Cefixime

Klik hier voor Cefixime >>

Cefixime (Suprax) kopen zonder recept?

Cefixime (Suprax) kopen zonder recept, kan het? Je leest er meer over hieronder.

cefixime suprax kopen bestellen zonder recept
Cefixime nodig?

Cefixime (Suprax) kopen zonder recept: meer informatie

Cefixime, ook wel bekend als Suprax, is een middel dat kan worden ingezet bij de soa gonorroe. Lees meer over dit medicijn, waar je op moet letten en waarom Cefixime of Suprax kopen zonder recept niet mogelijk is.

Klik hier voor Cefixime >>

Wil je anoniem zeker weten of je besmet bent? Doe eerst de soa zelftest.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Cefixime (Suprax)?

Cefixime, ook wel verkocht onder de naam Suprax, kun je kopen bij allerlei verschillende infecties. De meest bekende toepassing van dit middel is tegen de geslachtsziekte gonorroe. Ook bij ontstekingen van middenoor, voorhoofds- of bijholte, longen en keel kan het worden voorgeschreven. Daarnaast helpt het tegen infecties aan de urineweg.

cefixime kopen zonder recept

Hoe werkt het?

De werkzame stof Cefixime die onder andere in het medicijn Suprax te vinden is, valt onder de zogenaamde cefalosporine-antibiotica. Het is een snel werkend middel dat allerlei typen bacteriën doodt. Op die manier kan het medicijn worden gebruikt tegen bacteriële infecties. Over het algemeen heeft het middel maar enkele dagen nodig om te werken, en merk je dus al snel verbetering. Maak echter altijd een kuur af! Doe je dit niet, dan loop je kans dat de infectie terugkomt en zelfs resistent wordt tegen Cefixime.

Hoe gebruik je Cefixime?

De werkzame stof komt onder andere voor in Suprax, wat in tabletvorm wordt verkocht. Deze tabletten neem je rond of tijdens de maaltijd in. Je slikt een tablet in zijn geheel en zonder erop te kauwen door met een slok water of andere vloeistof. Al snel zul je merken dat je je beter gaat voelen, maar zorg wel dat je de kuur volledig afmaakt. Hoe lang de kuur duurt, is afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening. De arts kan je vertellen hoe lang je de tabletten moet slikken.

Dosis vergeten?

Neem Cefixime altijd op een vast tijdstip in (bijvoorbeeld bij het ontbijt), zodat de kans dat je het middel vergeet zo klein mogelijk is. Mocht het toch voorkomen dat je een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk alsnog. Duurt het nog minder dan 6 uur voordat je de volgende dosis moet nemen? Sla deze dosis dan over en neem hem aan het eind van de kuur alsnog, alsof de kuur een dag langer duurt. Probeer nooit een gemiste dosis te compenseren door een dubbele dosis te nemen. Een te grote dosis Cefixime (Suprax) kan ernstige bijwerkingen geven.

Vroegtijdig stoppen

Je neemt Cefixime of Suprax altijd als een kuur, voor een vaste periode. Het is belangrijk dat je deze kuur helemaal afmaakt, ook als je je alweer beter voelt! Doe je dit niet, dan kan de infectie achterblijven in het lichaam en terugkeren.

cefixime bestellen zonder recept

Welke bijwerkingen kan ik van dit medicijn ervaren?

Sommige mensen hebben last van bijwerkingen bij het gebruik van Cefixime (Suprax). Bijwerkingen die in deze gevallen kunnen optreden, zijn:

  • Maagdarmklachten, waaronder diarree.
  • Hoofdpijn.
  • Uitslag. Let op: dit kan een overgevoeligheidsreactie zijn. Raadpleeg de huisarts als je dit merkt.
  • In een enkel geval treedt duizeligheid op.

Over het algemeen zijn de bijwerkingen licht van aard en duren ze niet lang. Heb je last van andere of hevigere bijwerkingen, of houden bijwerkingen langere tijd aan? Neem dan contact op met je huisarts.

N.B.: het kan zijn dat bovenstaande lijst onvolledig en/of verouderd is. Lees daarom altijd de bijsluiter volledig door als je Cefixime gaat gebruiken. Informeer je goed over de mogelijke bijwerkingen en weet hoe je met deze bijwerkingen moet omgaan.

kopen zonder recept

Wanneer mag ik Cefixime niet gebruiken?

Je mag Cefixime (Suprax) niet gebruiken als je overgevoelig bent voor dit medicijn. Dit kan in zeer zeldzame gevallen voorkomen. Een overgevoeligheidsreactie kan bestaan uit galbulten en jeuk op de huid, benauwdheid en zwellingen in de mond en het gezicht. Mocht je zo’n reactie krijgen, schakel dan onmiddellijk je arts in of bezoek de Eerste Hulp. Stop met het nemen van dit medicijn.

