Codeïnefosfaat kopen?

Klik hier voor Codeïnefosfaat >>

Codeïnefosfaat kopen zonder recept?

Codeïnefosfaat kopen zonder recept, is dat mogelijk? Hieronder lees je meer.

codeinefosfaat kopen bestellen zonder recept
Codeïnefosfaat nodig?

Codeïnefosfaat kopen zonder recept: wat, hoe, waarom

Codeïnefosfaat kopen zonder recept is iets dat veel mensen willen. Voor dit medicijn is echter een recept nodig. Er zijn wel mogelijkheden om dit recept online van een officiële arts te krijgen. Vervolgens kan ook het medicijn door een geregistreerde apotheek worden uitgeleverd. Dit is veiliger dan zomaar ergens Codeïnefosfaat kopen zonder recept.

Klik hier voor Codeïnefosfaat >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en mag niet worden beschouwd als medisch advies. Raadpleeg de arts en de bijsluiter van een medicijn voordat je overgaat tot het gebruik ervan.

Hieronder wordt het medicijn kort behandeld. Meer over wat dit medicijn is, wat het doet en welke bijwerkingen en contra-indicaties er zijn, lees je in het artikel over de mogelijkheden van Codeïne kopen.

codeinefosfaat kopen zonder recept

Wat is Codeïnefosfaat?

In de volksmond wordt Codeïnefosfaat ook wel kortweg Codeïne genoemd. Het medicijn valt onder de opioïde pijnstillers. Over het algemeen wordt dit middel pas ingezet als andere pijnstillers hun werk niet naar behoren doen. Dit kan bij zeer veel vormen van pijn en griep gebeuren. Je kunt het ook gebruiken (mits door de arts goedgekeurd) om kriebelhoest te onderdrukken.

De werking

Dit medicijn wordt ingezet bij mensen vanaf 12 jaar om pijn tegen te gaan. Het verdooft de pijn door de overdracht van pijnprikkels te verminderen of geheel tegen te houden. Ook kan het prikkels in de keel verminderen en zo kriebelhoest tegengaan. Dit is waar Codeïnefosfaat in Nederland vooral voor wordt ingezet. Wanneer het wordt gebruikt, zorgt dit middel in de regel snel voor verlichting. Al na 30 minuten kunnen de klachten afnemen. Na 3 tot 4 uur is het medicijn weer uitgewerkt.

Het gebruik

De tabletten komen met 15, 30 en 60 mg werkzame stof. De arts kan adviseren welke variant voor jou het beste is. Neem de tabletten altijd met voldoende water of andere vloeistof in. Als je erg last hebt van bijwerkingen, neem het middel dan vlak na de maaltijd in.

codeinefosfaat kopen

Waarschuwingen voor gebruik

In sommige gevallen kun je dit medicijn niet gebruiken, of moet je extra oppassen met het gebruik. Mocht je bijvoorbeeld al een opioïde pijnstiller, hoestdrank op recept, slaapverwekkend of ontspannend medicijn of medicijn dat de hoeveelheid serotonine in je lichaam beïnvloedt gebruiken, overleg dan met de arts. Vaak kan dan beter een ander medicijn gebruikt worden.

Vrouwen die in de laatste 3 maanden van de zwangerschap zitten of borstvoeding geven, kunnen dit medicijn beter ook niet gebruiken. Het medicijn kan schade toebrengen aan je kind.

Als je overgevoelig bent voor Codeïnefosfaat, een aandoening hebt aan je lever, nieren of hersenen, last hebt van lage bloeddruk, een probleem met je galblaas of alvleesklier hebt of aan een andere ernstige ziekte lijdt, wordt het gebruik van dit medicijn sterk afgeraden. Overleg met de arts.

Let ook hierop

Je kunt suf, duizelig of slaperig worden van dit medicijn. Alcohol kan dit versterken. Daarom wordt het afgeraden om alcohol te drinken bij dit medicijn. Deze bijwerkingen kunnen bovendien het reactievermogen beïnvloeden. Vaak mag je daarom niet autorijden als je dit medicijn gebruikt. Ook in andere situaties (bedienen van machines, werken op een trap of andere verhoging etc.) kunnen gepaard gaan met meer risico. Overleg hierover met de arts.

kopen zonder recept

Bijwerkingen die kunnen optreden

Bij het gebruik van Codeïnefosfaat kunnen bijwerkingen optreden, al heeft lang niet iedereen hier last van. Vaak is het zo dat het lichaam een aantal dagen gewend moet raken aan het middel. Daarna nemen de bijwerkingen in de regel af. Is dit niet zo, raadpleeg dan de arts. Ook als je hevige of ongebruikelijke bijwerkingen ervaart, is het belangrijk de arts te waarschuwen. Bijwerkingen die bijvoorbeeld ervaren worden, zijn maagdarmklachten en slaperigheid, vermoeidheid, sufheid of duizeligheid. Minder vaak gehoorde klachten, zijn problemen met plassen, draaierigheid, ongemerkte verwondingen doordat je verdoofd bent en jeuk en bultjes. In zeer zeldzame gevallen melden mensen problemen met de ademhaling en slaapapneu. Mocht je veel last hebben van een van deze bijwerkingen, neem dan contact op met de arts. In uitzonderlijke gevallen komt ook een overgevoeligheidsreactie voor. Deze gaat gepaard met bulten en jeuk. Heb je hier last van? Schakel direct de arts in en stop met het gebruik van Codeïnefosfaat.

kopen zonder recept

Let op: Deze lijst en de andere informatie in dit artikel kan verouderd of onvolledig zijn. Lees de bijsluiter goed door en stel vragen aan de arts.

Codeïnefosfaat kopen zonder recept: alternatieven

Codeïnefosfaat kopen zonder recept kan niet, en dat is een goede zaak. Een arts moet beoordelen of je het middel kunt gebruiken. Ga via onderstaande link naar een online gezondheidsdienst waar een arts een recept kan verzorgen en het medicijn uitgeleverd kan worden door een officiële apotheek.

codeinefosfaat kopen bestellen zonder recept

Meer info over Codeïne >>