Diclofenac kopen?

Klik hier voor Diclofenac >>

Diclofenac kopen zonder recept?

Diclofenac kopen zonder recept, kan het? Ontdek hieronder wat er mogelijk is.

diclofenac kopen bestellen zonder recept
Diclofenac nodig?

Diclofenac kopen zonder recept: meer informatie

Heb je pijn en wil je de zwaardere variant van Diclofenac kopen zonder recept? Volg onderstaande link. Via een vragenlijst kun je een recept krijgen, waarna je eventueel online een order voor het medicijn bij een echte apotheek kunt plaatsen. Zo ben je beter af dan wanneer je zou kiezen voor Diclofenac kopen zonder recept.

Klik hier voor Diclofenac >>

Let op: onderstaande informatie geeft een idee van Diclofenac, maar mag niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg altijd de bijsluiter voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Diclofenac?

Diclofenac kopen doe je als je een pijnstiller zoekt die koortsverlagend en ontstekingsremmend kan werken. Het wordt bij uiteenlopende aandoeningen voorgeschreven, van migraine, gewrichtspijn, koliekpijn, reumatoïde artritis en jicht tot menstruatieklachten, ziekte van Bechterew en verkoudheid. Het is onder verschillende namen te krijgen, waarvan alleen Voltaren K, dus lage dosering diclofenac kopen zonder recept mogelijk is.

diclofenac kopen zonder recept

Hoe werkt het?

Diclofenac behoort tot de NSAID’s, ofwel ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof helpt de pijn te verlichten en remt ontstekingen. Ook ervaren patiënten die het medicijn bij koorts innemen, dat het de koorts kan verminderen.

Hoe gebruik je Diclofenac?

Je kunt Diclofenac kopen als tablet. Deze neem je oraal in. Doe dit bij voorkeur voor de maaltijd. Je kunt kiezen uit 2 soorten tabletten: gewone tabletten en tabletten met vertraagde werking. Gewone tabletten beginnen te werken na 1 tot 2 uur en blijven tot 6 uur werkzaam. Bij tabletten met vertraagde werking duurt het iets langer voordat ze effect hebben. Echter zijn deze tabletten 12 tot 24 uur werkzaam.

Normaal wordt Diclofenac niet langer dan 5 dagen achter elkaar gebruikt. Doe je dit wel, overleg dan met je huisarts.

Vergeten dosis

Ga je Diclofenac langdurig gebruiken tegen chronische pijnklachten, dan doe je er goed aan de tabletten of zetpillen op vaste tijdstippen te nemen. Op deze manier kun je makkelijker onthouden dat je een dosis moet innemen. Mocht je een keer een dosis vergeten, neem deze dan zo snel mogelijk (tenzij het te laat is en je te kort op de volgende dosis zit) . Om te voorkomen dat je een overdosis binnenkrijgt, houd dan rekening met het volgende:

 • Als je 1 keer per dag Diclofenac gebruikt, kun je een vergeten dosis maximaal 8 uur vóór de volgende dosis innemen. Moet je de volgende dosis in minder dan 8 uur nemen? Dan sla je deze keer over en ga je vanaf de volgende dosis weer verder.
 • Als je 2 keer per dag deze pijnstiller gebruikt, kun je een vergeten dosis maximaal 4 uur vóór de volgende dosis innemen. Moet je de volgende dosis in minder dan 4 uur nemen? Dan sla je deze keer over en ga je vanaf de volgende dosis weer verder.
 • Als je 3 keer per dag dit middel gebruikt, kun je een vergeten dosis maximaal 2 uur vóór de volgende dosis innemen. Moet je de volgende dosis in minder dan 2 uur nemen? Dan sla je deze keer over en ga je vanaf de volgende dosis weer verder.
 • Als je 4 of meer keer per dag Diclofenac gebruikt, kun je een vergeten dosis maximaal 1 uur vóór de volgende dosis innemen. Moet je de volgende dosis in minder dan 1 uur nemen? Dan sla je deze keer over en ga je vanaf de volgende dosis weer verder.

diclofenac bestellen zonder recept

Stoppen met gebruik

Je kunt zonder problemen stoppen met het gebruik van Diclofenac. Op het moment dat je wilt stoppen, hoef je niet af te bouwen.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren?

