Clindamycine

Klik hier voor Clindamycine >>

Clindamycine kopen zonder recept?

Clindamycine kopen zonder recept, kun je dat ergens doen? Lees hier meer.

 Clindamycine kopen bestellen zonder recept
Clindamycine nodig?

Clindamycine kopen zonder recept? Dit moet je weten

Wil je Clindamycine kopen zonder recept, dan is er slecht nieuws. Dit receptplichtige medicijn kun je alleen krijgen met goedkeuring van een arts. Je kunt een recept voor dit medicijn via een online consult verkrijgen. Hierna kan ook verzorgd worden dat je Clindamycine geleverd krijgt. Wij vergelijken verschillende aanbieders, zodat je hiervoor de juiste prijs betaalt.

Klik hier voor Clindamycine >>

Let op: hieronder staat het medicijn kort beschreven. Dit dient echter niet als medisch advies. Wil je Clindamycine kopen zonder recept? Lees dan voor gebruik de bijsluiter goed door en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Clindamycine?

Clindamycine is een antibioticum. Het wordt voorgeschreven bij verschillende infecties die veroorzaakt worden door bacteriën of parasieten . De medicijnen kunnen de groei van de infectie afremmen en uiteindelijk zelfs stoppen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij infecties aan de longen, luchtpijp of bijholtes, maar ook bij andere aandoeningen. Zo wordt het voorgeschreven bij:

 • Bacteriële infecties aan luchtwegen en bijholtes
 • Longontsteking
 • Acute bronchitis
 • Huidinfecties
 • Steenpuisten en wondroos
 • Diverse parasitaire infecties (trichomonas, babesiose, toxoplasmose en malaria)
 • Bacteriële vaginose

Het medicijn kan hierbij al binnen enkele dagen helpen.

clindamycine kopen zonder recept

Hoe gebruik je Clindamycine?

Wie Clindamicyne kopen wil, moet natuurlijk wel ook aandacht besteden aan de manier waarop het medicijn gebruikt moet worden. Dit bepaalt bijvoorbeeld hoeveel je ervan moet bestellen. Het medicijn komt altijd in de vorm van een kuur. Het aantal doses per dag kan verschillen. Zijn het er meer, neem ze dan verspreid over de dag. Maak ook altijd de gehele kuur af. Dit is de enige manier om zeker te zijn dat de infectie ook echt in zijn geheel uit het lichaam verdwenen is. Zelfs wanneer de klachten al verdwenen lijken, is afmaken zeer belangrijk. Dit kan tot twee weken duren.

Per ongeluk geen dosis genomen

Het kan altijd gebeuren dat je een dosis Clindamycine vergeet te nemen. Omdat het medicijn meerdere keren per dag genomen moet worden, is het wel belangrijk om te weten hoe hiermee omgesprongen moet worden. Dit kan verschillen per gebruiksvorm. Wie twee doses per dag neemt kan tot vier uur voor de volgende beurt nog de vergeten dosis inhalen. Wie drie of viermaal per dag moet kan dit tot twee uur voor de volgende dosis nog doen. Dit komt omdat de hoeveelheden vaak kleiner zijn. Voor een exacte beschrijving hoe te handelen bij een per ongeluk vergeten dosis lees je de bijsluiter.

clindamycine bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen

Een bijwerking die het meest (maar zeker niet in alle gevallen) voorkomt bij het gebruik van Clindamycine, is die van maagdarmklachten. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld diarree en buikpijn kunt krijgen wanneer met dit medicijn begonnen wordt. Het is dan wel goed om te weten dat deze klachten ook weer zullen verdwijnen wanneer gestopt wordt aan het einde van de kuur. De klachten houden dus maximaal twee weken aan, maar zijn over het algemeen minder lang aanwezig. Mochten de klachten zeer hevig zijn, neem dan contact op met de arts.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

Naast de maagdarmklachten zijn er ook klachten die veel minder vaak voorkomen. Minder dan tien procent van de gebruikers van het medicijn Clindamycine heeft hier last van. Dit is bijvoorbeeld het optreden van een slokdarminfectie. Daarnaast melden sommige gebruikers huiduitslag. Dit geldt ook voor schimmel- of gistinfecties. Wanneer één van deze klachten optreedt na het kopen en gebruiken van het medicijn, dan is het verstandig om de dokter te raadplegen voor overleg. Mogelijk moet hier dan iets aan gedaan worden.

In zeer zeldzame gevallen kan de smaak of reuk veranderen of verandert de samenstelling van witte bloedcellen en bloedplaatjes in het bloed. Andere klachten die in zeer zeldzame gevallen gemeld worden, zijn zwakke spieren, ontsteking van gewrichten en een minder goed werkende lever.

kopen zonder recept

Overgevoeligheid

Een enkeling (minder dan 1 procent van de gebruikers) is overgevoelig voor dit medicijn. Dit uit zich meestal in uitslag, bultjes en jeuk. Mocht een reactie heel erg zijn, dan kunnen benauwdheid, zwellingen en zelfs verlies van het bewustzijn optreden. Stop bij een dergelijke reactie direct met het medicijn en waarschuw je arts. bezoek indien nodig de Eerste Hulp.

Lees altijd de bijsluiter volledig door voor een overzicht van alle bijwerkingen.

Waarschuwingen voor gebruik van Clindamycine

Voordat je Clindamycine gaat kopen en gebruiken, is het belangrijk om de hieronder getoonde waarschuwingen door te lezen.

Overleg met de arts als je:

 • Een verminderd werkende lever hebt.
 • Lijdt aan de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.
 • Een slokdarmstenose hebt.
 • Antistollingsmiddelen, Ciclosporine, capsules met buiktyfusvaccin of bepaalde hiv-medicijnen gebruikt.
 • Zwanger bent of probeert te worden.
 • Borstvoeding geeft of wilt geven.
 • Om een andere reden twijfelt of je probleemloos dit medicijn kunt gebruiken.

kopen zonder recept

Neem dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor Clindamycine of een ander bestanddeel van dit medicijn.
 • Bezig bent met een kuur van het antibioticum Erythromycine.

Kun je Clindamycine kopen zonder recept?

Clindamycine kopen zonder recept is niet mogelijk bij betrouwbare online partijen. Wel kunnen sommige partijen bemiddelen in een online artsconsult voor een recept en de eventuele levering van het medicijn. Wij vergelijken aanbieders op de prijs van consult inclusief medicijnen. Hieronder kun je meer informatie vinden over Clindamycine.

Clindamycine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Clindamycine >>


Laat een reactie achter