Evra pleister

Klik hier voor Evra pleister >>

Evra pleister kopen zonder recept?

Kun je de Evra pleister kopen zonder recept bij een online aanbieder? Hier lees je er alles over.

Evra pleister kopen bestellen zonder recept
Evra pleister nodig?

Liever een anticonceptiepil?

Naast deze pleister en de NuvaRing kun je via ons ook de anticonceptiepil zonder recept bestellen. Hier kun je de anticonceptiepil kopen zonder recept in allerlei soorten en maten.

Evra pleister kopen zonder recept: ja of nee?

De Evra pleister kun je niet kopen zonder recept. Deze pleister om zwangerschap te voorkomen (anticonceptie) kan alleen worden geleverd op doktersrecept. Dit recept kun je via een online consult (eventueel met levering van medicijn) krijgen. Naast anticonceptie kan de pleister helpen bij het uitstellen van de menstruatie, zoals ook de anticonceptiepil dat kan. Dit kan met name voordelen bieden als je geen pil wilt slikken. Let er wel op dat je voor het gebruik van de Evra pleister je goed inleest over het gebruik, de bijwerkingen en eventuele waarschuwingen die gelden bij dit product. Lees hieronder meer.

evra pleister kopen zonder recept

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is de Evra pleister?

Zoals de naam al doet vermoeden, komt dit medicijn in de vorm van een pleister. Het betreft een middel met daarin het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en het progestageen-hormoon norelgestromine. Daarmee kan een zwangerschap worden voorkomen. Ook kan het helpen om de menstruatie uit te stellen. Daarvoor moet de Evra pleister worden gebruikt zonder pauze- of stopweek, zoals dat ook kan bij een anticonceptiepil.

Hoe gebruik je de Evra pleister?

De Evra pleister is eenvoudig te gebruiken. Plak hem niet op de borsten. Het is belangrijk om de huid goed schoon te maken voordat de Evra pleister geplakt wordt. Controleer regelmatig of de pleister nog goed plakt. Probeer de plek waar deze is geplakt ook te ontzien als het gaat om huidproducten en water. Hieronder zie je meer aanwijzingen per gebruiksdoel.

Als anticonceptiemiddel

Wanneer de Evra pleister tegen zwangerschap wordt gebruikt, plak je per week 1 pleister die vervolgens de hele week blijft zitten. Na een week moet deze worden ververst. Na drie weken moet een pauzeweek worden ingelast, om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Voor het betrouwbaarste resultaat kan de pleister, vooral bij de allereerste keer van gebruik, het beste op de eerste dag van de menstruatie worden geplakt.

Om de menstruatie uit te stellen

Het gebruik van de Evra pleister om de menstruatie uit te stellen verschilt van het beschermen tegen zwangerschap. Wanneer de menstruatie moet worden uitgesteld, dan komt de pauzeweek te vervallen. Dit betekent dus dat onafgebroken iedere week een pleister moet worden geplakt. Belangrijk om te weten, is dat dit maximaal een jaar kan worden gedaan. Na een jaar van onafgebroken gebruik moet worden gestopt met de Evra pleister. Het is wel belangrijk om hier goed contact over te blijven onderhouden met de arts. Bij het stoppen met gebruik zal in die week direct de menstruatie met bloedingen optreden. Dit geldt ook in de pauzeweken bij het verhinderen van zwangerschappen.

evra pleister bestellen zonder recept

Bijwerkingen die je kunt ervaren

Sommige bijwerkingen van de Evra pleister kunnen vaker voorkomen dan andere. Het gaat dan om klachten die 10 tot 30 procent van de gebruikers melden. Deze bijwerkingen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn of migraine, maar ook buikkramp, misselijkheid en diarree. Tot slot kunnen ook pijnlijke of gespannen borsten worden ervaren. Deze klachten zullen vrij snel afnemen wanneer het lichaam aan het gebruik went. Wanneer dit echter niet het geval is, dan moet een dokter worden ingelicht. Mogelijk is er dan meer aan de hand. Dit kan dan door de arts in kwestie worden beoordeeld, zodat je hier actie op kunt ondernemen.