Wil je Diclofenac kopen? Weet dan dat er enkele bijwerkingen kunnen optreden, voornamelijk in de maag-/darmsfeer. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren. De meest genoemde bijwerkingen zijn:

 • Hoofpijn
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Buikkrampen
 • Diarree
 • Braken
 • Verlies van eetlust

In uitzonderlijke gevallen treden ook de volgende bijwerkingen op:

 • Veranderde werking van de lever
 • Vochtophoping in ledematen
 • Huiduitslag
 • Ontstekingen in de mond
 • Vochtophoping in armen en benen
 • Benauwdheid door vocht in de longen
 • Problemen met zicht of gehoor
 • Haaruitval
 • Psychische klachten

kopen zonder recept

Wanneer moet je Diclofenac niet gebruiken?

Diclofenac kopen zonder recept is niet voor niets niet mogelijk. Het medicijn is namelijk niet voor iedereen geschikt. Er bestaat kans op maag- en darmzweren en bloedingen bij gebruik van dit medicijn. Als je ooit een maag- of darmzweer hebt gehad, ouder bent dan 70 jaar of een anti-bloedstollingsmedicijn gebruikt, moet Diclofenac in combinatie met een maagbeschermer worden ingenomen. Let ook op met alcohol. Dit kan de kans op maagklachten vergroten. Daarnaast kan Diclofenac een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Overleg dus goed met de arts of je huidige medicijnen met dit middel samengaan. Tot slot kan het gebruik van dit medicijn gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen, en mag het absoluut niet na de zevende maand van de zwangerschap worden ingenomen. Raadpleeg dus de arts als je zwanger bent en Diclofenac wilt gebruiken.

Diclofenac en autorijden

Soms kun je bij gebruik van dit middel last krijgen van duizeligheid en draaierigheid. Als dat zo is, moet je niet autorijden. Wacht totdat deze klachten verdwijnen.

Oppassen met alcohol

Net zoals dit medicijn, kan alcohol een irriterende werking hebben op de maag. Let dus op met alcohol. Als je graag alcohol wilt drinken, probeer het dan eerst in kleine hoeveelheden. Drink nooit grote hoeveelheden alcohol in combinatie met Diclofenac.

Beperkingen voor voedsel

Voor zover bekend is er geen beperking op het gebied van voedsel. Je kunt alles eten in combinatie met dit middel.

Tijdens de zwangerschap

Over het algemeen wordt Diclofenac tijdens de zwangerschap afgeraden, omdat er een risico bestaat dat je baby geboren wordt met afwijkingen. ook zijn er problemen tijdens de bevalling gemeld door eerdere gebruikers. Dit geldt met name tijdens de tweede helft van de zwangerschap, maar ook tijdens de rest van de zwangerschap wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden, en kun je beter een andere pijnstiller gebruiken. Vraag je arts naar een alternatief dat wel veilig is in jouw situatie.

Borstvoeding

Dit medicijn geeft geen problemen bij de borstvoeding. Hoewel het in kleine hoeveelheden in de moedermelk terug te vinden is, is dit te weinig om schade toe te brengen aan je kind.

kopen zonder recept

Diclofenac in combinatie met andere medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen waarmee Diclofenac een wisselwerking heeft. Hieronder staan alle werkzame stoffen genoemd waarop deze pijnstiller reageert. Als je al medicijnen slikt, kijk dan in de bijsluiter of deze medicijnen een of meerdere van deze werkzame stoffen bevatten. als dat zo is, raadpleeg dan je arts om te kijken of je deze pijnstiller kunt gebruiken, of dat gebruik van een ander middel (zoals paracetamol) aan te raden is.

In combinatie met andere ontstekingsremmende pijnstillers wordt de kans op bijwerkingen verdubbeld. Gebruik dus niet meerdere van deze zogenaamde ontstekingsremmende pijnstillers tegelijk.

In combinatie met antistollingsmiddelen en antistollingsmedicijnen wordt de kans op bijwerkingen en zelfs bloedingen in de maag en darmen groter. Daarnaast versterkt deze pijnstiller de werking van het antistollingsmiddel. De arts kan je vertellen of het raadzaam is om maatregelen te nemen, of dat je veilig deze pijnstiller kunt gebruiken.

