Cerazette minipil

Klik hier voor de Cerazette minipil >>

Cerazette minipil met desogestrel kopen zonder recept?

De Cerazette minipil kopen zonder recept, is er een aanbieder die dat heeft? Lees hieronder het antwoord.

Cerazette minipil kopen zonder recept bestellen
Cerazette minipil nodig?

Meer anticonceptiepillen:

Cerazette minipil met desogestrel kopen: meer informatie

De Cerazette minipil met desogestrel kun je niet zonder recept kopen. Wel kun je via een bemiddelaar een artsconsult voor het recept en desgewenst de pil zelf online regelen. Via onderstaande link kom je in contact met deze betrouwbare partij.

Klik hier voor de Cerazette minipil >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Cerazette?

Cerazette is een anticonceptiepil. Je kunt deze pil (ook wel minipil) kopen om te voorkomen dat je zwanger wordt. Via sommige aanbieders kun je deze pil ook zonder recept bestellen. Let hierbij wel op dat je de originele Cerazette minipil krijgt! Er zijn veel nepmedicijnen in omloop die niet naar behoren werken of allerlei bijwerkingen vertonen.

cerazette minipil desogestrel kopen zonder recept

Hoe werkt de Cerazette minipil?

De werkzame stof in de Cerazette minipil is desogestrel. Dit is een zogenaamd progestageenhormoon. Waar de meeste anticonceptiepillen ook het oestrogeenhormoon bevatten, vind je deze niet terug in Cerazette. Vandaar ook dat deze pil de bijnaam minipil heeft. Doordat het oestrogeenhormoon niet in deze pil verwerkt is, is deze geschikt voor vrouwen die dit hormoon niet mogen innemen, maar wel een anticonceptiepil willen slikken.

Deze minipil werk op een aantal fronten: ten eerste remt de pil de eisprong en voorkomt het dat de eicel vrij kan komen. Daarnaast wordt door het progestageenhormoon de slijmprop in de baarmoederhals dikker. Hierdoor kunnen zaadcellen de baarmoederhals minder goed binnendringen. Al met al zorgt Cerazette ervoor, dat de kans op bevruchting zo goed als nihil is.

Hoe gebruik je Cerazette?

Voor een betrouwbare werking van Cerazette is het belangrijk dat je deze minipil dagelijks slikt op hetzelfde tijdstip. Kies dus een vast moment van de dag waarop je de pil inneemt, bijvoorbeeld bij het wakker worden, voor het slapengaan, bij de maaltijd of een ander moment.

Belangrijke aanwijzingen voor gebruik

Je slikt de minipil zonder pauzeweek, dus doorlopend. Het is daarom ook niet mogelijk om de menstruatie uit te stellen met deze anticonceptiepil. Daarvoor moet je een combinatiepil gebruiken, zoals Microgynon of Yasmin.

Het beste is om op de eerste dag van de menstruatie te beginnen met de Cerazette minipil. De minipil is dan direct werkzaam. Neem je deze anticonceptiepil niet op de eerste dag van de menstruatie? Dan duurt het 7 dagen tot hij werkzaam is. Gebruik condooms of wacht met het hebben van seks totdat de pil werkzaam is.

Je kunt direct overschakelen van een andere anticonceptiepil naar Cerazette. Neem dus geen pauzeweek.

Heb je last van zware diarree of braken tijdens of tot 4 uur na het innemen van de minipil? Dan kan het zijn dat de werking vermindert. Neem de volgende dosis zoals gepland in. Zorg dat er minder dan 36 uur tussen de 2 doseringen zit. Lees meer hierover in het gedeelte hieronder (Dosis vergeten).

Rook je? Dan loop je na je 35e verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Voor zover bekend kun je deze pil gewoon door blijven slikken na je 35e als je niet rookt.

cerazette minipil desogestrel bestellen zonder recept

Dosis vergeten?

Voor de werking van Cerazette is het belangrijk dat je deze minipil dagelijks inneemt zonder een dosis over te slaan. Je kunt een vergeten pil nog tot 12 uur na het normale tijdstip innemen. Er mag dus niet meer dan 36 uur tussen 2 doseringen in zitten. Is dit wel het geval? Dan hangt het ervan af in welke week de pil vergeten is. Lees hieronder meer.

Cerazette vergeten in week 1

Neem de vergeten dosering alsnog in. Om zwangerschap te voorkomen moet je 7 dagen geen seks hebben of condooms gebruiken. Was de laatset keer dat je zonder condoom seks had 5 of minder dagen voordat je de pil vergat, of 7 of minder dagen nadat je de pil vergat? Dan moet je een morning-afterpil innemen.

Cerazette Minipil vergeten in de overige weken

Neem alsnog de vergeten dosis en ga door met slikken volgens schema. Het zal 7 dagen duren voordat de pil weer betrouwbaar is. Gebruik dus in de 7 dagen na de vergeten dosis condooms of zorg dat je geen seks hebt. Heb je wel in deze 7 dagen seks zonder condoom? Haal dan een morning-afterpil.

Tussentijds stoppen

Stoppen met de Cerazette minipil kan op elk gewenst moment. Dit heeft geen bijwerkingen. Let op: je bent vruchtbaar vanaf het moment dat je met de pil stopt. Je kunt dus direct zwanger worden.

Welke bijwerkingen kan ik van deze minipil ervaren?