Een bijwerking die 1 tot 10 procent van de mensen ervaart, is het optreden van huidirritatie. Een belangrijke factor hierin is het variëren van de plek waar de pleister geplakt wordt. Het kan echter ook een uiting zijn van overgevoeligheid. Wanneer de irritatie op elke plek optreedt is het slim om de arts erbij te betrekken. Mogelijk moet dan gekozen worden voor het gebruik van een ander medicijn om de zwangerschap of menstruatie te beheersen.

Andere bijwerkingen die in 1 tot 10 procent van de gevallen optreden, zijn pijn of ontstekingen in de vagina, tussentijds bloedverlies uit de vagina, een uitblijvende menstruatie (doe bij meer dan 2 gemiste menstruaties achter elkaar een zwangerschapstest), stemmingswisselingen, vermoeidheid, duizeligheid, vocht vasthouden, afwijkingen van de huid, veranderde zin in seks en problemen met zicht of traanproductie.

In zeer zeldzame gevallen (minder dan 1 procent) kunnen trombose, hart- en vaatproblemen, borstkanker, leverproblemen, galstenen en een overgevoeligheidsreactie ontstaan.

kopen zonder recept

Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je met gebruik van dit middel begint. Ervaar je hevige of langdurige bijwerkingen, of een bijwerking die niet vermeld wordt? Waarschuw dan je arts.

Let hierop voordat je de Evra pleister gaat kopen

Je kunt de Evra pleister niet kopen zonder recept, en dat is niet zonder reden. Dit middel is namelijk niet voor iedereen geschikt. Hieronder lees je waar je onder meer op moet letten.

Vraag extra informatie aan de arts

Wanneer je de Evra pleister gaat kopen zonder recept, zal een officiële arts het proces volgen. Deze arts is een geregistreerd medicus, en kan je helpen bij vragen en problemen. Vul de vragenlijst bij het bestellen altijd volledig en naar waarheid in. Meld het met name als je:

 • Hoge bloeddruk hebt.
 • Ouder dan 35 jaar bent en rookt, een te hoog cholesterolgehalte hebt en/of lijdt aan overgewicht.
 • Bepaalde medicijnen gebruikt tegen misselijkheid en braken, hiv, epilepsie, hepatitis C en/of tuberculose (de online arts weet welke medicijnen dat zijn).
 • (Een) medicijn(en) gebruikt met 1 of meerdere van de volgende werkzame stoffen: anastrozol, bosentan, exemestaan, griseofulvine, lamotrigine, letrozol, modafinil, sint-janskruid en tamoxifen.
 • Om een andere reden vermoedt dat dit middel minder of niet geschikt voor je is.

Wanneer mag je dit middel niet gebruiken?

In sommige gevallen kun je de Evra pleister niet gebruiken. Vraag de arts dan om een ander anticonceptiemiddel. Dit is het geval als je:

 • Boven de 50 jaar bent.
 • Borstkanker hebt gehad.
 • Lijdt aan acute porfyrie.
 • Trombose hebt gehad of erfelijke aanleg hebt voor trombose.
 • Minder dan 6 weken geleden bent bevallen en borstvoeding geeft.
 • Overgevoelig bent voor de werkzame stoffen of een ander bestanddeel van de Evra pleister.

kopen zonder recept

Kun je de Evra pleister kopen zonder recept?

Wil je de Evra pleister kopen zonder recept? Dat is niet mogelijk. Je hebt een recept nodig. Vraag dit recept aan via een online artsconsult. De arts schrijft het recept uit en eventueel wordt het middel uitgeleverd door een gecertificeerde apotheek. Hieronder vind je meer informatie.

Evra pleister kopen bestellen zonder recept

Meer info over Evra pleister >>

 


Laat een reactie achter