Diclofenac kan ook de bijwerkingen van lithium versterken. Mocht je last krijgen van bepaalde bijwerkingen van lithium, waarschuw dan onmiddellijk je arts. Zeker als het warm is, moet je zorgen dat je voldoende drinkt. De arts dient het lithiumgehalte in je bloed te monitoren. Mocht je weer willen stoppen met de pijnstiller, laat dit dan ook aan je arts weten, zodat deze in de gaten kan houden of de lithium voldoende blijft werken.

De combinatie van deze pijnstiller met ciclosporine kan een schadelijk effect hebben op je nieren. Zeker wanneer je deze pijnstiller meerdere dagen achter elkaar gebruikt, is het zaak dat de arts het functioneren van de nieren in de gaten houdt.

Bij sommige medicijnen tegen hiv kan Diclofenac moeilijkheden opleveren. Vraag hierover bij je arts of apotheker.

In de combinatie met desmopressine kan er sneller watervergiftiging (te merken aan dikke enkels en voeten door vocht vasthouden) optreden. Ook kun je een tekort aan natrium in je bloed krijgen. Mocht je ineens heel vermoeid worden, je suf voelen, niet goed aanspreekbaar zijn of geen behoefte aan eten hebben, neem dan contact op met je arts.

Als je Methotrexaat gebruikt samen met Diclofenac, kunnen de bijwerkingen van de Methotrexaat erger worden. Ook is het belangrijk dat de arts de hoeveelheid Methotrexaat in het bloed monitort.

Let op bij de combinatie van deze pijnstiller met bepaalde anti-depressiemedicijnen en bijnierschorshormonen. Mocht je bijwerkingen ervaren die maagklachten met zich meebrengen, stel hier dan onmiddellijk de arts van op de hoogte.

Tot slot zijn er nog enkele angiotensine-II-blokkers, ACE-remmers, bètablokkers, plasmiddelen en aliskiren die minder goed werken in de combinatie met Diclofenac. Mocht je een van deze middelen gebruiken, overleg dan met je arts om te kijken of je deze pijnstiller kunt gebruiken.

Let op: de paragrafen met de hierboven genoemde bijwerkingen kunnen verouderd, achterhaald of onvolledig zijn. Lees altijd voordat je een medicijn begint te gebruiken de bijsluiter aandachtig door. Kijk goed naar de bijwerkingen, wisselwerking met andere stoffen en de aanbevolen dosering.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in bij het kopen van Diclofenac. Wees hierbij altijd zo volledig en eerlijk mogelijk over aandoeningen die je hebt of hebt gehad en medicijnen die je gebruikt of hebt gebruikt, zodat een arts kan bepalen of er geen gevaar optreedt bij gebruik.

Kan ik Diclofenac kopen zonder recept?

Diclofenac kopen zonder recept is (voor de hogere doseringen) niet mogelijk. Voor dit medicijn is een recept vereist. Je kunt dit recept online verkrijgen via een officiële arts. Vervolgens kan, mocht je dat willen, een EU-geregistreerde apotheek zorgen dat je Diclofenac toegestuurd krijgt, of kun je bij je eigen apotheek Diclofenac kopen. Voor meer informatie volg je onderstaande link.

diclofenac kopen bestellen zonder recept

Meer informatie over Diclofenac >>

Kijk hier voor meer beschikbare pijnstillers.


4 Reacties

Ruurloo

January 22, 2017 at 11:28 pm

Met mijn reuma was het moeilijk leven. Ik had pijn, veel pijn soms. De dokter wees me op Diclofenac 100mg tabletten. In het begin kon ik wat buikkrampen en een beetje hoofdpijn ervaren, maar dat hield al vrij snel op. Ik kan veel beter bewegen en voel me stukken beter.

Daisy

January 29, 2017 at 11:49 am

In ons huis ligt altijd diclo voor mij als ik migraine heb en voor mijn man als hij ziek is. Werkt goed.

hermans r.

January 29, 2018 at 5:52 pm

voltaren sr75 bestaat dat ook in de vorm “retard” ? Is dat verkrijgbaar zonder recept ?

  admin

  January 29, 2018 at 7:21 pm

  Beste hermans r., Diclofenac in hogere concentraties is momenteel niet verkrijgbaar via officiële online apotheken.

Laat een reactie achter