EpiPen kopen?

Klik hier voor de EpiPen >>

EpiPen kopen zonder recept? bestel hier:

Wil je de EpiPen kopen zonder recept? Dan moet je weten of dat kan. Lees hier de belangrijke info.

epipen kopen bestellen zonder recept
EpiPen nodig?

De EpiPen kopen zonder recept: meer info

Een EpiPen kopen om altijd goed voorbereid te zijn op een mogelijke allergische aanval? Dat is altijd slim als je zeer allergisch bent voor een bepaalde stof. Vaak wordt aangeraden om er meteen 2 in huis te halen. Vul hiervoor een online vragenlijst in. Een arts kan vervolgens een recept uitschrijven. Daarna kun je desgewenst de pen laten opsturen door een gecertificeerde apotheek of bij je eigen apotheek met het recept de EpiPen kopen. Dit is vele malen veiliger dan de EpiPen kopen zonder recept.

Klik hier voor je EpiPen >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Waarvoor dient de EpiPen?

De EpiPen Auto Injector (zoals deze speciale spuit officieel heet) is een speciale injectiespuit die gevuld is met adrenaline of epinefrine. Mensen die levensbedreigend allergisch zijn voor iets en daar in het dagelijks leven (per ongeluk) mee in aanraking kunnen komen, dienen deze injectiespuit bij zich te dragen. Mocht deze allergie (anafylaxie) optreden, dan wordt met de EpiPen een injectie toegediend om de reactie tegen te gaan. De hartslag wordt versneld, de bloeddruk gaat omhoog en bloedvaten worden nauwer. Op deze manier wordt de allergische reactie tegengegaan.

epipen kopen zonder recept

Belangrijk voor gebruikers

Iedereen die een EpiPen heeft, weet als het goed is hoe je deze moet gebruiken. Lees hiervoor de bijsluiter goed door. Ook is het belangrijk om mensen met wie je veel omgaat (huisgenoten, bepaalde collega’s etc.) uit te leggen hoe je deze pen gebruikt.

Zo gebruik je de injectiespuit

Wanneer je een anafylactische (zware allergische) reactie krijgt, steek je de EpiPen aan de buitenkant van het dijbeen in de bovenbeenspier. Dit mag door de kleding heen. Bel daarna onmiddellijk 112 en vraag om een ambulance. Leg uit dat iemand een anafylactische reactie heeft gekregen. Als na 5 tot 10 minuten nog geen verbetering te zien is, dien je een tweede spuit toe te dienen. Het is daarom belangrijk altijd 2 spuiten bij je te hebben. Zorg dat de lege injectiespuiten getoond kunnen worden aan het ambulancepersoneel, zodat zij weten wat er aan de hand is.

Als je de injectie (per ongeluk) in een hand of voet toedient: tenen of vingers kunnen verkleuren. Dit is een teken van slechte doorstroming van het bloed door de adrenaline. Meld dit direct aan de arts of het ambulancepersoneel.

epipen bestellen zonder recept

Let op: het is beter om de injectie wel toe te dienen als de reactie niet ernstig is, dan hem niet toe te dienen en de reactie blijkt wel ernstig te zijn. Dien dus ook bij twijfel de injectie toe. Dit kan geen kwaad. Neem wel contact op met je arts als je de injectie hebt toegediend.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Bij het toedienen van de injectie kunnen enige bijwerkingen optreden, met name bij bepaalde afwijkingen aan hart of schildklier.

Tot de zeer zeldzame bijwerkingen behoren pijn op de borst, een sneller of heviger kloppend hart, een verhoging van de bloeddruk, last van zweet, trillende handen en een misselijk, zwak, onrustig of nerveus gevoel. Deze bijwerkingen horen bij een hoge concentratie adrenaline in het bloed en gaan vanzelf weer over na een paar uur. Mocht dit niet gebeuren, neem dan contact op met je arts.

Overleg met je arts als je:

  • Gevoeliger bent voor bepaalde hartklachten.
  • Lijdt aan angina pectoris of hartkramp.
  • De aangeboren afwijking verlengd QT-interval hebt.
  • Een te snel werkende schildklier hebt.

De arts kan bepalen of je de pen veilig kunt gebruiken.

kopen zonder recept

EpiPen en bètablokkers

Gebruik je bètablokkers? Deze kunnen een wisselwerking vertonen met epinefrine. Overleg met de arts.

Kan ik de EpiPen kopen zonder recept?

Wil je de EpiPen direct kopen? Je zult een recept moeten bemachtigen voor dit medicijn. Een geregistreerde arts kan dit uitschrijven middels een online consult. Daarna kun je ervoor kiezen het medicijn te laten leveren, of kun je bij je eigen apotheek met het recept de EpiPen kopen. Hieronder vind je meer informatie.

epipen kopen bestellen zonder recept

Meer info over de EpiPen >>


Laat een reactie achter