Champix

klik hier voor Champix >>

Champix kopen zonder recept?

Champix kopen zonder recept, is dat mogelijk? Lees meer.

champix kopen bestellen zonder recept
Champix nodig?

Champix kopen: meer informatie

Stoppen met roken is voor veel mensen niet eenvoudig. Met behulp van een geneesmiddel zoals Champix, ervaren sommige mensen dat het stoppen minder moeilijk gaat. Hoewel Champix kopen zonder recept niet kan, is het wel mogelijk een recept te verkrijgen via een online consult. Lees meer over dit middel dat helpt bij het stoppen met roken, voordat je besluit een online consult voor een recept voor Champix aan te vragen.

klik hier voor Champix >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Champix?

Champix is het meest populaire medicijn dat wordt gebruikt als ondersteuning bij het stoppen met roken. Dit middel, dat ook wel een ontwenningsmiddel wordt genoemd, dient het verlangen naar het roken minder te maken. Zo wordt het traject van het stoppen draaglijker gemaakt. In tegenstelling tot kauwgompjes, pleisters en pepermuntjes die veel rokers gebruiken om te stoppen, bevat dit medicijn geen nicotine.

champix kopen zonder recept

Hoe werkt het?

De werkzame stof in Champix is varenicline. Deze stof blokkeert de werking van nicotine in de hersenen en doet de behoefte aan een sigaret afnemen. Dit gebeurt doordat het medicijn de gevoeligheid voor nicotine in de hersenen vermindert. Het remt dus niet alleen het plezierige effect van een sigaret, maar ook de ontwenningsverschijnselen. Deze combinatie van werkingen zorgt ervoor dat dit geneesmiddel het stoppen met roken draaglijker maakt.

Hoe gebruik je dit middel?

Je begint de Champix kuur 1 tot 2 weken voordat je daadwerkelijk stopt met roken. Er is dus een periode van 1 tot 2 weken waarin je rookt, terwijl je dit medicijn al gebruikt. Je kunt ook langer wachten met daadwerkelijk stoppen, al is het wenselijk om in de tweede week te stoppen. Stop niet later dan 5 weken nadat je begonnen bent met het gebruik van dit middel.

Het wordt aangeraden om de tabletten op een vast tijdstip in te nemen. Zo blijft de werkzame stof varenicline zoveel mogelijk gelijkmatig in het bloed aanwezig. Ook verminder je hiermee de kans een dosis te vergeten. Neem bijvoorbeeld 1 tablet bij het ontbijt en de andere bij het avondeten.

Er bestaat een 8-daagse variant van deze kuur. Artsen raden echter aan om de gehele kuur van 12 weken te volgen om maximale kans op succes te hebben. Artsen raden soms aan om nog een keer een kuur van 12 weken te gebruiken om zo de kans op succes verder te vergroten.

Dosis vergeten?

Als je een dosis Champix hebt vergeten in te nemen, kun je dit alsnog doen, doe dit echter nooit:

 • minder dan 4 uur voordat je de volgende dosis moet innemen wanneer je dit middel 2 keer per dag slikt;
 • minder dan 8 uur voordat je de volgende dosis moet innemen wanneer je dit middel 1 keer per dag slikt.

Zit je te kort voor de volgende dosis? Sla dan de vergeten dosis over.

Vroegtijdig stoppen?

Je kunt met de kuur stoppen wanneer je wilt. Bedenk wel dat wanneer je de kuur stopt, de behoefte aan het roken zal toenemen.

Kan het gebruik van dit medicijn gepaard gaan met bijwerkingen?

Bij het gebruik van Champix kun je klachten ervaren die lijken op ontwenningsverschijnselen. Zo kan het zijn dat je last krijgt van maag- en darmklachten (misselijkheid, buikpijn, diarree of verstopping). Ook zijn slapeloosheid, hoofdpijn en een toegenomen eetlust zijn klachten die wel eens worden ervaren.

In zeldzame gevallen kun je door Champix hevigere maagdarmklachten ervaren. Ook een droge mond, vermoeidheid, en pijn aan spieren en gewrichten behoren tot zeldzame bijwerkingen.

