Domperidon

Klik hier voor Domperidon >>

Domperidon kopen zonder recept?

Domperidon kopen zonder recept, wat is er mogelijk? Het antwoord krijg je hieronder.

Domperidon kopen bestellen zonder recept
Domperidon nodig?

Domperidon kopen: meer informatie

Kun je Domperidon kopen zonder recept en gebruiken tegen de misselijkheid? Volg onderstaande link en vul een online vragenformulier in. Zo kun je een recept en eventueel het medicijn thuisgestuurd krijgen. Dit ie een betere manier dan Domperidon kopen zonder recept.

Klik hier voor Domperidon >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Domperidon?

Domperidon is een medicijn dat gebruikt wordt bij misselijkheid en braken. Je kunt om verschillende redenen misselijk zijn, zoals een verstoring in het verteringsstelsel, migraine, na een medische behandeling of wanneer je last hebt van reisziekte. Dit middel, dat behoort tot de zogenaamde anti-emetica, vermindert de klachten snel. Binnen 15 tot 30 minuten nemen de klachten af. Je kunt dit medicijn ook voorgeschreven krijgen als er problemen optreden bij het geven van borstvoeding of in bepaalde, zeer specifieke gevallen waarbij je als gevolg van de ziekte van Parkinson een te lage bloeddruk hebt (orthostatische hypotensie).

domperidon kopen zonder recept

Hoe werkt dit medicijn?

De werking van Domperidon hangt af van waar u het middel voor gebruikt. Per klacht staat beschreven hoe het medicijn werkt.

Misselijkheid en braken

Domperidon zorgt er bij misselijkheid en braken voor dat voedsel sneller van de maag in de darmen terecht komt. Dit gebeurt, doordat de doorgang van maag naar darmen wordt opengezet en het passeren van de voeding wordt gestimuleerd. Daarnaast blokkeert het middel de prikkels die er in het brein voor zorgen dat je de neiging hebt om te braken. Na 30 tot 60 minuten werkt het medicijn volledig en na 6 tot 8 uur is het medicijn uitgewerkt.

Migraine

In het geval van migraine wordt dit medicijn doorgaans gebruikt in combinatie met een pijnstiller. Het effect van Domperidon is in dit geval tweeledig: ten eerste vermindert het de klachten van misselijkheid tijdens de aanval. Daarnaast zorgt het medicijn ervoor dat de pijnstiller beter wordt opgenomen en daardoor beter werkt.

Maagklachten

Je kunt dit medicijn bij maagklachten gebruiken. Het gaat dan om maagklachten waarbij je ook misselijk bent. Vaak zal eerst een middel worden voorgeschreven om het maagzuur te binden. Mocht dit niet naar behoren werken, dan kun je overwegen om Domperidon te kopen.

Borstvoeding

Wanneer de productie van melk niet voldoende is, zijn er verschillende manieren om dit te stimuleren. Een van de manieren is om Domperidon te gebruiken. Echter wordt aangeraden om eerst andere manieren te proberen. Je kunt het consultatiebureau, de verloskundige, de kraamverzorger of een lactatiekundige om tips ter verbetering van de borstvoeding. Dit medicijn, dat helpt de aanmaak van prolactine te stimuleren, wordt altijd als laatste redmiddel aangewend. Dit omdat het gebruik van Domperidon met bijwerkingen gepaard kan gaan.

Orthostatische hypotensie

In sommige gevallen van orthostatische hypotensie (een bepaalde vorm van lage bloeddruk kan Domperidon uitkomst bieden. Je kunt orthostatische hypotensie vooral herkennen aan plotseling duizelig worden bij het omhoog komen wanneer je zit of ligt. Je kunt om verschillende redenen aan deze aandoening leiden. Het kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van medicijnen die je slikt ter behandeling van de ziekte van Parkinson. Je kunt dan in sommige gevallen Domperidon kopen om dit tegen te gaan.

Hoe gebruik ik Domperidon?

