Codeïne kopen?

Klik hier voor Codeïne >>

Codeïne kopen zonder recept?

Codeïne kopen zonder recept, kan dat? Lees hieronder meer.

codeine kopen bestellen zonder recept
Codeïne nodig?

Codeïne kopen: meer informatie

Codeïne is een pijnstiller die bij verschillende vormen van pijn kan worden toegepast. Het kan van de (veel zwaardere) pijnstiller morfine worden gemaakt. In andere landen wordt dit middel vaker voorgeschreven om pijn te bestrijden dan in Nederland. Naast een pijnstiller, is dit middel vooral een goede kriebelhoestonderdrukker. Lees dit artikel goed door om meer te weten over wat er mogelijk is op het gebied van codeïne kopen.

Klik hier voor Codeïne >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Op zoek naar Paracetamol / Codeïne? Kijk hier.

Wat is Codeïne?

Codeïne met de werkzame stof codeïnefosfaat is een opioïde pijnstiller. Het kan voor allerlei doeleinden worden voorgeschreven, waaronder:

 • Hoofdpijn
 • menstruatiepijn
 • gewrichtspijn
 • griep
 • verkoudheid en aanhoudende kriebelhoest
 • spit
 • pijn na een operatie
 • reumatische pijn
 • andere pijnklachten

Codeïne wordt alleen voorgeschreven als klachten niet kunnen worden onderdrukt met vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol, aspirine en ibuprofen. Ook kan dit middel samen met paracetamol worden voorgeschreven. Dit is in het geval van pijn die als matig tot ernstig wordt ervaren. Probeer altijd eerst of de symptomen kunnen worden bestreden met vrij verkrijgbare middelen voordat je overgaat tot codeïne kopen.

codeine kopen

Hoe werkt Codeïne?

Codeïne wordt gebruikt bij personen vanaf 12 jaar om pijn te bestrijden. Door ervoor te zorgen dat pijnprikkels minder of helemaal niet worden doorgestuurd van de zenuwen naar de hersenen, ervaart de patiënt minder pijn of helemaal geen pijn meer. In Nederland staat het middel echter voornamelijk bekend om de kriebelhoestonderdrukkende werking, en wordt het vooral bij verkoudheid voorgeschreven. Het duurt gemiddeld tot een half uur na inname voordat de werkzame bestanddelen beginnen te werken. Vervolgens is codeïne ongeveer 3 tot 4 uur effectief.

Hoe gebruik je Codeïne?

Codeïne tabletten zijn er in 3 verschillende sterktes: 15, 30 en 60 mg. Welke sterkte voor jou het beste is, wordt bepaald door de arts. Je neemt het medicijn in door de tabletten met codeïnefosfaat in zijn geheel door te slikken. Dit doe je met wat vloeistof, bijvoorbeeld een glas water. Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, kun je dit het beste tijdens of direct na een maaltijd doen. Wil je echter dat het snel werkt, dan is het juist beter om het middel op de nuchtere maag in te nemen.

Let erop, dat je na elke dosis ten minste 4 uur wacht totdat je de volgende dosis neemt. Mocht je een keer een dosis vergeten, neem deze dan alleen in als het nog niet (bijna) tijd is om de volgende dosis in te nemen. Neem nooit een dubbele dosis codeïne, ook al heb je een dosis overgeslagen. Heb je per ongeluk een dubbele dosis ingenomen? Raadpleeg dan direct je arts.

Belangrijk: misbruik van dit medicijn kan leiden tot verslaving, een overdosis en zelfs de dood, zeker als het gebruikt wordt bij jonge kinderen. Bel bij een overdosis (zeker wanneer het een kind betreft) direct de arts.

codeine kopen zonder recept

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van Codeïne?

Het gebruik van codeïne kan gepaard gaan met enkele bijwerkingen. Niet iedereen die het middel gebruikt, zal deze bijwerkingen ervaren. De meest gehoorde klachten bij het gebruik van de tabletten met codeïnefosfaat zijn:

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid en obstipatie (verstopping).
 • Een slaperig, moe, suf of duizelig gevoel.

