Ciprofloxacine

Klik hier voor Ciprofloxacine >>

Ciprofloxacine kopen zonder recept?

Ciprofloxacine kopen zonder recept: kan het en zo ja, hoe? Lees hieronder alle info.

ciprofloxacine kopen bestellen zonder recept
Ciprofloxacine nodig?

Ciprofloxacine kopen: meer informatie

Ciprofloxacine kopen zonder recept is niet mogelijk, maar er zijn online aanbieders die een online artsconsult kunnen verzorgen waarin je een recept voor het medicijn kunt krijgen. Vervolgens kan desgewenst het medicijn uitgeleverd worden. Er zijn geen betrouwbare partijen bij ons bekend die Ciprofloxacine kopen zonder recept mogelijk maken.

Klik hier voor Ciprofloxacine >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine valt onder de antibiotica, specifieker onder de groep fluorchinolonen. Het wordt gebruikt tegen allerlei infecties die door bacteriën veroorzaakt worden. Het is een sterk antibioticum en wordt daarom over het algemeen niet zomaar voorgeschreven. Pas als blijkt dat andere antibiotica niet aanslaan, wordt dit medicijn meestal pas verstrekt. Beter kun je dus eerst kijken of je andere antibiotica kunt kopen. Je kunt bij onder andere de volgende infecties Ciprofloxacine kopen:

 • Infecties met betrekking tot de maag en darmen.
 • Infecties aan de urinewegen, zoals blaasontsteking of nierbekkenontsteking.
 • Infecties aan de luchtwegen, zoals longontsteking en ontstekingen aan de holten.
 • Infecties aan de huid.
 • Ontstekingen van botten en gewrichten.
 • Bij oorontsteking.
 • Bij infecties aan het hersenvlies.
 • Soms bij geslachtsziekten, zoals gonorroe.

Hoe werkt Ciprofloxacine?

Zoals hierboven vermeld, is Ciprofloxacine een zwaar antibioticum. Wanneer je een bepaalde infectie of ontsteking hebt die door bacteriën veroorzaakt is, kan dit medicijn worden ingezet. Vaak gebeurt dit pas als andere antibiotica hebben bewezen niet te werken. De werkzame stof valt de bacteriën aan een doodt deze. Aan het eind van de kuur is de infectie verdwenen en ben je weer genezen.

Hoe gebruik ik Ciprofloxacine?

Net als bij andere antibiotica is het uiterst belangrijk dat je een kuur helemaal afmaakt. Een vroegtijdig onderbroken kuur kan ervoor zorgen dat de symptomen terugkomen en de bacterie resistent wordt tegen het antibioticum. Het is dan niet meer mogelijk de bacterie met Ciprofloxacine te doden.

Over het algemeen duurt een kuur van Ciprofloxacine tussen de 3 en 21 dagen. Hoe lang de kuur exact duurt en welke dosis je moet nemen, is afhankelijk van de aandoening waarvoor je het middel gebruikt. Hieronder staan enkele algemene richtlijnen voor het gebruik van dit medicijn.

Algemene tips

Over het algemeen neem je Ciprofloxacine 2 of 3 keer per dag, afhankelijk van wat de arts voorschrijft. Kies hiervoor vaste tijdstippen, zodat je minder kans hebt een dosis te vergeten. Je kunt de tabletten bijvoorbeeld vlak na het eten nemen. Dit vermindert ook de kans op bijwerkingen. Neem de tablet in en slik deze zonder te kauwen door. Je kunt de tablet het beste doorslikken met voldoende water. Neem geen melk of zuivelproducten in vlak voor, tijdens of vlak na het innemen van de tablet: door het calcium in deze producten wordt het middel minder goed opgenomen. Drink tijdens de kuur voldoende vocht.

Dosis vergeten?

Als je Ciprofloxacine 2 keer per dag gebruikt en het duurt nog 4 uur of langer tot je de volgende dosis moet innemen, dan kun je de vergeten dosis alsnog innemen. Als je dit medicijn 3 keer per dag gebruikt en het duurt nog 2 uur of langer tot je de volgende dosis moet innemen, dan kun je de vergeten dosis alsnog innemen.

Zit je te kort op de volgende dosis? Neem de vergeten dosis dan aan het eind van de kuur in, alsof de kuur nog met 1 dosis verlengd wordt.

ciprofloxacine kopen

Vroegtijdig de kuur stoppen

Je moet een kuur van Ciprofloxacine altijd volledig afmaken. Vroegtijdig de kuur stoppen kan ervoor zorgen dat de infectie niet geneest of terugkomt. Ook kan de bacterie resistent worden tegen het medicijn, waardoor deze niet meer te bestrijden is met het medicijn. Vroegtijdig de kuur stoppen kan dus grote problemen voor de gezondheid geven.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren door Ciprofloxacine?

