Diabetes Medicijnen en Hulpmiddelen

Diabetes medicijnen en hulpmiddelen kopen zonder recept?

Kun je diabetes medicijnen en hulpmiddelen kopen zonder recept? Lees hier meer

 

diabetes medicijnen competact
Competact nodig?
eucreas kopen bestellen zonder recept
Eucreas nodig?
Glucophage kopen zonder recept
Glucophage nodig?
Janumet kopen bestellen zonder recept
Janumet nodig?
januvia kopen bestellen zonder recept
Januvia nodig?
Metformine kopen zonder recept
Metformine nodig?

Persoonlijk advies?

Wil je advies over welke diabetes medicijnen je het beste kunt kopen? De online arts kan je hierbij helpen. Deze gecertificeerde arts kan je voorzien van passend advies op maat.

Vraag het de arts >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Er zijn verschillende diabetes medicijnen en hulpmiddelen voorhanden. Helaas kunnen ze de ziekte niet genezen, maar ze kunnen wel het leven van de diabetespatiënt gemakkelijker maken. Hieronder behandelen we enkele van deze medicijnen.

diabetes medicijnen kopen zonder recept

Diabetes medicijnen

Er zijn verschillende diabetes medicijnen op de markt. De meeste bevatten de werkzame stof metformine. Lees voor het gebruik van deze medicijnen altijd goed de bijsluiter.

Je kunt de diabetes medicijnen niet kopen zonder recept. Wil je een geneesmiddel in huis halen? Vraag een recept aan bij de online arts via een online consult. Met dit recept kun je een EU-geregistreerde apotheek de diabetes medicijnen desgewenst laten uitleveren, of ze met het recept kopen bij je eigen apotheek. Lees hieronder meer over de medicijnen.

Competact

Het diabetes medicijn Competact verlaagt het glucosegehalte (de bloedsuiker) in het bloed. Het medicijn heeft 2 werkzame stoffen:

 • Metformine ter bevordering van de opname van glucose in de spieren en lever.
 • Pioglitazon ter bevordering van de opname van glucose in de cellen en ter voorkoming van teveel glucoseafgifte door de lever.

Door de combinatie van deze 2 werkzame stoffen in dit diabetes medicijn, daalt de bloedsuikerspiegel.

Gebruik

Dit medicijn kan bij diabetes type 2 worden voorgeschreven. De tabletten worden in hun geheel doorgeslikt met wat water. Om bijwerkingen voor de maag en darmen te voorkomen, kunnen de tabletten eventueel tijdens of na een maaltijd worden geslikt. Over het algemeen wordt tweemaal daags 1 tablet genomen (tenzij anders voorgeschreven). Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen

Patiënten die deze diabetes medicijnen nemen, melden in sommige gevallen onder andere de volgende bijwerkingen:

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, winderigheid, diarree en misselijkheid.
 • Verandering van de eetlust.
 • Stoornissen in de smaak.
 • Minder goed zicht door de verlaging van de bloedsuikerspiegel.

Deze klachten horen na verloop van tijd af te nemen en te verdwijnen. Is dit niet zo, raadpleeg dan de arts. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Consult voor Competact starten?

diabetes medicijnen competact

Klik hier voor Competact >>

Eucreas

Eucreas kan eveneens gebruikt worden voor het verlagen van het bloedglucosegehalte. Over het algemeen wordt dit medicijn echter pas ingezet wanneer andere methoden niet aanslaan. Dit diabetes medicijn bevat 2 werkzame stoffen:

 • Metformine ter bevordering van de opname van glucose in de spieren en lever.
 • Vildagliptine om het bloedglucosegehalte te verlagen.

Bij regelmatig gebruik nemen klachten vaak binnen enkele dagen af.

Gebruik

Voor een goede werking is regelmaat in het gebruik van groot belang. Vaak moet de dosering eerst opgebouwd worden. Over het algemeen wordt voorgeschreven om ‘s ochtends en ‘s avonds een tablet tijdens of rond de maaltijd in te nemen. Let op met alcohol: net als andere medicijnen die metformine bevatten, kan de combinatie van dit medicijn met alcohol voor een lactaatacidose (melkzuurvergiftiging) zorgen.

