Cefuroxim (Zinnat)

Klik hier voor Zinnat (Cefuroxim) >>

Cefuroxim (Zinnat) kopen zonder recept?

Wil je weten of Cefuroxim (Zinnat) kopen zonder recept mogelijk is? Lees hieronder meer.

zinnat cefuroxim kopen bestellen zonder recept
Zinnat (Cefuroxim) nodig?

Zinnat met Cefuroxim kopen zonder recept: meer info

Je kunt Zinnat, het antibioticum met Cefuroxim niet kopen zonder recept. Het gaat hier namelijk om een receptplichtig medicijn. Wel zijn er mogelijkheden voor een online artsconsult, eventueel in combinatie met levering van het medicijn. Lees hieronder meer over dit medicijn en waarom het niet mogelijk is om Zinnat (Cefuroxim) te kopen zonder recept.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Antibioticum voor verschillende infecties

Zinnat bevat Cefuroxim als werkzame stof. Deze stof valt onder de cefalosporine-antibiotica en wordt gebruikt om diverse bacteriële infecties te genezen. Vaak merk je al verbetering binnen enkele dagen. Het kan worden ingezet tegen onder andere:

 • Ziekte van Lyme
 • Infecties aan luchtwegen
 • Acute bronchitis
 • Ontsteking aan blaas, longen, bijholte of middenoor
 • Keelpijn als gevolg van een keelinfectie
 • Infecties aan de huid
 • Cystische fibrose
 • Sepsis

zinnat cefuroxim kopen zonder recept

Let op: de hierboven genoemde aandoeningen moeten voortkomen uit een bacteriële infectie. Als een aandoening (bijvoorbeeld keelpijn) door een virus veroorzaakt wordt, heeft behandeling met Cefuroxim geen zin, en hoef je dus geen Zinnat te kopen.

Zinnat (Cefuroxim) gebruiken

Zinnat met Cefuroxim komt in de vorm van tabletten. Hoe lang en hoe vaak je deze tabletten moet innemen, bepaalt de arts. Over het algemeen duurt een behandeling maximaal 10 dagen, met uitzondering van de ziekte van Lyme. In dat geval kan een kuur tot 3 weken duren. Maak de kuur altijd helemaal af en sla geen dosis over! Gebeurt dit toch, raadpleeg dan de bijsluiter om te kijken of je de vergeten dosis nog kunt inhalen.

Niet op de tabletten kauwen

De tabletten neem je in met een beetje water. Slik ze direct in hun geheel door en kauw er niet op. Dit kan de genezende werking beïnvloeden. Bovendien heeft de werkzame stof een heel vervelende smaak.

zinnat cefuroxim bestellen zonder recept

Dit medicijn kan bijwerkingen geven

Cefuroxim, de werkzame stof in Zinnat, kan in sommige gevallen voor bijwerkingen zorgen. Dit kan onaangenaam zijn, maar is meestal niet heel erg. Bovendien duurt een bijwerking niet lang. In dit wel het geval? Neem dan contact op met je arts.

De meest gehoorde, maar nog steeds zeldzame bijwerkingen zijn maagdarmklachten en hoofdpijn. Heb je hevige klachten aan maag en/of darmen met flinke diarree en eventueel overgeven? Waarschuw dan je arts.

Zeer zeldzaam zijn de volgende klachten: Ontsteking aan slijmvliezen, koorts, duizeligheid, veranderingen in het bloed, problemen met hersenen, lever of nieren. Mocht je (veel) last krijgen van een van deze klachten, waarschuw dan je arts.

Bij behandeling van de ziekte van Lyme kunnen in zeer zeldzame gevallen de klachten van de aandoening verergeren. Laat het aan de arts weten als dit gebeurt.

kopen zonder recept

Overgevoeligheid

Het komt zeer zelden voor, maar sommige mensen zijn overgevoelig voor Cefuroxim of een ander bestanddeel van Zinnat. Dit uit zich over het algemeen in uitslag, bulten en jeuk. In ernstige gevallen kan er blaarvorming, benauwdheid, of zwelling in het gezicht optreden. Ook kan er bewustzijnsverlies optreden of kunnen problemen met ademhaling ontstaan. Dit komt echter in zeer uitzonderlijke gevallen voor. Stop direct met de kuur en waarschuw je arts. Als de reactie heel hevig is, ga dan naar de Eerste Hulp.

Belangrijk voordat je dit medicijn gaat gebruiken

Onder verschillende omstandigheden wordt aangeraden het gebruik van Zinnat (Cefuroxim) eerst te bespreken met de arts. In enkele gevallen wordt het gebruik zelfs helemaal afgeraden. Lees hieronder meer.

Overleg met de arts als je:

 • Lijdt aan epilepsie.
 • Een aandoening aan je nieren of lever hebt.
 • Tetracycline-antibiotica, bepaalde antistollingsmiddelen, capsules met buiktyfusvaccin, maagzuurbinders, Didanosinedrank of Lanthaancarbonaat gebruikt.
 • om een andere reden twijfelt of dit medicijn geschikt is voor je.

Gebruik dit medicijn niet:

 • Als je allergisch bent voor Cefuroxim of een ander bestanddeel van Zinnat.
 • In combinatie met een maagzuurremmer.

kopen zonder recept

Kan ik Zinnat (Cefuroxim) kopen zonder recept?

Wil je direct Zinnat met Cefuroxim kopen zonder recept? Dit is niet mogelijk. Dit medicijn valt onder de receptplichtige medicijnen. Dit betekent, dat er een recept voor nodig is. Je kunt een recept opvragen via een online artsconsult. Eventueel kan de website die bemiddelt in dit consult ook zorgen voor de levering van het medicijn. Via onderstaande link kom je bij deze aanbieder terecht.

zinnat cefuroxim kopen bestellen zonder recept

Meer info over Zinnat (Cefuroxim) >>


2 Reacties

Alex Prasing

September 2, 2018 at 11:41 am

Goedemiddag, ik heb last van een bijbalontsteking. Kan uk daarvoor online antibiotica bestellen?

  admin

  September 3, 2018 at 7:54 pm

  Goedemiddag, wij kunnen u hierover geen advies geven. U kunt de link in het bericht volgen of op de button bovenin klikken. U komt dan bij de medische dienst waar u advies van een arts kunt krijgen.

Laat een reactie achter