In zeer zeldzame gevallen kun je koorts en een grieperig gevoel ervaren. Daarnaast kun je seksuele problemen, problemen met je zicht, een verhoogde bloeddruk, meer dorst, problemen met je coördinatie en spraak, uitslag, puistjes of jeuk op de huid, psychische klachten en veranderingen van bloedglucosegehalte. Bij mensen met epilepsie kan het middel een aanval uitlokken.

In een zeer uitzonderlijk geval kun je overgevoelig zijn voor Chapmix. Je krijgt dan jeuk en zwellingen in het gezicht, je mond of je keel. Ook kun je een huidaandoening met blaarvorming krijgen. Heb je hier last van? Schakel direct een arts in en bezoek de Eerste Hulp. Stop met het gebruik van Champix.

Deze bijwerkingen komen zelden tot zeer zelden voor. Mocht je last hebben van bijwerkingen, dan zijn deze vaak licht van aard en moeten ze na enkele dagen moeten verminderen of verdwijnen. Mocht je andere of ernstige bijwerkingen ervaren, neem dan contact op met je huisarts. Ook als de bijwerkingen langdurig aanhouden, moet je de arts raadplegen.

kopen zonder recept

Wanneer wordt Champix afgeraden?

Champix is niet voor iedereen geschikt. Zo moet je dit medicijn niet nemen:

 • Als je allergisch of overgevoelig bent voor de stof varenicline.
 • Bij allergie of overgevoeligheid voor een van de andere bestanddelen in de tabletten.
 • Bij zwangerschap
 • Als je borstvoeding geeft
 • Als je jonger bent dan 18 jaar

Autorijden, alcohol en voeding

Je mag bij Champix alles eten en drinken. Mocht je last hebben van slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid, coördinatieproblemen, psychische klachten of andere bijwerkingen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, vermijd dan deelname aan het verkeer. Wacht tot de bijwerkingen verdwijnen.

Zwangerschap en borstvoeding

Als je zwanger bent of wilt worden, overleg dan met je arts of het gebruik van Champix verstandig is. Hetzelfde geldt als je borstvoeding geeft. Er is te weinig bekend om vast te stellen dat het medicijn geen schade aan de baby kan aanbrengen.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd of onvolledig zijn. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het innemen van een medicijn.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in bij het kopen van Champix, zodat een arts kan bepalen of er geen gevaar optreedt bij gebruik.

kopen zonder recept

Heeft Champix een wisselwerking met andere medicijnen?

Van de werkzame stof varenicline in Champix is geen wisselwerking met een ander medicijn bekend. Echter kan het stoppen met roken wel invloed hebben op bepaalde medicijnen. Deze worden sneller afgebroken wanneer je niet meer rookt. Overleg daarom met de arts als je 1 van de volgende medicijnen gebruikt:

 • Theofylline
 • Insuline
 • Flecaïnide
 • Atenolol, bisoprolol, metoprolol en propranolol
 • Clozapine, haloperidol en olanzapine

Gebruik je een van deze middelen? Overleg dan met je arts.

Hoe kan ik Champix kopen zonder recept?

Champix kopen zonder recept is niet mogelijk. In plaats daarvan kun je wel een online artsconsult aanvragen. De arts kan online het recept uitschrijven. Vervolgens kan verzorgd worden dat het originele medicijn wordt uitgeleverd door een EU-gergistreerde apotheek. Volg de link hieronder voor de mogelijkheden.

champix kopen bestellen zonder recept

Meer info over Champix >>


3 Reacties

Desiree

July 2, 2015 at 7:30 pm

Bijwerkingen in het begin waren vervelend, maar namen later af. Doorgezet en nu al 23 maanden gestopt!

Roelof de Baar

January 17, 2016 at 4:22 pm

Het kan even zwaar zijn in het begin. Dat was bij mij zo. Doorgezet en toch blij dat ik het gedaan heb!

Lenie

February 3, 2017 at 1:55 pm

ik kon echt niet stoppen lukte gewoon niet met champix binnen een week helemaal gestopt!

Laat een reactie achter