Bijwerkingen

Voor Eucreas worden diverse bijwerkingen beschreven, zoals maagdarmklachten, hoofdpijn en een tremor. Duizeligheid en slaapproblemen kunnen eveneens optreden. Meer bijwerkingen vind je in de bijsluiter.

Consult voor Eucreas starten?

Lees hier meer over de mogelijkheden van Eucreas kopen. Om direct een consult voor deze diabetes medicijnen te starten, gebruik je de link hieronder:

eucreas kopen bestellen zonder recept

Klik hier voor Eucreas >>

Glucophage

Gucophage heeft net als veel andere diabetes medicijnen als werkzame stof metformine. Vaak wordt dit medicijn gebruikt als een aangepast eetpatroon en meer lichaamsbeweging niet helpen bij het verminderen van de klachten. Glucophage verlaagt de bloedsuikerspiegel. Het verhoogt de opname van glucose door lichaamscellen en remt juist de opname en aanmaak van glucose door de lever. Vooral diabetes patiënten met overgewicht zouden baat hebben bij dit medicijn.

Gebruik

De tabletten van dit medicijn worden bij voorkeur na of tijdens de maaltijd ingenomen, zodat de bijwerkingen op maag en darmen minder sterk zijn. Met een beetje water kun je de tablet doorslikken. Lees de bijsluiter voordat je begint met het innemen van dit diabetes medicijn.

Bijwerkingen

Patiënten die Glucophage nemen, kunnen dezelfde bijwerkingen ervaren als bij bovengenoemde diabetes medicijnen. De klachten zouden mild van aard moeten zijn en na enige tijd moeten verdwijnen. Zo niet, dan dient u een arts te raadplegen. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Consult voor Glucophage starten?

De mogelijkheden voor Glucophage kopen vind je via onderstaande link:

Glucophage kopen zonder recept

Klik hier voor Glucophage >>

Janumet

Janumet verlaagt het bloedglucosegehalte door de werkzame stoffen metformine en sitagliptine. Net als andere diabetes medicijnen neem je dit middel pas nadat is gebleken dat andere aanpassinen aan leefgewoonten niet het gewenste effect sorteren. Gebruik van dit medicijn luistert zeer nauw.

Gebruik

Diabetes medicijnen kunnen over het algemeen voor flinke gezondheidsklachten zorgen bij verkeerd gebruik, en daar is Janumet geen uitzondering op. Dit medicijn moet consequent dagelijks worden ingenomen, waarbij gewaakt moet worden voor overdosering. Lees de bijsluiter goed door en volg de aanwijzingen van de arts altijd nauwlettend op.

Bijweringen

Verschillende klachten kunnen optreden bij het gebruik van deze diabetes medicijnen, waaronder maagdarmklachten. Ook bestaat er risico op een lactaatacidose, vooral in combinatie met bepaalde andere medicijnen. Bijwerkingen als hoofdpijn, duizeligheid en spier- en gewrichtspijn worden ook gemeld. In de bijsluiter is hier meer over te vinden.

Consult voor Janumet starten?

Je kunt meer informatie vinden over de mogelijkheden van Janumet kopen via onderstaande link:

Janumet kopen bestellen zonder recept

Klik hier voor Janumet >>

Januvia

Vaak wordt Januvia in combinatie met andere diabetes medicijnen voorgeschreven. Dit middel, met de werkzame stof sitagliptine, helpt het bloedglucosegehalte verlagen en zo de schadelijke effecten van te veel glucose in het bloed tegen te gaan. Gebruik van dit medicijn is over het algemeen langdurig en dagelijks.

Gebruik

Voor een goede werking van Januvia is consequent dagelijks gebruik essentieel. In principe wordt dit medicijn voor de rest van het leven ingenomen, tenzij het vervangen wordt door een ander medicijn.

Bijweringen

Net als bij andere glucoseverlagers is een hypo een bijwerking, zeker bij combinaties met andere glucoseverlagers of bij een te hoge dosering. Ook andere bijwerkingen, zoals duizeligheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, problemen met zicht en aanhoudende verkoudheid kunnen optreden. Echter zijn deze bijwerkingen allemaal zeldzaam tot zeer zeldzaam.

Consult voor Januvia starten?