Bij het gebruik van Ciprofloxacine kunnen bijwerkingen optreden. De meeste van deze bijwerkingen komen echter maar in zeer zeldzame gevallen voor. Over het algemeen zijn de bijwerkingen (als ze optreden) licht van aard en gaan ze na enige tijd weg als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn.

In 1 tot 10 procent van de gevallen krijgen mensen bij het gebruik van Ciprofloxacine last van maagdarmklachten. Je kunt je bijvoorbeeld misselijk voelen of last hebben van diarree. Heel soms moeten mensen overgeven, worden ze winderig, of hebben ze last van buikpijn, maagpijn of brandend maagzuur. Als je last hebt van diarree, zorg dan dat je genoeg vocht drinkt om niet uit te drogen. Heb je meer dan 7 keer per dag last van diarree, eventueel gepaard met koorts en/of buikkrampen? Neem dan contact op met je arts.

In minder dan 1 procent van de gevallen kunnen ook de volgende bijwerkingen van Ciprofloxacine optreden:

 • Ontstekingen aan slijmvliezen. Dit kan bijvoorbeeld bij de mond en keel, maar ook bij de vagina en anus optreden als gevolg van een verstoord evenwicht. Mocht je witte afscheiding in of rond de mond, anus, vagina en/of schaamlippen zien, neem dan contact op met je arts.
 • Overgevoeligheid voor UV-straling. Let dus op met natuurlijk en kunstmatig zonlicht.
 • Hoofdpijn of migraine. Als de hoofdpijn blijft aanhouden, neem dan contact op met je arts.
 • Een verstoord evenwicht tussen de bloedcellen en bloedplaatjes. Als je extreem moe wordt, je huidt verbleekt of je krijgt last van blaasjes, bloedneuzen, blauwe plekken, koorts of keelpijn, neem dan direct contact op met je arts.
 • Duizelig of draaierig gevoel en moeite om evenwicht te houden.
 • Jeuk, galbulten of uitslag op de huid. Vraag de arts of dit een gewone bijwerking betreft of een reactie van overgevoeligheid.
 • Moeite met slapen of juist heel slaperig zijn.
 • Psychische klachten, zoals nachtmerries, een angstig of depressief gevoel. Ook kun je juist een opgewonden, rusteloos of nerveus gevoel hebben. De rusteloosheid kan zich ook uiten in oncontroleerbaar en onrustig bewegen. In sommige gevallen worden mensen verward of gaan ze hallucineren. Heel soms gaat dit gepaard met gedachten over zelfverwonding of zelfmoord. Neem direct contact op met je arts als je een van deze klachten hebt of als deze klachten erger worden door dit medicijn.
 • Een tintelend of juist een verdoofd gevoel in je ledematen.
 • Een verhoogde kans op een epileptische aanval als je lijdt aan epilepsie. Vraag je arts of je dit medicijn kunt gebruiken als je lijdt aan epilepsie.
 • Pijn aan spieren of gewrichten. Spieren kunnen ook zwakker zijn. Lijd je aan de spierziekte myasthenia gravis? Vraag dan je arts of Ciprofloxacine geschikt is voor je.
 • Heel soms treedt een peesontsteking op. De pees zwelt dan op of er is een rode plek te zien. Dit kan soms maanden na de kuur, maar ook tijdens de kuur ontstaan. Als dit gebeurt, stop dan direct met de kuur en neem contact op met je arts.
 • Schommelingen in het bloedglucose. Vooral mensen met diabetes moeten daarom extra letten op hun bloedglucose en waken voor een ‘hypo’.
 • Versnelling of onregelmatigheden in de hartslag. Je kunt hierdoor duizelig worden of heel kort bewustzijn verliezen.
 • Klachten met betrekking tot zintuigen, zoals: verminderd of dubbel zicht, verminderd gehoor of suizende oren, verminderde smaak of reuk, of een verstoorde reuk. Dit laatste kan gepaard gaan met verminderde eetlust.
 • Problemen aan de nieren, lever of alvleesklier. Als je minder plast of donkere urine hebt, pijn in je zij of bovenin de buik krijgt, vergeelde ogen of huid hebt, overal jeuk krijgt of een algeheel zwak of misselijk gevoel hebt, neem dan contact op met je arts.
 • Benauwdheid, duizeligheid, flauwvallen, koorts en zwellingen in het gezicht. Waarschuw onmiddellijk de arts als dit gebeurt of ga naar de Eerste Hulp.
 • Zeer zelden komt het voor dat een ernstige huidaandoening optreedt. Hierbij ontstaan er blaren op de huid, vooral op de lippen en op slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Ook kunnen bloedvaten onder de huid ontstoken raken, wat te herkennen is aan rode puntjes in de huid of bloedblaren. Als dit gebeurt, ga dan meteen naar de Eerste Hulp of neem direct contact op met je arts.

kopen zonder recept

N.B.: Lees altijd de volledige bijsluiter door voor de meest actuele lijst met bijwerkingen en aanwijzingen voor het gebruik van Ciprofloxacine.