In zeldzame gevallen kun je ook de volgende bijwerkingen ervaren:

 • Moeite met plassen.
 • Duizeligheid (let vooral op als je opstaat uit je bed of stoel) en zelfs een draaierig gevoel.
 • Jeuk en galbulten.
 • Verdoving van andere pijn, waardoor je jezelf ongemerkt kunt verwonden.

In zeer zeldzame gevallen krijgen mensen last van de volgende bijwerkingen:

 • Huiduitslag en galbulten door overgevoeligheid voor codeïne. Geef dit direct door aan je arts.
 • Ademhalingsproblemen. Dit gaat altijd gepaard met hoge doseringen van het medicijn.
 • Slaapapneu. Ook dit gebeurt meestal alleen bij hogere doseringen. Mocht je hier last van hebben of mocht dit erger worden, licht dat direct je arts in.

Mocht je last hebben van een of meerdere van de bovenstaande bijwerkingen, neem dan contact op met je arts.

Omgaan met bijwerkingen

Het gebruik van codeïne wil nog wel eens gepaard gaan met verstopping. Soms kan een laxeermiddel hierbij uitkomst bieden. Het is echter aan te raden eerst te proberen de verstopping tegen te gaan met vezelrijk voedsel en voldoende water, thee en/of koffie (let op: koffie kan het gevoel van misselijkheid versterken). Mochten bijwerkingen heftig van aard zijn of langer aanhouden, raadpleeg dan je arts.

kopen zonder recept

Autorijden

Mocht er sufheid, duizeligheid of slaperigheid optreden, zorg dan dat je geen auto hoeft te rijden en let op dat je niet valt of andere ongelukken hebt. Voor patiënten die per dag meer dan 20 mg codeïne slikken, geldt zelfs dat ze de eerste 2 weken niet mogen autorijden. Als je echt moet autorijden, kijk dan in overleg met de arts of er een mogelijke oplossing is. Als je dit medicijn niet dagelijks slikt, kan het zijn dat je wel in staat bent om auto te rijden. Om dit zeker te weten, vraag je de arts om advies.

Combinatie met alcohol

Het drinken van alcohol wordt afgeraden als je codeïne gebruikt. Het medicijn zelf kan al een versuffende werking hebben en alcohol kan deze werking nog meer versterken. Als je alcohol drinkt, is het dus verstandig om zo min mogelijk te drinken, maar nog beter is om helemaal geen alcohol te drinken wanneer je deze pijnstiller hebt gebruikt.

Periode van gewenning

Over het algemeen geldt dat het lichaam enkele dagen moet wennen aan de codeïne, en dat de bijwerkingen na die periode zullen verdwijnen. Is dit niet het geval of ervaar je hevigere of andere klachten dan hier beschreven staan, raadpleeg dan de arts. Lees ook de bijsluiter voor een volledig overzicht van alle bijwerkingen van codeïne.

Ontwenningsverschijnselen

Normaal gesproken kun je gewoon stoppen met dit medicijn. Alleen als je dit medicijn weken achter elkaar hebt gebruikt, kan het gebeuren dat je ontwenningsverschijnselen ervaart bij plotseling stoppen. Bespreek met de arts hoe je in dat geval het gebruik kunt afbouwen om ontwenningsverschijnselen zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer moet je Codeïne niet gebruiken?

Niet iedereen kan dit medicijn gebruiken, vandaar dat Codeïne kopen zonder recept wordt afgeraden. Gebruik het medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor codeïnefosfaat of een ander bestanddeel van de tabletten;
 • Een aandoeningen hebt aan de lever, nieren of hersenen;
 • Een lage bloeddruk hebt;
 • Een probleem hebt met je alvleesklier of galblaas,
 • Lijdt aan een andere ernstige ziekte, of
 • Medicijnen gebruikt die niet samengaan met het gebruik van codeïne. Vraag hiernaar bij de arts.

Ook als je een luchtwegaandoening hebt, zoals astma of COPD,wordt afgeraden om codeïne te gebruiken. Overleg met de arts of er een geschikt alternatief is.

Als kinderen net een chirurgische ingreep hebben gehad of hun amandelen verwijderd zijn, mogen ze geen codeïne innemen. Overleg met de arts welk middel in dit geval wel geschikt is.