Als je allergisch bent voor penicilline of andere cefalosporine-antibiotica, laat dit dan aan de arts weten. Vraag of je Cefixime zonder problemen kunt gebruiken, of dat je beter een ander middel kunt nemen.

Alcohol, autorijden en voeding

Over het algemeen geeft dit geneesmiddel geen problemen in combinatie met bepaald voedsel, alcohol, of deelname aan het verkeer. Uitzondering is als je last hebt van duizeligheid als bijwerking. In dat geval is het beter om te wachten tot de duizeligheid voorbij is voordat je deelneemt aan het verkeer.

Zwangerschap en borstvoeding

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Overleg dan met de arts of het raadzaam is om Cefixime (Suprax) te nemen, of dat je beter een ander middel kunt nemen. Hetzelfde geldt als je borstvoeding geeft.

kopen zonder recept

Kan het gebruik van Cefixime ongewenste gevolgen hebben?

Het kan gebeuren dat er een wisselwerking optreedt tussen Cefixime (Suprax) en een ander medicijn. Ook kunnen tetst beïnvloed worden. Dit effect stopt zodra je klaar bent met de kuur. Als je dit middel neemt, let dan op het volgende:

  • Actieve bacteriële vaccins, zoals het tyfusvaccin, kunnen minder goed of helemaal niet werken. Laat je niet vaccineren met dergelijke vaccins tijdens de kuur.
  • Sommige bloedverdunners kunnen ook reageren op dit medicijn.
  • In zeldzame gevallen kunnen antibiotica de werking van de anticonceptiepil verminderen. Overleg met je huisarts als je een hormonale anticonceptiepil gebruikt.
  • Bepaalde medische tests, zoals diabetestests, kunnen onterecht positief resultaat geven als je Cefixime gebruikt. Mocht je een medische test ondergaan, laat dan weten dat je dit medicijn slikt.

Slik je medicijnen en wil je dit middel gaan gebruiken? Vraag dan aan de arts tijdens het online consult of dit zonder problemen kan. Lees ook de bijsluiter volledig door.

Kan ik Cefixime kopen zonder recept?

Cefixime kopen zonder recept is niet mogelijk. Het betreft hier namelijk een receptplichtig medicijn. Via een online artsconsult kan een recept worden uitgeschreven, eventueel in combinatie met het medicijn. Je kunt via onderstaande link je consult starten.

cefixime suprax kopen bestellen zonder recept

Meer info over  Cefixime >>

Meer informatie over Cefixime

Cefixime was van oudsher altijd het meest populaire middel om te kopen tegen gonorroe, ook wel een ‘druiper’ genoemd. Bij online apotheken zien we tegenwoordig vaker dat ook antibiotica als Zithromax (Azitromycine) en Doxycycline worden voorgeschreven. Toch benadrukken wetenschappers dat het belangrijk is om dit middel, dat ook wel onder de naam Suprax zonder recept verstrekt wordt, in de gaten te houden.

Golfbeweging

De resistentie tegen het medicijn, een zogeheten cefalosporine-antibioticum, bevindt zich al jaren in een golfbeweging. Sinds 2006 is het middel al niet meer de eerste keus van artsen. Toen was de resistentie 0,1 procent. In de jaren erna nam deze sterk toe, tot maar liefst 1,4 procent in 2011. In de 2 jaar erna nam de resistentie voor cefixime weer af tot 0,4 procent, om in 2014 te verdubbelen naar 0,8 procent.

Levensbedreigend

Gonorroe is een veelvoorkomende geslachtsziekte of soa in ons land. Het is de op 1 na meest voorkomende geslachtsziekte, met alleen chlamydia als vaker geteste ziekte. Vaak hebben dragers van gonorroe in eerste instantie geen klachten. Onbehandeld (of wanneer er sprake is van resistentie tegen bijvoorbeeld cefixime) kan gonorroe echter grote risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Zo kun je last krijgen van chronische bekkenpijn, onvruchtbaarheid of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Er zijn zelfs gevallen bekend, waarbij de besmetting zich verspreidt naar het bloed of de gewrichten en voor levensbedreigende infecties zorgt.

Behandeling

Er zijn goedkope antibiotica tegen soa’s, maar beter is het om niet te besparen op dit soort medicijnen. Zoek het juiste middel bij je infectie. Wel kun je online deze soa pillen kopen. Dat gebeurt discreet en snel, en bespaart je een bezoek aan de dokter en apotheek. Wil je meer weten over de behandeling van gonorroe? Lees dan hier meer over gonorroe.


Laat een reactie achter