Wanneer moet ik Ciprofloxacine niet gebruiken?

Ciprofloxacine is niet voor iedereen geschikt. Zo moet je dit medicijn niet gebruiken als je:

 • Allergisch of overgevoelig bent voor de werkzame stof ciprofloxacine. Je merkt dit doordat je last krijgt van jeuk, huiduitslag of galbulten op de huid. Neem in dat geval direct contact op met je arts of ga meteen naar de Eerste Hulp.
 • Als je lijdt aan hartritmestoornis verlengde QT-interval.

Autorijden, alcohol en voedsel

In sommige gevallen worden mensen duizelig, slaperig of verward na inname van Ciprofloxacine. Ook kun je last krijgen van problemen met zien. In deze gevallen moet je niet gaan autorijden. Wacht tot de bijwerkingen volledig over zijn voordat je deelneemt aan het verkeer.

Het wordt altijd aangeraden om te matigen met alcohol of helemaal geen alcohol te drinken bij het gebruik van (sterke) medicijnen, waaronder Ciprofloxacine. Ook mag je geen melk, zuivelproducten of andere producten met veel kalk innemen vlak voor, tijdens of na het innemen van een tablet. Wacht minimaal 4 uur na het innemen van een tablet voordat je producten met veel kalk of calcium neemt.

Zwangerschap en borstvoeding

Er is te weinig over Ciprofloxacine bekend om dit middel te bestempelen als veilig voor mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is daarom beter om de arts te raadplegen en te kijken of dit middel of een ander middel geschikt is, of dat het beter is de kuur uit te stellen.

N.B.: Lees altijd de volledige bijsluiter door voor de meest actuele lijst met bijwerkingen en aanwijzingen voor het gebruik van dit medicijn.

kopen zonder recept

Kan er een wisselwerking optreden van Ciprofloxacine met andere medicijnen?

Ciprofloxacine geeft in combinatie met sommige medicijnen een wisselwerking. Gebruik je een van onderstaande medicijnen of twijfel je of dit voor jou van toepassing is? Raadpleeg dan je arts.

 • Bij sommige medicijnen geeft de combinatie met Ciprofloxacine een verhoogde kans op hartritmestoornissen. Vraag je arts welke medicijnen dit zijn.
 • Sommige antistollingsmedicijnen. Neem contact op met je arts als je deze gebruikt.
 • Dit medicijn kan de bijwerkingen van de medicijnen Clozapine, Olanzapine, Theofylline, Tizanidine, Pirfenidon en Carbamazepine versterken. Vraag de arts of een ander antibioticum meer geschikt is. Als je ze toch samen gebruikt, wees dan extra waakzaam voor de bijwerkingen van deze medicijnen.
 • Ook de bijwerkingen van Sildenafil kunnen verergeren als je dit neemt in combinatie met Ciprofloxacine. Vraag je arts of de dosering verlaagd of aangepast moet worden.
 • Capsules van het buiktyfusvaccin. Zorg dat er minimaal 3 dagen tussen de inname van de capsules en de inname van Ciprofloxacine zit, of vraag om een injectie van het buiktyfusvaccin.
 • Verschillende medicijnen kunnen ervoor zorgen dat Ciprofloxacine minder goed werkt. Dit zijn onder andere sommige ijzerbevattende middelen, maagzuurbindende medicijnen en middelen met magnesium, zink of calcium. Ook sucralfaat, sevelameer en lanthaancarbonaat kunnen de werking van Ciprofloxacine verminderen. Vraag de arts wat de beste manier is om deze medicijnen gelijktijdig in te nemen, of vraag om een ander geneesmiddel.

N.B.: Lees altijd de volledige bijsluiter door voor de meest actuele lijst met bijwerkingen en aanwijzingen voor het gebruik van dit medicijn.

Kan ik Ciprofloxacine kopen zonder recept?

Je kunt Ciprofloxacine niet kopen zonder recept. Wel kun je via diverse online partijen een artsconsult aanvragen waarin een arts een recept kan uitschrijven. Eventueel kun je via deze partijen ook de levering van je medicijnen laten verzorgen. Wij vergelijken deze partijen op prijs. Volg de link hieronder voor de laagste prijs en meer informatie over Ciprofloxacine.

ciprofloxacine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Ciprofloxacine >>


Laat een reactie achter