.

De sloddervos

De rommel om je heen kan voor veel onrust in je hoofd zorgen. Maak daarom korte metten met rommel en zorg dat je huis en werkplek opgeruimd zijn, Het kost misschien even wat werk, maar het zorgt voor een hoop rust in je hoofd.


Laat een reactie achter