Champix en diabetes

  • 0
champix en diabetes

Champix en diabetes

Misschien heb je weleens verhalen gehoord over de relatie tussen Champix en diabetes. Je bent een roker die wil stoppen en je denkt dat Champix je daarbij kan helpen. Alleen de verhalen over mogelijke diabetes houden je enigszins tegen. Dit is natuurlijk goed te begrijpen. Het is echter wel zo dat de verhalen vaak niet geheel kloppen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval te weten wat het middel doet en wat de echte relatie is tussen het middel en suikerziekte. Dit kan namelijk heel veel goeds doen met betrekking tot het maken van de juiste keuze.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte uitleg en mag niet worden gezien als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is de relatie?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat nu precies de relatie is. Champix en diabetes zijn verbonden aan elkaar vanwege de uitwerking op de bloedsuikerspiegel. Het is namelijk bewezen dat die kan veranderen wanneer je het middel gaat nemen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar het kan één van de bijwerkingen zijn. Dit betekent dus ook dat iemand die al diabetes heeft misschien niet direct verstandig is als hij het middel gaat nemen. Dit kan immers weliswaar het stoppen met roken bevorderen, maar kan daarentegen juist ook weer hele andere gezondheidsproblemen meebrengen. Dit wil je natuurlijk niet.

Mensen zonder diabetes

Of het ook zo is dat Champix en diabetes met elkaar verbonden zijn voor mensen die de ziekte nog niet hebben is niet bewezen. Wanneer je hier dus bang voor bent, dan is die angst misschien wat minder terecht. Wil je precies weten hoe het zit, dan kan je het best de dokter even raadplegen. Die kan dan aangeven wat wel of niet verstandig is om te doen. Mogelijk zijn er bijvoorbeeld alternatieven voor handen die ook heel goed kunnen helpen om jou te laten stoppen met roken. Zonder dat je daarbij last krijgt van allerlei andere gezondheidskwalen.

Lees hier meer over de mogelijkheden van Champix kopen.

Hier vind je meer Diabetes medicijnen en hulpmiddelen.


Laat een reactie achter