Domperidon wordt geleverd in verpakkingen van 30 of 100 tabletten met 10 mg werkzame stof. Deze tabletten neem je in met voldoende vocht (bijvoorbeeld een glas water). Het is belangrijk dat je dit middel zo kort mogelijk gebruikt. Moet je dit middel langer dan een week gebruiken? Neem dan contact op met je arts. Er zitten namelijk wat risico’s aan langdurig gebruik van dit geneesmiddel. Zo kan dit medicijn bij langdurig gebruik zorgen voor hartritmestoornissen.

domperidon bestellen zonder recept

Misselijkheid en braken

Domperidon zorgt ervoor dat de maag sneller leeg raakt door het voedsel door te laten gaan naar de darmen. Door dit geneesmiddel 15 tot 30 minuten voor een maaltijd of kleine hoeveelheid voedsel in te nemen, zorg je dat het voedsel beter doorgang naar de darmen vindt. Let op: als na maximaal 2 dagen de klachten niet verminderen met gebruik van Domperidon, raadpleeg dan je arts.

Migraine

Je gebruikt Domperidon alleen wanneer er een aanval van migraine optreedt. Mocht dit vaker dan 2 keer per maand gebeuren, of heb je continu last van hoofdpijn? Overleg dan eens met de arts voor een middel dat de migraineaanval voorkomt. Zo kun je bijvoorbeeld Sumatriptan kopen.

Borstvoeding

Over het algemeen wordt dit middel voor 1 tot 2 weken voorgeschreven als alle andere oplossingen niet werken. Na deze periode is het zaak om het gebruik af te bouwen. Overleg dit altijd goed met de arts.

Lage bloeddruk

Je neemt het medicijn 15 tot 30 minuten voordat je iets eet, bijvoorbeeld een snack of een maaltijd.

Dosis vergeten?

Mocht je een keer een dosis Domperidon vergeten, sla deze dan geheel over. Neem dus niet alsnog de dosis, maar ga gewoon vanaf de volgende dosis weer verder.

Kan ik vroegtijdig stoppen met dit medicijn?

Over het algemeen kan het geen kwaad om ineens te stoppen met Domperidon. De enige uitzondering is als je het gebruikt om borstvoeding te stimuleren. Plotseling met het gebruik stoppen, kan ervoor zorgen dat de productie van borstvoeding weer vermindert. Verminder in plaats daarvan het gebruik geleidelijk.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van Domperidon?

Wil je Domperidon kopen, wees dan wel bedacht op de bijwerkingen die mogelijk kunnen optreden. De bijwerkingen zijn zeldzaam en over het algemeen licht van aard. Bovendien gaan ze meestal vrij snel weer weg.

In 1 tot 10 procent van de gevallen kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Darmkrampen. Deze treden op doordat Domperidon de maag en darmen stimuleert om het voedsel te passeren. De krampen gaan over het algemeen na korte tijd weer weg.
 • Een droge mond. Let op dat je hierdoor sneller gaatjes in tanden en kiezen kunt krijgen. Zorg daarom extra goed voor je gebit door vuil en etensresten te verwijderen. Laat bij langdurig gebruik je gebit vaker controleren door de tandarts.

In minder dan 1 procent van de gevallen treden de volgende bijwerkingen op:

 • Mannen kunnen last krijgen van borstvorming. Dit trekt weer weg als je stopt met het medicijn.
 • Vrouwen kunnen spontaan melk geven of onregelmatigheden in de menstruatie ervaren. De klachten verdwijnen als je stopt met het geneesmiddel.
 • Bewegingsstoornissen. Zo kun je rusteloosheid ervaren, of kunnen je spieren plotseling samentrekken. Ook kun je moeite hebben met bepaalde bewegingen of stijfheid in de spieren voelen. Neem direct contact op met je arts als dit gebeurt.
 • Hartritmestoornissen. Je kunt bijvoorbeeld duizelig worden of kortstondig het bewustzijn verliezen. Raadpleeg de arts als dit gebeurt.
 • Diarree. Deze klacht verdwijnt als het goed is na korte tijd. Houdt de klacht aan bij langdurig gebruik, neem dan contact op met je arts.
 • Verminderde seksuele behoefte. Raadpleeg je arts als dit gebeurt.
 • Je kunt je zwak, angstig, slaperig of duizelig voelen. Ook kun je hoofdpijn krijgen. Deze klachten horen binnen enkele dagen af te nemen. Is dit niet zo, neem dan contact op met je arts.
 • Overgevoeligheid voor de werkzame stof of een ander bestanddeel. Je kunt dan uitslag of bulten op de huid krijgen. In ernstige gevallen kun je ook benauwd raken of zwellingen in het gezicht krijgen. Stop onmiddellijk met het gebruik en waarschuw direct de arts.