N.B.: deze lijst met waarschuwingen kan inmiddels achterhaald zijn. Lees daarom altijd de bijsluiter door voordat je begint met gebruik van een medicijn.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in bij het kopen van Codeïne, zodat een arts kan inschatten of je geschikt bent om dit middel te gebruiken.

kopen zonder recept

Codeïne tijdens de zwangerschap

Het gebruik van codeïne tijdens de zwangerschap wordt niet per definitie afgeraden, zolang het niet in de laatste 3 maanden van de zwangerschap is. Als je de dosis per inname beperkt tot 20 mg of minder, zou dit goed moeten gaan. Op basis van ervaringen uit het verleden is er geen reden om aan te nemen dat je ongeboren kind hier schade van ondervindt. Echter, als je het volledig zeker wilt weten, kun je het middel beter niet gebruiken. Alleen als je in de laatste 3 maanden van de zwangerschap zit, kan dit zorgen voor problemen. Vooral als je dit middel neemt vlak voor de bevalling, kan het ervoor zorgen dat je kind na de geboorte ademhalingsproblemen krijgt. Raadpleeg je arts en kijk welk middel wel geschikt is voor jouw situatie.

Codeïne tijdens borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, wordt het gebruik van codeïne afgeraden. Het kan je baby namelijk ernstige schade toebrengen. Het beste is ofwel om het medicijn niet meer te gebruiken, ofwel de borstvoeding te staken. Mocht je borstvoeding willen blijven geven, overleg dan met de arts welk middel wel veilig gebruikt kan worden.

Opletten met andere medicijnen

Er kan een wisselwerking optreden met andere medicijnen. Overleg over het gebruik als je al een medicijn gebruikt uit de onderstaande lijst:

 • Andere opioïde pijnstillers.
 • Hoestdrank op recept.
 • Slaapverwekkende of ontspannende medicijnen (slaappillen, spierverslappers, verdovende medicijnen, antipsychotische medicijnen etc.).
 • Medicijnen die invloed hebben op de hoeveelheid serotonine in je lichaam (antidepressiva, medicijnen tegen Parkinson, migrainemedicijnen, onderdrukkers van misselijkheid en braken, middelen tegen infecties).

N.B.: deze lijst kan onvolledig zijn. Vertel de arts altijd van alle andere medicijnen die je gebruikt, zodat kan worden vastgesteld of er gevaar optreedt bij het kopen van codeïne.

Kan ik Codeïne kopen zonder recept?

Codeïne kopen zonder recept is niet mogelijk, aangezien dit medicijn onder de receptplichtige middelen valt. Je kunt via een online artsconsult een recept krijgen voor dit medicijn. Eventueel is het mogelijk daarna het medicijn via een EU-geregistreerde apotheek het medicijn te laten uitleveren. Via onderstaande link kan het artsconsult (en eventueel de levering van de medicijnen) gestart worden.

codeine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Codeïne >>


7 Reacties

Arno

July 29, 2015 at 3:19 pm

Gebruik het voor een prettige nachtrust als ik last heb van zware kriebelhoest. Stuk rustiger slapen 🙂

Sosak

April 23, 2016 at 9:47 am

DIt wordt ook wel lean genoemd, de meeste rappers gebruiken het gewn voor de lol.
Maar Btw een goed medicijn

  Fissa

  June 6, 2016 at 11:27 am

  Ja las dat ook al die rappers die lean doen. Idd goed medicijn.

Marita

February 9, 2017 at 12:10 pm

Ik had veel last van menstruatiepijn. Dokter stelde voor dat ik 15 mg codeine nam. Nu ongeveer half jaar gedaan. Ik voel me stukken beter. In het begin voel ik wat sufheid maar dat is vaak na een halve dag of dag wel over.

Bea

January 18, 2018 at 5:04 pm

Zou iemand me kunnen zeggen of het legaal is om dit medicijn te bestellen via dokteronline.com?

  admin

  January 19, 2018 at 8:44 am

  Beste Bea, zoals te lezen is op hun site: De werkwijze van Dokteronline.com is volstrekt legaal en door naar van overheidswege toegelaten artsen en apotheken te verwijzen, tracht Dokteronline.com nu juist een vuist te maken tegen de illegale internethandel in veelal nep-medicijnen.

Bibi

February 13, 2019 at 2:53 am

Hele goede ervaring met deze aanbieder
Raad het zeker aan!

Laat een reactie achter