Ezetrol

Klik hier voor Ezetrol >>

Ezetrol (Ezetimib) kopen zonder recept?

Ezetrol kopen zonder recept, is dat een optie? Je vindt de benodigde info hieronder.

Ezetrol kopen bestellen zonder recept
Ezetrol nodig?

Ezetrol kopen: kan dit online zonder recept?

Ezetrol kun je niet kopen zonder recept. Via een online consult kan een arts echter het recept voor je voorschrijven. Vervolgens kan indien gewenst zorg worden gedragen voor levering van het medicijn. Lees meer.

Klik hier voor Ezetrol >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Kenmerken en toepassing

Ezetrol is een cholesterolverlagend medicijn. Wanneer je een te hoog cholesterolgehalte hebt, kun je dit medicijn voorgeschreven krijgen om je cholesterolniveau te verlagen. Hiervoor zorgt Ezetimib, de werkzame stof in dit medicijn. De hoeveelheden vet en cholesterol nemen af als je dit medicijn consequent inneemt. Dit effect zie je in de regel na 2 tot 4 weken. Dit medicijn wordt over het algemeen voorgeschreven als je door je dieet of door andere medicijnen niet het gewenste effect krijgt.

ezetrol kopen zonder recept

Het gebruik van Ezetrol

Buiten het gebruik van Ezetrol wordt altijd een cholesterolverlagend dieet aangeraden om te zorgen dat de hoeveelheid cholesterol in je bloed afneemt. Blijf dit dieet ook volgen terwijl je dit medicijn slikt.

De dosis en duur van de kuur worden bepaald door de arts. Wat heel belangrijk is, is dat je het medicijn consequent slikt. Doe dit met wat water, zodat de pil makkelijk naar binnen gaat. Kies een vast tijdstip op de dag (bijvoorbeeld bij het ontbijt) of zet een terugkerende herinnering in je telefoon om niet een dosis te vergeten. Vergeet je toch een keer een dosis? Haal deze dan zo snel mogelijk in, zolang er nog voldoende tijd tot de volgende dosering is. Sal anders de vergeten dosis over om een overdosering te voorkomen.

Stoppen met Ezetrol?

Je kunt op elk moment stoppen met dit medicijn. Onthoud echter dat daardoor je cholesterolgehalte weer omhoog kan gaan. Overleg daarom altijd eerst met je arts voordat je stopt met het gebruik van dit medicijn.

ezetrol bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen

Je kunt bij het gebruik van dit medicijn bijwerkingen ervaren. Vaak heb je weinig last van deze bijwerkingen en gaan ze weer over als het lichaam eenmaal gewend is aan het medicijn. De meest gehoorde (maar nog steeds zeldzame) klachten zijn vermoeidheid en klachten aan maag en darmen. Als dit medicijn samen met een statine tegen cholesterol wordt ingenomen, kan soms ook hoofdpijn optreden. In zeer zeldzame gevallen kunnen hoesten en benauwdheid, spierkramp of -pijn, verminderde eetlust, verhoogde bloeddruk, opvliegers, duizeligheid en problemen met galblaas of alvleesklier voorkomen. In combinatie met een statine komen hier nog droge mond, algeheel zwak of slap gevoel, pijn in de rug, tintelingen of pijn in ledematen en vocht vasthouden bij. In een uitzonderlijk geval is iemand overgevoelig voor dit medicijn. Dit uit zich meestal in uitslag, bultjes of een ander huidprobleem, maar in een extreem geval in zwellingen en benauwdheid. Waarschuw direct de arts als je dit merkt of als je veel last hebt van een bijwerking.

Andere waarschuwingen

Ezetrol kopen is niet voor iedereen de beste oplossing. Lees daarom hieronder meer.

Overleg met de arts als je:

  • Zwanger bent of wilt worden.
  • Borstvoeding geeft.

Gebruik dit medicijn niet bij:

  • Ernstige leveraandoeningen.
  • Overgevoeligheid voor Ezetimib of een ander bestanddeel van Ezetrol.

Lees de bijsluiter aandachtig door voor meer informatie over bijwerkingen en waarschuwingen.

kopen zonder recept

Invloed op de rijvaardigheid

In de regel mag je gewoon autorijden met dit medicijn. Mocht je van Ezetrol duizelig of vermoeid worden, wacht dan tot de bijwerkingen voorbij zijn voordat je in de auto stapt.

Eten en drinken

Je mag in principe alcohol drinken en alles eten bij dit medicijn. Echter zijn de resultaten het best in combinatie met een cholesterolverlagend dieet.

Andere medicijnen

Ezetrol kan een wisselwerking hebben met cholesterolverlagende medicijnen met als actief bestanddeel Colestyramine. Neem je beide medicijnen? Neem dan het ene medicijn, wacht minimaal 4 uur, en neem dan het andere.

Kan ik Ezetrol kopen zonder recept, ja of nee?

Ezetrol kopen kan niet zonder recept. Je kunt een online artsconsult aanvragen, waarin een geregistreerde arts een recept voor dit medicijn uitschrijft. Het medicijn kan vervolgens door een EU-geregistreerde apotheek worden uitgeleverd. Meer informatie? Volg onderstaande link.

Ezetrol kopen bestellen zonder recept

Meer info over Ezetrol >>


Laat een reactie achter