De mogelijkheden voor Januvia kopen vind je via onderstaande link:

januvia kopen bestellen zonder recept

Klik hier voor Januvia >>

Metformine

Metformine is een medicijn dat door mensen met diabetes type 2 kan worden ingenomen. Het verlaagt het glucosegehalte in het bloed. Ook helpt het de eetlust verminderen en vermindert het de kans op hart- en vaatziekten door onder andere een bloeddrukverlagende en cholesterolverlagende werking. Daarnaast neemt de kans op complicaties als gevolg van diabetes met dit medicijn af.

Gebruik

Metformine wordt gebruikt in tabletvorm met of zonder regulerende afgifte (HCL). De tabletten dienen geslikt te worden in de dosis die de arts voorschrijft. Dit kan verschillen per persoon. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Patiënten die dit medicijn nemen, ervaren meestal lichte bijwerkingen. Hierbij kun je denken aan zaken als:

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, winderigheid, diarree en misselijkheid.
 • Verandering van de eetlust.
 • Stoornissen in de smaak.
 • Minder goed zicht door de verlaging van de bloedsuikerspiegel.

Deze klachten verdwijnen na enige tijd. Mocht je langdurige bijwerkingen ervaren, raadpleeg dan de arts. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het nemen van een medicijn. Hier staan meer bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties in beschreven.

Consult voor Metformine starten?

Metformine is op recept verkrijgbaar in verschillende versies en doseringen. Volg de link hieronder voor een behandeling met Metformine in 500 mg of 850 mg, of voor de Oral Solution:

Metformine kopen zonder recept

Klik hier voor Metformine >>

Diabetes hulpmiddelen

Hieronder bespreken we een aantal veelgebruikte hulpmiddelen. Klik hier voor een volledig overzicht van te bestellen hulpmiddelen.

Test-Point Diabetes Thuistest

De Test-Point Diabetes Thuistest is een test die kan aantonen of je een verhoogde glucosewaarde in je bloed hebt. Volledig uitsluitsel geeft deze test niet, maar een verhoogde glucosewaarde kan een indicator zijn van diabetes. Dit hulpmiddel is eenvoudig te gebruiken geeft na iets meer dan een minuut resultaat.

diabetes hulpmiddelen Test Point Diabetes Thuistest

Gebruik

Met de Test-Point Diabetes Thuistest prik je een klein gaatje in je vinger. Het bloed dat daar vervolgens uitdruppelt, doe je op 2 testvakjes. Aan de kleur van deze testvakjes kun je zien of je een verhoogde glucosewaarde in je bloed hebt. Let op: dit is een zeer beknopte uitleg van het gebruik van de test. Lees voor het gebruik in de gebruiksaanwijzing exact hoe je deze thuistest moet gebruiken.

Bijwerkingen en uitzonderingen

Je zult geen bijwerkingen van de test ondervinden, buiten dat het prikje in de vinger even pijn kan doen. Als je hemofiliepatiënt bent of bloedverdunners gebruikt, dien je de huisarts te raadplegen voordat je de Test-Point Diabetes Thuistest doet.

Accu-Chek Aviva

De Accu-Chek Aviva is een ideaal hulpmiddel voor mensen met diabetes. Binnen 5 seconden heb je een accurate meting van je glucosewaarde. Bovendien houdt de meter rekening met allerlei factoren, zoals temperatuur en beschadigingen, voor een nog nauwkeuriger resultaat.

diabetes hulpmiddelen test Accu Chek Aviva

Gebruik

Net als bij andere meters, deponeer je een druppel bloed op een glucosestrip. Deze wordt binnen 5 seconden geanalyseerd.

Bijwerkingen

De Accu-Chek Aviva heeft geen bijwerkingen, behalve wellicht een beetje pijn bij het prikje in de vinger.

Medisana Meditouch

De Medisana Meditouch is een volledig pakket om het glucosegehalte in je bloed te meten. Het handzame pakket kun je eenvoudig meenemen onderweg.

diabetes test hulpmiddelen Medisana Meditouch

Gebruik

Zoals eerdergenoemde glucosemeters.

Bijwerkingen

Zie andere glucosemeters.

Meer diabetes medicijnen en hulpmiddelen

Vind hier meer hulpmiddelen en hier meer medicijnen.


2 Reacties

Ramona

February 3, 2017 at 7:48 pm

Bedankt voor dit overzicht, heel handig! Gr. Ramona

  admin

  February 3, 2017 at 8:30 pm

  Hi Ramona,
  Geen dank! 🙂

Laat een reactie achter