Dymista

Klik hier voor Dymista >>

Dymista kopen zonder recept?

Is Dymista kopen zonder recept mogelijk? Hier vind je het antwoord.

Dymista kopen bestellen zonder recept
Dymista nodig?

Dymista kopen? Lees eerst meer

De Dymista neusspray kun je niet zonder recept kopen. Wel kun je een online artsconsult aanvragen bij een van onze aangesloten aanbieders. De geregistreerde online arts schrijft een recept uit, waarna eventueel het medicijn kan worden geleverd. Op deze manier bespaar je jezelf een rit langs huisarts en apotheek. Lees hieronder meer over Dymista.

Klik hier voor Dymista >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is en wat doet deze neusspray?

Dymista is een neusspray die werkt tegen allergische rhinitis. Dit is een aandoening aan de neus die veroorzaakt wordt door allergie of hooikoorts. Het is een combinatiemedicijn dat 2 werkzame bestanddelen bevat: Azelastine en Fluticason. Azelastine wordt gebruikt om de allergische reactie te onderdrukken. Fluticason is een corticosteroïd of bijnierschorshormoon. Het remt ontstekingen. Samen zorgen deze bestanddelen ervoor dat klachten aan de neus en ogen als gevolg van een allergische reactie binnen 30 minuten worden verlicht.

dymista kopen zonder recept

Dymista gebruiken

Wanneer je Dymista in huis haalt, lees dan eerst alle aanwijzingen voor het gebruik in de bijsluiter. Volg ook altijd de aanwijzingen van de arts met betrekking tot de dosering en duur van de kuur op. Hieronder geven we wat algemene aanwijzingen en tips voor het gebruik.

Snuit altijd eerst je neus en schud de neusspray, zodat de werkzame stoffen goed verdeeld worden door de vloeistof. Als het de eerste keer is dat je de spray gebruikt, pomp dan eerst een paar keer in de lucht met de verstuiver, zodat de spraykamer volledig gevuld is met een dosis. Spuit de voorgeschreven hoeveelheid in de neus en snuif deze goed op. Maak na het gebruik de spraytuit goed schoon en sluit de neusspray goed voordat je deze opbergt.

Volg de doseringen consequent. Probeer een eventueel vergeten dosis in te halen, maar niet als er te weinig tijd is tot de volgende dosis. Lees hierover meer in de bijsluiter.

dymista bestellen zonder recept

Vroegtijdig stoppen?

Overleg  met je arts. Bij gebruik voor langere tijd kunnen klachten terugkomen. Bouw in dat geval langzaam af.

Mogelijke bijwerkingen

Je kunt enkele bijwerkingen ervaren als je Dymista gebruikt. Deze bijwerkingen komen echter weinig voor (sommige bij 10% van de gebruikers, andere zelfs bij minder dan 1%). Als je een bijwerking ervaart, heb je hier bovendien meestal weinig en kort last van. Heb je veel of langdurig klachten? Waarschuw dan je arts.

De meest voorkomende klacht is neusbloedingen. Deze houden op zodra je lichaam gewend is aan het medicijn.

Zeldzame klachten zijn: geïrriteerd slijmvlies in neus of keel, droge of branderige neus of keel, zweertjes in de neus, een onaangename smaak of geur, hoofdpijn.

Zeer zeldzame klachten zijn: vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid, verandering in reuk, infecties aan neus of ogen, verdunning van het slijmvlies in de neus en overgevoeligheidsreacties. Als je overgevoelig bent, kun je uitslag en bultjes krijgen. Ook kun je jeuk ervaren. In ernstige gevallen word je benauwd en kunnen zwellingen optreden. Waarschuw direct je arts en bezoek indien nodig de Eerste Hulp. Stop met het gebruik van de neusspray.

kopen zonder recept

Waarschuwingen voor Dymista neusspray

Kun je probleemloos de Dymista neusspray kopen en gebruiken? Lees dit gedeelte goed door.

Overleg met de arts als je:

  • Lijdt aan de spierziekte myasthenia gravis.
  • Last hebt van groene staar of glaucoom.
  • Last hebt van grijze of grauwe staar (cataract).
  • Zwanger bent of wilt worden.
  • Borstvoeding wilt geven.
  • Twijfelt of je dit medicijn kunt gebruiken.

Gebruik dit medicijn niet als je:

  • Overgevoelig bent voor Fluticason.
  • Overgevoelig bent voor Azelastine.
  • Overgevoelig bent voor een ander bestanddeel van de Dymista neusspray.

Alcohol, eten en verkeer

Dit medicijn beïnvloedt de rijvaardigheid niet. Pas wel op wanneer je door dit medicijn vermoeid of duizelig wordt, of anderszins een verminderd reactievermogen hebt. Het is dan beter niet in de auto te stappen.

Je kunt alles eten en drinken bij dit medicijn.

kopen zonder recept

Andere medicijnen

De Fluticason in Dymista neusspray kan een wisselwerking vertonen met Itraconazol en sommige medicijnen tegen hiv en hepatitis C. Overleg met de arts als je een van deze medicijnen gebruikt.

Dymista neusspray kopen zonder recept: kan dit?

Je kunt de Dymista neusspray niet kopen zonder recept, maar wel online een recept aanvragen voor dit medicijn bij een officiële arts. Vervolgens kun je het medicijn eventueel thuisgestuurd krijgen. Meer info? Klik hieronder op de link:

Dymista kopen bestellen zonder recept

Meer info over Dymista >>


1 Reactie

Cricket

May 9, 2018 at 8:05 pm

TOPSPUL !!!!!!!!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter