Duur griep verkorten

  • 0
duur griep

Duur griep verkorten

Categorie : Gezondheid

Snotterig, koortsig en een algeheel rotgevoel: veel mensen liggen in bed met de griep in de koude periode. Maar wat is de gemiddelde duur van de griep en hoe verkort je deze? Lees onze tips en verkort de duur van de griep!

Gemiddelde duur griep

Hoe lang je door deze vervelende ziekte uit het veld geslagen bent, is afhankelijk van een hele hoop factoren. Zo zijn er mensen die enige tijd onder zeil zijn, terwijl een ander niet eens iets van het virus merkt! Heb je last van het griepvirus, dan mag je erop rekenen enkele dagen tot 2 weken ziek te zijn. Ook daarna kun je nog enkele tijd van de leg zijn, want het lichaam moet weer op kracht komen. Ga er dus niet meteen vol tegenaan als je net weer op de been bent!

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een cliché, maar het is echt waar: je kunt beter voorkomen dat je ziek wordt, dan dat je maatregelen moet nemen om de duur van je griep te verkorten. Lees hier 8 handige tips om op de been te blijven. Ben je al geveld door het virus? Dan volgen hier wat tips.

duur griep verkorten

Duur griep verkorten: algemene tips

Hieronder enkele algemene tips om de duur van de griep te verkorten en het verloop van de ziekte te verbeteren:

  • Drink voldoende: je vochtgehalte moet op peil blijven. Drink ook lekker veel verse groente- en vruchtensappen om aan je vitamines te komen. Kruidenthee kan eveneens helpen.
  • Eet extra gezond: neem genoeg fruit en groente. Als je hoge koorts hebt, laat zware maaltijden met veel eiwitten en vetten dan even aan je voorbij gaan en zorg voor licht verteerbaar voedsel. Knoflook helpt!
  • Houd de kamer vochtig: zo droog je minder uit.
  • Lucht de kamer: rondzwervende ziektekiemen maken je alleen maar ellendiger. Lucht daarom regelmatig even de kamer. Let er wel op dat je hierbij niet in de kou of op de tocht komt te liggen!
  • Zorg dat je warm blijft: ook als je koorts hebt, is het belangrijk om warm te blijven. Denk vooral aan je voeten! Koude voeten geven je een algeheel koud gevoel.
  • Doe geen gekke dingen: je hebt het al zwaar genoeg, dus doe lekker kalm aan. Ge geen dingen doen die veel van je eisen.
  • Poets regelmatig je tanden: tijdens de griep kunnen mondproblemen sneller optreden.
  • Was je handen grondig en vaak: je lichaam is herstellende en kan geen extra aanvallen van buitenaf gebruiken. Schone handen helpen hierbij en zorgen ook dat je de ziekte minder verspreidt.

Wapen tegen lange duur griep: Tamiflu

De duur van griep verkorten kan alleen maar met een goed medicijn. Zo’n medicijn is Tamiflu. Mits op tijd ingenomen (lees de bijsluiter goed door!) kan dit medicijn de duur van griep aanzienlijk verkorten of zelfs de ziekte voorkomen. Hier kun je meer lezen over de mogelijkheden van Tamiflu kopen.


Laat een reactie achter