Differin (Adapaleen)

Klik hier voor Differin >>

Differin (Adapaleen) kopen zonder recept?

Differin met Adapaleen, kun je dat kopen zonder recept? Hier vind je het antwoord.

differin adapaleen kopen bestellen zonder recept
Differin nodig?

Differin (Adapaleen) kopen zonder recept: meer info

Acne kan een vervelende aandoening zijn. Voor mensen die een milde tot matige vorm hebben, kan Differin (Adapaleen) de oplossing zijn. Je kunt dit medicijn echter niet kopen zonder recept. Wel kan een officiële arts via een online consult een recept verstrekken. Je kunt vervolgens bij je eigen apotheek Differin (Adapaleen) kopen of dit ook online laten verstrekken door een EU-gecertificeerde apotheek.

Klik hier voor Differin >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Voordat je Differin gaat gebruiken

Het is wel belangrijk dat je dit medicijn gebruikt bij milde of matige vorm van acne. Wie ernstige acne-klachten heeft moet namelijk andere acne medicijnen gebruiken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waarop gelet moet worden wanneer Differin overwogen wordt. Kijk bijvoorbeeld goed naar de bijwerkingen en de manier waarop het middel gebruikt moet worden. Lees onderstaande informatie daarom goed door voordat je deze gel met Adapaleen gaat gebruiken.

Wat is Differin?

Differin is een gel die helpt bij de bestrijding van milde en matige acne. Dit is te danken aan de werkzame stof Adapaleen die in dit medicijn zit. Door dit in de juiste dosering in gelvorm op de huid aan te brengen kan de acne worden teruggedrongen. Alleen bij zeer ernstige vormen is het zo dat dit niet voldoende zal zijn. De juiste dosering en de juiste manier van aanbrengen zijn wel essentieel om het medicijn met succes te laten aanslaan.

differin adapaleen kopen zonder recept

Differin en ernstige acne

Differin werkt bij milde en matige acne. Wanneer er echter sprake is van ernstige acne, dan is het vaak juist zo dat andere middelen het een stuk beter werken. Er is van ernstige acne sprake wanneer er op de huid meer plekken al dan niet door de aandoening zijn aangetast. Wanneer dit het geval is, is het slim om de arts te raadplegen voor een andere oplossing. Kijk ook eens bij onze andere acne medicijnen.

Hoe is Differin te gebruiken?

Omdat Differin een gel betreft die gesmeerd moet worden, is het belangrijk dat eerst wordt gezorgd dat de huid schoon en droog is. In het kort betekent dit dat zowel de handen als de huid even gewassen moeten worden voor gebruik. Vervolgens kan De Differin gel met Adapaleen dun, ongeveer 1 mg, worden opgesmeerd. Laat vervolgens de huid aan de lucht drogen. Dit moet enige tijd worden volgehouden om te zorgen dat het medicijn ook echt aanslaat. In het begin kan de acne verergeren. Dit betekent niet dat je meer van de gel moet smeren. Houd je aan de geadviseerde dosis.

adapaleen differin kopen zonder recept

Hoe lang moet je de gel gebruiken?

Over het algemeen wordt aangeraden de gel minimaal zes weken te gebruiken, maar de arts kan je hier verder in adviseren. Daarna is enige tijd van minder regelmatig gebruik geadviseerd. Dit zorgt ervoor dat er geen terugval ontstaat. De acne blijft dan definitief weg. Dit is ook het doel van de Adapaleen in het medicijn.

Mogelijke bijwerkingen van Adapaleen

Bijwerkingen die kunnen voortkomen uit het gebruik van Differin hebben vooral te maken met de huid. Zo kan de huid flink droger worden. Dit kan ook tot huidirritaties leiden. Hier kunnen andere middelen voor gebruikt worden, maar pas wel op de werking. Hiervoor geldt hetzelfde als voor extra acne-middelen. Uitwerkingen van bijwerkingen op de huid kunnen jeuk, branderig gevoel, zwelling, een pijnlijk gevoel, gemakkelijker zonnebranden en contacteczeem. Contact met de ogen moet ook altijd vermeden worden. Dit kan namelijk tot bijwerkingen in de ogen leiden. Deze klachten kunnen zelfs flink oplopen. Was daarom altijd direct de handen. Lees voor gebruik de bijsluiter volledig door voordat je deze gel met Adapaleen gaat gebruiken. De bijsluiter krijg je meegeleverd wanneer je Differin gaat kopen zonder recept.

kopen zonder recept

Belangrijk voordat je Differin gaat gebruiken

Wannneer je Differin met Adapaleen gaat kopen, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle waarschuwingen. Deze informatie vind je in de bijsluiter. Ook vind je hieronder informatie die belangrijk is bij de aankoop van dit medicijn.

Waarschuwingen voor gebruik

In verschillende situaties wordt het gebruik enigszins tot sterk afgeraden. Lees deze goed door:

  • Gebruik dit middel niet op beschadigde of eczemateuze huid.
  • Gebruik dit middel niet gelijktijdig met andere retinoïde middelen (lees ook hieronder: “Adapaleen en andere middelen”).
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, mogen dit middel niet gebruiken.
  • Het wordt afgeraden om dit middel te gebruiken als je borstvoeding geeft. Overleg met de arts voor een middel waarvan bewezen is dat het niet schadelijk is voor je kind.
  • Vermijd blootstelling aan veel zonlicht. Bezoek niet de zonnebank.
  • Gebruik dit medicijn niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Gebruik Differin niet als je overgevoelig bent voor Adapaleen of een ander bestanddeel in de gel.

kopen zonder recept

Adapaleen en andere middelen

Wat opvallend is, en daarom belangrijk om te melden, is dat Differin niet direct betekent dat de andere middeltjes die tegen acne worden gebruikt weggegooid kunnen worden. Het is zelfs zo dat een combinatie van middelen goed kan werken. Het is wel belangrijk om op te letten dat het andere middel niet is gebaseerd op dezelfde werkzame stoffen. Dit kan namelijk wel een averechtse werking hebben. Wanneer de stoffen elkaar echter aanvullen, dan is er geen enkel probleem in een gebruik van beide te vinden. Wie dus flinke last heeft van de acne kan er zelfs goed aan doen om in de ochtenduren een tweede middel te gebruiken naast deze gel met Adapaleen.

Kan ik Differin (Adapaleen) kopen zonder recept?

Differin (Adapaleen) kun je niet kopen zonder recept. Een arts zal een recept moeten uitschrijven. Dit kan tegenwoordig online. Mocht je dit recept online verkrijgen, dan kun je er daarnaast voor kiezen de medicijnen te laten uitleveren. Meer informatie vind je via onderstaande link.

differin adapaleen kopen bestellen zonder recept

Meer info over Differin (Adapaleen) >>


Laat een reactie achter