Chlamydia symptomen: wat je MOET weten!

  • 0
chlamydia symptomen

Chlamydia symptomen: wat je MOET weten!

Categorie : Seksualiteit

Het is één van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen. Wat de chlamydia symptomen zijn is echter niet direct bij iedereen bekend. Toch is het belangrijk om hier enige kennis van te hebben. Iedereen kan hier namelijk mee geconfronteerd worden. Het is dus goed om te weten waar je de aandoening aan kunt herkennen. Zo kan je ook direct handelen en beginnen aan het herstelproces. Het is namelijk goed mogelijk om hiervan te genezen mits je de juiste behandeling toepast.

Wat is chlamydia?

Om de chlamydia symptomen te kunnen herkennen is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet wat chlamydia eigenlijk precies is. Dit is een ontsteking door het overbrengen van een bacterie. De bacterie vindt zijn plek in de slijmvliezen en van daaruit ontstaat de ontsteking. Deze ontsteking kan in de urinebuis, de baarmoedermond, de anus of de keel ontstaan. Dit maakt het ook iets lastiger om het direct als chlamydia te herkennen. Toch zijn er een hele reeks herkenbare punten die je kunt nalopen om te zien of je de bacterie hebt opgelopen en of je tot behandeling moet overgaan.

chlamydia symptomen

Chlamydia symptomen bij mannen

De chlamydia symptomen van mannen kunnen flink uiteenlopen. Het gaat bijvoorbeeld om pijn bij het plassen of een branderig gevoel bij diezelfde daad. Ook een afscheiding uit de plasbuis is een symptoom. Vooral wanneer dit zich ’s morgens voordoet is dit een signaal. Ook Irritatie of jeuk bij de anus, een afscheiding bij de ontlasting en diarree zijn mogelijke herkenningspunten. Tot slot kan ook pijn ervaren in de balzak iets zeggen. Wanneer dit zich voordoet is dus een doktersbezoek aan te raden.

Chlamydia symptomen bij vrouwen

De chlamydia symptomen bij vrouwen zijn anders. Al zijn er wel enkele overeenkomsten. Denk aan de pijn of branderig gevoel die bij het plassen ontstaat. Ook pijn en bloedverlies tijdens en de seks kan een signaal zijn. Net als bloedverlies tussen twee menstruatieperiodes in. Ook afscheiding kan een rol spelen, maar dan vaginale afscheiding. Een overeenkomst is irritatie of jeuk bij de anus, afscheiding bij de ontlasting en diarree. Dit komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Alleen bij vrouwen zijn flinke pijn in de onderbuik, met of zonder koorts, en een ontsteking in het bekkengebied met koorts waar te nemen.

Last van chlamydia symptomen? Volg deze stappen

Als je last hebt van symptomen die op chlamydia kunnen duiden, volg dan de onderstaande stappen. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet, aangezien deze soa ernstige gevolgen kan hebben als je hem onbehandeld laat.

Stap 1: doe een test

Eerst moet je vaststellen of je chlamydia hebt. Dit doe je met behulp van een soa zelftest. Je kunt anoniem zo’n soa test online bestellen, zodat je niet langs de huisarts of GGD hoeft. Hier lees je hoe je een betrouwbare soa zelftest vindt.

Stap 2: bestel de juiste medicijnen

Als blijkt dat je chlamydia hebt, moet je soa medicijnen hebben. Ook dit kan online geregeld worden. Een online arts kan een recept uitschrijven en een apotheek kan het medicijn vervolgens leveren. Je kunt zelfs betalen via iDEAL. Het is aan te raden dit te doen bij een betrouwbare online apotheek, zoals Dokter Online of Treated.com.

Stap 3: genezen

Als je de kuur hebt ontvangen, kun je beginnen met de medicijnen innemen. Het is belangrijk dat je de gehele kuur afmaakt, ook als de chlamydia symptomen eerder al helemaal weg zijn! Heb je de kuur voltooid? Dan ben je genezen. Nu is het zaak om in het vervolg veilig te vrijen, zodat je geen soa meer oploopt.

Begin bij stap 1: bestel hier je soa zelftest >>


Laat een reactie achter