Bij het gebruik van Cerazette kunnen verschillende bijwerkingen optreden. Over het algemeen zijn de bijwerkingen licht en van korte duur. Neem altijd contact op met je arts als een bijwerking langer dan 3 maanden aanhoudt. Lees hieronder meer over de verschillende bijwerkingen. Laat je hier niet dor afschrikken, maar zorg dat je goed geïnformeerd bent.

Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt last van onregelmatig bloedverlies en doorbraakbloedingen, ook wel ‘spotting’ genoemd. Deze bloedingen kunnen geen kwaad voor de betrouwbaarheid van de pil. Mocht dit te hevig zijn, neem dan contact op met de arts.

Bij 10 tot 30 procent komen de volgende bijwerkingen voor:

 • Wegblijven van menstruatie. Op zich kan dit geen kwaad. Je hoeft niet te stoppen met de minipil. Komt het regelmatig voor of voor langere tijd? Dan kan het slim zijn om een zwangerschapstest te doen.
 • Misselijkheid, hoofdpijn, migraine, gevoelige borsten zijn allemaal bijwerkingen die soms ervaren worden. Over het algemeen duren deze bijwerkingen niet lang. Heb je hier meer dan 3 maanden last van? Neem dan contact op met je arts.
 • Toename van je gewicht, soms met verhoogde bloeddruk. Houd dit in de gaten. In een heel zeldzaam geval wordt dit te erg en ben je genoodzaakt te stoppen met de pil.

In 1 tot 10 procent van de gevallen zien we de volgende bijwerkingen:

 • Afwijkingen van huid en haar. Je kunt meer haargroei, vet haar of haaruitval krijgen. Ook je huid kan vet worden of bruine vlekken vertonen. Acne of huidirritatie door de zon komt ook voor. Overleg met je arts als je hier last van hebt.
 • Irritatie, jeuk en afscheiding als gevolg van een droge vagina. Raadpleeg de arts wanneer je dit ervaart.
 • Wisselende stemmingen. Je kunt je sneller geïrriteerd, nerveus of depressief voelen. Meld dit bij je arts als dit gebeurt.
 • Verandering in de zin in seks. Deze kan toenemen of juist afnemen. Mocht dit problematisch worden, leg dit dan voor aan je arts.

Minder dan 1 procent heeft last van de volgende bijwerkingen:

 • Problemen met de lever. Krijg je last van een gevoelige of opgezwollen buik, of gelige verkleuring van je huid of oogwit? Neem dan direct contact op met je arts.
 • Vrouwen die borstkanker hebben gehad, hebben een verhoogd risico op terugkeer van de tumor. Het wordt daarom afgeraden om deze pil te nemen als je ooit borstkanker hebt gehad. Ook bij vrouwen boven de 50 wordt afgeraden de pil nog te nemen vanwege verhoogd risico op borstkanker. De kans op deze ziekte is overigens heel klein en slechts ietsje groter dan bij vrouwen die geen pil slikken.
 • Als je last hebt van acute porfyrie, kan Cerazette een aanval uitlokken.
 • Overgevoeligheid voor de minipil. Krijg je uitslag of bulten op de huid? Neem dan contact op met je arts.

kopen zonder recept

Wanneer mag ik Cerazette niet gebruiken?

Deze Cerazette minipil is niet voor iedereen geschikt. Zo mag je de pil niet gebruiken als je:

 • Overgevoelig bent voor desogestrel of een ander bestanddeel van de pil.
 • Borstkanker of een andere vorm van kanker die gevoelig is voor homonen hebt (gehad).
 • Trombose, leverproblemen of geelzucht hebt (gehad).
 • Vaginale bloedingen hebt (gehad) die geen duidelijke oorzaak hebben.

Alcohol, autorijden en voeding

Je kunt bij deze pil alles eten en drinken. Ook zijn er geen beperkingen voor deelname aan het verkeer.

Zwangerschap en borstvoeding

Je kunt Cerazette niet gebruiken als je zwanger bent of wilt worden (het is immers bedoeld om de zwangerschap tegen te gaan). Wel kun je de minipil gebruiken vanaf 6 weken na de bevalling als je borstvoeding geeft. Gebruik tot 6 weken na de bevalling condooms of wacht met het hebben van seks.

Kan er een wisselwerking optreden tussen de minipil Cerazette en andere medicijnen?

Verschillende medicijnen kunnen ervoor zorgen dat de werking van de Cerazette minipil afneemt. Daardoor neemt de kans toe dat je zwanger wordt. Bespreek dus met de arts als je een van onderstaande medicijnen gebruikt:

 • Medicijnen met de werkzame stoffen carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne en primidon. Deze medicijnen worden gebruikt bij mensen met epilepsie.
 • Medicijnen die rifampicine of rifabutine bevatten (ter behandeling van tuberculose).
 • Sint-Janskruid.
 • Bosentan.
 • Bepaalde middelen ter behandeling van hiv.

kopen zonder recept

Hoe kan ik Cerazette kopen zonder recept

Wil je Cerazette kopen zonder recept? Dit is niet mogelijk. Je kunt wel een online doktersconsult starten, waarin je het recept krijgt. Vervolgens kun je desgewenst ook de medicijnen verkrijgen. Via onderstaande link kun je dit consult direct starten.

Cerazette minipil kopen zonder recept bestellen

Meer info over de Cerazette minipil >>


Laat een reactie achter