Doxycycline

Klik hier voor Doxycycline >>

Doxycycline kopen zonder recept?

Doxycycline kopen zonder recept, is dat mogelijk? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Doxycycline kopen bestellen zonder recept
Doxycycline nodig?

Doxycycline kopen: meer informatie

Doxycycline kopen zonder recept is niet mogelijk. Je dient hiervoor een recept te laten uitschrijven door een arts, bijvoorbeeld via een online artsconsult. Het medicijn wordt voorgeschreven bij diverse bacteriële infecties. Lees hier meer over Doxycycline.

Klik hier voor Doxycycline >>

Andere middelen ter behandeling van diverse soa’s zijn Azitromycine en Zithromax.

Weet je zeker dat je een soa hebt? Een soa zelftest kan een goede indicatie geven. Kijk hier voor een soa zelftest.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Doxycycline?

Doxycycline is een geneesmiddel dat wordt ingedeeld onder de tetracycline-antibiotica. Het medicijn helpt bacteriën te doden die voor infecties zorgen. Dit kunnen allerlei verschillende infecties zijn. Zo wordt het middel vaak gebruikt bij de behandeling van diverse seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Maar ook bij blaasontsteking, verschillende luchtweginfecties, bepaalde huidinfecties, malaria, Q-koorts, de ziekte van Lyme en infecties aan het verteringsstelsel.

doxycycline kopen

Hoe werkt het?

Doxycycline remt de eiwitaanmaak in schadelijke bacteriën, zodat deze niet verder kunnen groeien en zich niet kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor sterven de schadelijke bacteriën af en verdwijnen ook geleidelijk de symptomen van de infectie, zoals koorts en pijn.

Hoe gebruik je het?

Doxycycline kun je kopen in capsules. Deze capsules neem je in met voldoende vloeistof, zoals water of vruchtensap. Je slikt de capsule door zonder erop te kauwen. Slik de capsule altijd terwijl je staat of zit om hem goed door de slokdarm te laten stromen. Om te voorkomen dat je last krijgt van je maag of darmen, is het aan te raden om de capsule tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen. Belangrijk is dat als je een antibioticakuur zoals deze altijd volledig afmaakt (ook al zijn de symptomen verdwenen), zodat de infectie niet meer terugkomt.

doxycycline kopen

Welke bijwerkingen kan ik ervaren?

Over het algemeen kent Doxycycline weinig bijwerkingen, doordat het in een relatief lage dosering wordt ingenomen. Mocht je bijwerkingen ervaren, dan zijn deze meestal mild en snel weer verdwenen. Het kan zijn dat je tijdens de kuur klachten aan maag en darmen, zoals misselijkheid, braken, verstopping, buikpijn, diarree of verminderde eetlust. Daarnaast kun je pijn bij het slikken ervaren of gaan blozen. Mocht je heftige, langdurige bijwerkingen ervaren of last krijgen van bijwerkingen die niet in de bijsluiter genoemd woren, neem dan contact op met je arts.

kopen zonder recept

Wanneer moet je Doxycycline niet gebruiken?

Dit medicijn is niet voor iedereen geschikt. Zo moet je dit medicijn niet nemen:

 • Als je overgevoelig of allergisch bent voor doxycycline en andere tetracycline antibiotica of één van de bestandsdelen van het geneesmiddel.
 • Vanaf de 16e week van de zwangerschap (overleg met de arts als je het in de eerste 15 weken van de zwangerschap wilt gebruiken).

Let ook op de volgende waarschuwingen:

 • Bij de aandoening myasthenia gravis kan dit medicijn de klachten verergeren.
 • Als je de capsules gebruikt, let dan op dat je minimaal 2 uur wacht met zuivelproducten eten of drinken.
 • Overleg met de arts als je zwanger wilt worden of borstvoeding geeft / wilt geven.
 • In combinatie met bepaalde huidmedicijnen, capsules met buiktyfusvaccin, penicilline-antibiotica, maagzuurbindende medicijnen, middelen met magnesium, calcium, ijzer of zink, antistollingsmedicijnen, epilepsiemedicijnen en tuberculosemedicijnen kunnen problemen optreden. Raadpleeg de arts voor meer informatie.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd of onvolledig zijn. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het innemen van een medicijn.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in bij het kopen van Doxycycline, zodat een arts kan bepalen of er geen gevaar optreedt bij gebruik.

kopen zonder recept

Kan ik Doxycycline kopen zonder recept?

Doxycycline kopen zonder recept? Dat is niet mogelijk. Wel kun je in contact worden gebracht met een arts die via een online consult een recept verzorgt, waarna het medicijn eventueel geleverd kan worden. Meer informatie vind je via onderstaande link.

Doxycycline kopen bestellen zonder recept

Meer info over Doxycycline >>

Vind hier meer antibiotica tegen soa’s.


5 Reacties

L.

July 7, 2015 at 7:35 pm

snel in huis meteen begonnen met kuur nu klaar en volgens de test soa vrij! echt blij dat het gelukt is! 🙂

Anoniem

February 2, 2017 at 5:50 pm

Hoeveel moet je ervan slikken?

  admin

  February 2, 2017 at 8:29 pm

  Hi Anoniem,
  Dit kun je het beste met de (online) arts overleggen.
  Succes ermee!

Peter kopp

May 12, 2018 at 5:48 pm

Kan ik doxycycline voorgeschreven krijgen?
Ik heb lyme terwijl bloedtest negatief was.
Ik heb echter 20 van de 50 symptomen van lyme en bloedtesten zijn niet betrouwbaar

  admin

  May 14, 2018 at 6:41 am

  Beste heer Koop, het beste kunt u dit navragen bij de arts. Klik op de link of de button in het bericht, dan kunt u een behandeling bij de arts aanvragen.

Laat een reactie achter