Chlooramfenicol

Klik hier voor Chlooramfenicol >>

Chlooramfenicol kopen zonder recept?

Chlooramfenicol kopen, is dat zonder recept mogelijk? Hieronder zie je het antwoord.

chlooramfenicol kopen bestellen zonder recept
Chlooramfenicol nodig?

Chlooramfenicol kopen: lees eerst dit

Je kunt Chlooramfenicol niet kopen zonder recept, maar je kunt wel via een betrouwbare website een online artsconsult voor een recept en eventueel het medicijn zelf regelen. Dit medicijn wordt geleverd door een EU-geregistreerde apotheek. Deze apotheek biedt zowel de zalf (1%) als de oogdruppels (0,5%) aan. Als je dit medicijn wilt gaan gebruiken, lees dan eerst onderstaande informatie. Hierin staan belangrijke aanwijzingen voor als je besluit een consult voor Chlooramfenicol aan te vragen.

Klik hier voor Chlooramfenicol >>

Wat is het en wat doet het?

Chlooramfenicol valt onder de antibiotica. Het is een medicijn dat bacteriële infecties aan de ogen bestrijdt. Het kan tegen verschillende soorten infecties worden ingezet. Op deze manier gaat het de ontsteking als gevolg van een bacteriële infectie tegen. Je moet binnen 3 dagen merken dat de symptomen afnemen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de arts.

chlooramfenicol kopen zonder recept

Chlooramfenicol aanbrengen in je oog

Hoe lang en in welke dosering je Chlooramfenicol moet aanbrengen, is afhankelijk van de aandoening die je hebt. Dit wordt bepaald door de arts. Wanneer je de zalf of druppels aanbrengt in je oog, zorg dan eerst dat je handen goed schoon en droog zijn. Als er schilfers of korsten op je ogen zitten, verwijder deze dan voorzichtig. Dit kun je doen door water te gebruiken en een watje. Verwijder ook contactlenzen (als je deze draagt) en laat deze uit totdat de kuur voorbij is. Was ook na het aanbrengen van de zalf of druppels weer je handen.

Lees meer over het aanbrengen van de zalf of druppels in de bijsluiter die wordt meegeleverd als je Chlooramfenicol gaat kopen. Hierin staat ook hoe je het middel moet bewaren. Sluit het flesje of de tube altijd goed af na gebruik.

Vergeten dosis

Het kan een keer voorkomen dat je een dosis vergeet. Om de kans minimaal te houden, is het verstandig om altijd op vaste momenten het middel toe te dienen. Vergeet je alsnog een dosis? Dien deze dan alsnog toe, tenzij er te weinig tijd is tot de volgende dosis. Lees hierover meer in de bijsluiter.

chlooramfenicol bestellen zonder recept

Moet je de kuur afmaken?

Als je Chlooramfenicol gebruikt, is het belangrijk dat je de kuur altijd helemaal afmaakt. Ook als de klachten al helemaal verdwenen zijn, kunnen er nog bacteriën in je oog achter zijn gebleven. Als je deze niet uitroeit, kan de infectie weer terugkomen. Alleen als blijkt dat je allergisch of overgevoelig bent voor dit medicijn, moet je de kuur eerder stoppen.

Mogelijke bijwerkingen van Chlooramfenicol

Bij het gebruik van Chlooramfenicol kunnen bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen zijn vaak niet heel ernstig en van korte duur. Mocht je meer of langer last houden van een bijwerking, raadpleeg dan de arts.

Van de oogdruppels kun je irritatie of wat branderigheid in de ogen ervaren wanneer je net hebt gedruppeld. Ook kun je een bittere smaak in je mond krijgen. De oogzalf zorgt er de eerste 1 tot 2 uur nog wel eens voor dat je wazig ziet. Dit verdwijnt daarna weer.

In zeer zeldzame gevallen krijgen mensen last van een schimmelinfectie (door de verstoorde balans van bacteriën. Ook zijn er mensen geweest die last kregen van bloedafwijkingen, maar dat gebeurt voornamelijk als je het medicijn langer gebruikt dan de voorgeschreven periode.

in een uitzonderlijk geval kun je overgevoelig zijn voor Chlooramfenicol. Dit kan gepaard gaan met jeuk of uitslag, of een aanhoudende oogontsteking. In ernstige gevallen kan iemand last krijgen van bulten, blaasjes en bobbeltjes. Ook kan in een zeer uitzonderlijk geval zwelling optreden. Stop in dit geval met het gebruik van dit medicijn en schakel direct de arts in. Bezoek indien nodig de Eerste Hulp.

kopen zonder recept

Kan ik Chlooramfenicol veilig gebruiken?

Of je Chlooramfenicol veilig kunt gebruiken, is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Zo gelden in bepaalde gevallen waarschuwingen of beperkingen voor dit medicijn. Je leest ze in dit gedeelte. Voor een uitgebreid en actueel overzicht raadpleeg je de bijsluiter.

Overleg met de arts als je:

 • Acute porfyrie hebt. Dit medicijn kan een aanval van deze aandoening uitlokken.
 • Een tekort hebt aan het enzym G6PD.
 • Borstvoeding geeft. Het medicijn is mogelijk schadelijk voor je kind.
 • Zwanger bent of wilt worden.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Dit medicijn al 14 dagen hebt gebruikt. Als je het langer gebruikt, kun je ernstige bijverschijnselen krijgen.
 • Overgevoelig of allergisch bent voor Chlooramfenicol of een ander bestanddeel van dit medicijn.
 • Langer dan 37 weken zwanger bent of de bevalling eerder al op gang komt.

Andere beperkingen

Op het gebied van alcohol en voedsel zijn er geen beperkingen. Je kunt dus alles eten en drinken bij dit geneesmiddel. Wel geldt er een beperking voor deelname aan het verkeer. De oogzalf kan ervoor zorgen dat je minder goed ziet tot 2 uur nadat je deze hebt aangebracht. Wacht tot je weer normaal kunt zien voordat je gaat autorijden.

kopen zonder recept

Beperkingen met betrekking tot andere medicijnen

Chlooramfenicol kan met vrijwel alle medicijnen samen gebruikt worden. Let alleen op het gebruik van dit medicijn in combinatie met andere medicijnen die via het oog worden ingediend (gels, zalven en druppels). Zorg dat je altijd eerst druppels gebruikt en pas 3 minuten daarna andere druppels, zalf of gel.

Waar kan ik Chlooramfenicol kopen zonder recept?

Chlooramfenicol kopen zonder recept is niet mogelijk. Wel kun je via onderstaande link een online artsconsult aanvragen en desgewenst het medicijn laten leveren. Je vult hierbij een vragenlijst in (doe dit altijd naar waarheid en zo volledig mogelijk!) en rekent af met bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. Via onderstaande link kun je meer informatie vinden.

chlooramfenicol kopen bestellen zonder recept

Meer info over Chlooramfenicol >>


2 Reacties

Hannah hoogendoorn

April 12, 2018 at 4:42 pm

Waar te koop chlooramfenicol oogzalf 10 Mg /g

  admin

  April 12, 2018 at 6:26 pm

  Beste mevrouw Hoogendoorn, via de link in het artikel komt u op een pagina waar u een artsconsult kunt starten. De online arts kan u hiermee verder helpen.

Laat een reactie achter