Betrouwbare soa zelftest?

  • 0

Betrouwbare soa zelftest?

Categorie : Kennisbank , Seksualiteit

Betrouwbare soa zelftest? Bestel direct online:

soa test online bestellen
SOA zelftest (1 st.) €46,50

Een soa zelftest is de oplossing voor het groeiend aantal mensen dat zich niet durft te laten testen bij de huisarts of GGD. Lees hier meer over hoe je online een betrouwbare soa zelftest kunt bestellen.

Groeiend probleem

Een betrouwbare soa zelftest kan een heel belangrijk en groeiend probleem verhelpen. In Nederland is er nog steeds een grote groep die zich niet durft te laten testen. Zelfs mensen die vermoeden dat ze een soa hebben, laten zich toch niet nakijken uit schaamte of omdat het te duur is. In die gevallen biedt een betaalbare en betrouwbare soa zelftest de uitkomst.

Waar vind je een betrouwbare soa zelftest?

Op het internet worden allerlei testen aangeboden waarmee je jezelf kunt controleren op eventuele geslachtsziekten. Helaas zijn deze testen niet altijd even goed. Bestel je bijvoorbeeld een thuistest die ook direct thuis de uitslag geeft, dan kun je net zo goed je geld weggooien. Deze testen zijn onbetrouwbaar. Er is ook een ander soort test, namelijk de soa zelftest waarbij je zelf een monster afneemt en dit vervolgens naar een erkend laboratorium stuurt. Omdat alles via de post verloopt, is dit anoniem en hoef je niemand persoonlijk te spreken.

betrouwbare soa zelftest

Soa zelftest afnemen: 4 stappen

Als je de betrouwbare soa zelftest bestelt via onze online partner, dan ben je verzekerd van een betrouwbare en discrete test die anoniem verloopt. Het gaat als volgt in zijn werk:

Stap 1: bestel de test

Eerst bestel je de soa zelftest online. De test wordt thuis of bij een ophaalpunt afgeleverd in een discrete verpakking. Niemand behalve jij weet wat er in de verpakking zit, dus niemand weet dat je jezelf gaat testen op geslachtsziekten.

Stap 2: verzamel de monsters

Voor deze test hoef je alleen je eigen urine (en als je vrouw bent een vaginale swab) af te nemen. In de bijsluiter bij de test staat precies beschreven hoe je dit moet doen.

Stap 3: stuur de monsters op

Net zo discreet als je de test opgestuurd kreeg, verstuur je nu de monsters. Deze komen terecht in een professioneel en erkend laboratorium, waar ze worden getest op geslachtsziekten.

Stap 4: Bekijk de uitslag

Vervolgens krijg je – wederom discreet zonder dat iemand het weet – de uitslag van je test. Nu kun je zien of je positief test op bepaalde geslachtsziekten.

betrouwbare soa zelftest kopen

Voordat je de soa zelftest doet

Deze betrouwbare soa zelftest kan je testen op 3 verschillende geslachtsziekten. Om zeker te weten dat de test de ziekte kan herkennen, is het belangrijk om te wachten tot de incubatietijd is verstreken van deze ziekten. De incubatietijd is de tijd die zit tussen het moment van besmetting en het eerste moment dat de ziekte symptomen kan vertonen. De incubatietijd is:

  • Voor chlamydia: 1 tot 3 weken
  • Voor gonorroe: 2 tot 12 dagen
  • Voor trichomonas: 1 tot 4 weken

Dus wil je testen op trichomonas (of alle 3 de soa’s), wacht dan tot het 4 weken is na de laatste keer dat je onveilige seks had. Test je op gonorroe, houd dan 12 dagen vanaf de laatste keer aan. Voor chlamydia houd je 3 weken aan.

Wat moet je doen als de test positief is?

Bij een positieve uitslag (dat wil zeggen: je hebt 1 of meer geslachtsziekten), kun je het beste overleggen met je huisarts. Je kunt ook online medicijnen verkrijgen tegen verschillende geslachtsziekten als je graag discreet wilt genezen van je geslachtsziekte(n). Overleg met de arts tijdens het online consult wat de beste oplossing is en vraag hiervoor een recept aan. Medicijnen om van je soa te genezen vind je hier.

Kun je een soa hebben als je geen klachten hebt?

Vooral chlamydia is een geslachtsziekte die vaak geen voelbare klachten geeft. De gevolgen van chlamydia kunnen echter heel groot zijn. Zo kun je onvruchtbaar worden als je deze ziekte niet behandelt. Hetzelfde geldt voor trichomonas. Ook bij gonorroe kan het zijn dat je eerst geen klachten voelt. Later kunnen er echter vreselijke ontstekingen ontstaan die veel schade kunnen aanrichten. Het is dus belangrijk dat je een betrouwbare soa zelftest uitvoert als je bang bent dat je besmet bent!

Hoe groot is de kans op besmetting?

Ondanks alle voorlichting blijft het aantal besmettingen ieder jaar stijgen. Van de 143.000 mensen die zich in 2016 bij de GGD lieten testen, bleken 26.312 mensen een soa te hebben. 20.698 van deze besmette mensen had chlamydia. Dat zijn er ruim 2.000 meer dan in 2015. Ongeveer 30 procent van de mensen die vermoeden dat ze een geslachtsziekte hebben, gaat hier niet mee naar de huisarts. Juist daarom is het belang van een betrouwbare soa zelftest groot.

Direct bestellen?

Lees meer over je soa test online bestellen.


Laat een reactie achter