Farmabedrijven bestrijden dat medicijnen duur zijn

  • 0
farmaceuten hoge prijzen

Farmabedrijven bestrijden dat medicijnen duur zijn

Categorie : Medicijnen

Er zijn veel klachten te horen over de alsmaar oplopende prijzen van medicijnen. De prijzen lopen in sommige gevallen zo hoog op dat het simpelweg niet meer te betalen is voor de patiënt en zelfs de verzekering in de problemen kan komen. Toch kijkt niet iedereen op dezelfde wijze naar deze problemen. Zo bestrijden een aantal farmaceutische bedrijven het idee dat medicijnen te duur aan het worden zijn. Zij menen dat er met betrekking tot de hoge zorgkosten ook een aantal hele andere problemen zijn die aandacht verdienen. Het uitsluitend op dure medicijnen gooien zou onzin zijn.

Overheidsingrijpen

Al enige tijd is er discussie over de manier waarop naar de prijzen van medicijnen moet worden gekeken. Zo is er bijvoorbeeld al eens overheidsingrijpen nodig geweest en is ook in de komende tijd een aantal maatregelen van de overheid van kracht om de duurste medicijnen enigszins bereikbaar te houden voor patiënten die deze nodig hebben. Toch menen de farmaceutische bedrijven dat er nog veel meer ruimte zou zijn om deze problemen op te lossen. Het budget wordt in hun ogen verkeerd verdeeld en dat zou zorgen voor een scheef beeld van de situatie. De overheid ziet dit echter anders.

Prijsonderhandelingen

De situatie komt op een moment dat er juist door beide partijen onderhandeld wordt over prijsafspraken. Dit kan in gevaar komen wanneer één van beide partijen zich niet kan vinden in datgene wat geboden wordt. De farmabedrijven zijn bijvoorbeeld niet te spreken voer het feit dat zij als hoofdschuldigen voor de stijgende prijzen worden gezien. Dit is voor hen aanleiding om na te denken over hun positie binnen de onderhandelingen. Zij hebben als één van de tegenmaatregelen de mogelijkheid om weg te lopen van de onderhandelingstafel als optie. Of dit er ook daadwerkelijk van zal komen is echter de vraag.

Lees ook: medicijnen kopen via internet – ervaringen en bekijk wat je moet weten voordat je overgaat tot medicijnen bestellen.


Laat een reactie achter