N.B.: de lijst met bovenstaande bijwerkingen kan onvolledig of verouderd zijn. Lees altijd voor het gebruik van een medicijn de bijsluiter volledig door. Informeer je goed over het gebruik en eventuele bijwerkingen.

kopen zonder recept

Wanneer mag ik Domperidon niet gebruiken?

Domperidon is niet voor iedereen geschikt. Gebruik dit middel niet in de volgende gevallen:

 • Als je de hartritmestoornis verlengde QT-interval hebt. Vraag de arts om een ander medicijn.
 • Als je overgevoelig bent voor de werkzame stof of een andere stof in de tabletten. Je merkt dit aan uitslag of bulten op je huid en in een extreem geval benauwdheid of zwellingen in het gezicht. Stop onmiddellijk met het gebruik en waarschuw de arts als dit gebeurt.
 • Wanneer je lever vermindert functioneert.

Alcohol, voedsel en autorijden

Zolang Domperidon geen klachten van duizeligheid veroorzaakt, kun je deelnemen aan het verkeer. Je kunt bij dit middel alcohol drinken en alles eten. Het is echter wel zo, dat alcohol en sommige voedingsmiddelen ervoor kunnen zorgen dat maagklachten erger worden. Als je dit ervaart, vermijd deze voedingsmiddelen dan in het vervolg.

Zwangerschap en borstvoeding

Over de gevolgen van Domperidon voor het ongeboren kind is te weinig bekend om dit als veilig te bestempelen. Mocht je dit medicijn willen gebruiken en zwanger zijn of willen worden, vraag dan je arts of dit kan. Het kan zijn, dat de arts een ander medicijn voorschrijft.

Hoewel Domperidon in extreme gevallen wordt gebruikt om borstvoeding te stimuleren, wordt het gebruik van dit middel niet aangeraden als je borstvoeding wilt geven. Zeker de gevolgen bij langdurig gebruik zijn onduidelijk. Raadpleeg de arts om te kijken of dit middel veilig is, of dat je beter een ander middel kunt gebruiken.

kopen zonder recept

Wisselwerking met andere medicijnen

Hoewel Domperidon met de meeste medicijnen samengaat, zijn er ook enkele middelen die je beter niet in combinatie met dit geneesmiddel kunt gebruiken. De volgende medicijnen of werkzame stoffen in medicijnen kunnen in combinatie met Domperidon een verhoogde kans op hartritmestoornissen geven:

 • Amiodaron, anagrelide, arseentrioxide, azitromycine, chloorpromazine, chloroquine, citalopram, claritromycine, disopyramide, droperidol, erytromycine, escitalopram, flecaïnide, haloperidol, ibutilide, ketanserine, kinidine, methadon, moxifloxacine, ondansetron, pentamidine, pimozide, sevofluraan, sotalol, sulpiride en vandetanib. Gebruik je een van deze stoffen? Zoek in overleg met je arts naar een ander medicijn.

Andere medicijnen die een wisselwerking met Domperidon hebben, zijn:

 • Medicijnen ter behandeling van Parkinson. Vraag je arts om een meer geschikt middel.
 • Bepaalde medicijnen ter behandeling van hepatitis C en hiv. Vraag je arts of apotheek welke medicijnen dit zijn.

N.B.: de lijst met bovenstaande tegenindicaties kan onvolledig of verouderd zijn. Lees altijd voor het gebruik van een medicijn de bijsluiter volledig door. Informeer je goed.

Kan ik Domperidon kopen zonder recept?

Je kunt Domperidon niet kopen zonder recept. Wel kun je via een online consult een recept voor dit medicijn krijgen, waarna een apotheek eventueel Domperidon kan uitleveren. Dit gaat als volgt in zijn werk:

 1. Je start een consult. Daarin geef je aan wat je medische achtergrond is, zodat de online arts kan bepalen of je het middel zonder problemen kunt gebruiken.
 2. Je bestelt het middel en betaalt eenvoudig met bijvoorbeeld iDEAL, creditcard of PayPal.
 3. Je kunt ervoor kiezen het medicijn door een geregistreerde apotheek te laten uitleveren. Zo krijg je Domperidon thuisbezorgd.

Domperidon kopen bestellen zonder recept

Meer info over Domperidon >>


1 Reactie

a van houten sluman

March 14, 2018 at 1:19 pm

ik kan er niet zonder mee ik gebruik maar 1 pilletje per dag

Laat een reactie achter