Furosemide

Klik hier voor Furosemide >>

Furosemide kopen zonder recept?

Furosemide kopen zonder recept, wat is er online mogelijk? Dat ontdek je hier.

furosemide kopen bestellen zonder recept
Furosemide nodig?

Meer over Furosemide kopen zonder recept

Furosemide kopen zonder recept is niet mogelijk, aangezien dit medicijn receptplichtig is. Je kunt via een online consult een recept voor dit medicijn krijgen. Een arts bekijkt je situatie en kan vervolgens een recept uitschrijven. Levering door een officiële apotheek kan vervolgens eveneens verzorgd worden. Als je dat liever wilt, kun je ook bij je eigen apotheek met dit recept Furosemide kopen.

Klik hier voor Furosemide >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Furosemide: een diureticum

Het medicijn Furosemide met de gelijknamige werkzame stof valt onder de diuretica. In de volksmond worden dit ook wel plasmiddelen of plaspillen genoemd. Een plasmiddel wordt voorgeschreven wanneer het lichaam overtollig vocht bevat en dit niet afvoert. De werkzame stof zorgt ervoor dat dit vocht via de urine het lichaam verlaat. Dit gebeurt doordat de nieren meer zouten uitscheiden waar het vocht zich aan bindt. Vervolgens verlaten deze zouten met het vocht het lichaam via de urine. Je kunt Furosemide kopen tegen:

furosemide kopen zonder recept

De plastablet gebruiken

Het wordt in de regel aangeraden Furosemide ’s ochtends op de lege maag in te nemen. Het medicijn wordt dan het meest efficiënt opgenomen. Wacht vervolgens een halfuur voordat je iets eet.

Er zijn echter 2 uitzonderingen:

 • Als je het medicijn gebruikt omdat je last hebt van nachtelijke benauwdheid, neem je het plasmedicijn ’s middags. De beste tijd is rond 15.00 uur. Zo kun je de rest van de middag en avond voldoende naar de wc gaan, en hoef je er ’s nachts niet uit.
 • Ga je een dagje eropuit en neem je 1 dosis per dag? Dan kun je de plastablet ook later op de dag innemen om te voorkomen dat je tijdens het dagje uit vaker naar de wc moet. Om te voorkomen dat je ’s nachts wakker wordt om naar de wc te gaan, wordt aangeraden uiterlijk om 17.00 uur Furosemide in te nemen.

Hoe lang en hoe vaak je de plastablet moet nemen, is afhankelijk van de aard en ernst van je aandoening. De arts kan dit bepalen.

Tablet vergeten?

Het kan voorkomen dat je een tablet Furosemide vergeet in te nemen. Neem in dat geval zo snel mogelijk alsnog de plastablet in. Let wel op dat je niet te dicht op een volgende dosis zit en neem geen dubbele dosis om overdosering te voorkomen. Hierover lees je meer in de bijsluiter.

furosemide bestellen zonder recept

Stoppen

Wil je stoppen met de kuur? Raadpleeg je arts. Je kunt in principe de behandeling op elk moment staken, maar de klachten kunnen terugkeren. Je arts kan hierin adviseren.

Bijwerkingen van Furosemide

Bij het nemen van de plastablet kunnen bijwerkingen voorkomen. Vaak gaat het om lichte klachten. Bovendien heb je hier over het algemeen kortstondig last van. Mocht je veel of langdurig last hebben, neem dan contact op met je arts.

In 10 tot 30 procent van de gevallen krijgen mensen last van een droge mond, dorst en soms uitdrogingsverschijnselen. Blijf daarom altijd voldoende drinken. Ook ervaren mensen problemen met plassen.

In zeldzame gevallen worden nog de volgende klachten gemeld: kaliumtekort en natriumtekort.

In zeer zeldzame gevallen krijgen mensen last van: hoofdpijn, maagdarmklachten, duizeligheid, ontstekingen aan organen en afwijkingen in het bloed, gehoorproblemen, hartritmestoornissen, meer gevoeligheid voor UV-licht (vermijd de zonnebank!) en een overgevoeligheidsreactie.

Waarschuw de arts als je door dit medicijn:

 • Hevige of aanhoudende bijwerkingen, zoals hoofdpijn of maagdarmklachten ervaart.
 • Last hebt van diarree, hevige buikklachten of veel braken.
 • Zwakte, pijn of kramp in de spieren voelt.
 • (Plotseling) ernstig vermoeid bent.
 • Plotselinge ernstige pijn in de bovenbuik voelt.
 • Last hebt van hartkloppingen, sufheid of minder eetlust.
 • Last krijgt van gelige huid of oogwit.
 • Spontane blauwe plekken krijgt.
 • Vaak last hebt van een bloedneus.
 • Problemen hebt met je gehoor.
 • Keelpijn met koorts en blaren in je keel krijgt.
 • Een overgevoeligheidsreactie hebt: uitslag, bultjes, soms koorts, benauwdheid en bewustzijnsverlies.

Deze klachten zijn zeer zeldzaam, maar kunnen duiden op een ernstig probleem. Aarzel dus niet om direct je arts in te schakelen.

kopen zonder recept

Furosemide gebruiken? Lees eerst de waarschuwingen

Waarom Furosemide kopen zonder recept niet mogelijk is, is onder andere vanwege het feit dat niet iedereen dit medicijn zomaar kan gebruiken. Kijk daarom eerst of dit medicijn geschikt is voor jou en je situatie. Lees dit gedeelte goed door.

Overleg met je arts als je:

 • Lijdt aan het syndroom van Sjörgen.
 • Een vergrote prostaat hebt.
 • Hartproblemen hebt.
 • Een aandoening aan of verminderde werking van je lever of nieren hebt.
 • Veel laxeermiddelen gebruikt.
 • Lijdt aan diabetes mellitus.
 • Aanleg voor jicht hebt.
 • Zwanger bent.
 • Borstvoeding wilt geven.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Lijdt aan de hartritmestoornis verlengd QT-interval.
 • Overgevoelig bent voor Furosemide of een ander bestanddeel in de plastablet.

Deelname aan verkeer

Deze plastabletten kunnen de rijvaardigheid beïnvloeden, zeker in het begin. Je kunt bijvoorbeeld wat duizeligheid ervaren. Als je last hebt van dergelijke bijwerkingen, neem dan geen deel aan het verkeer totdat je deze klachten niet meer ervaart.

Alcohol drinken

Het wordt aangeraden om alcohol niet of met mate te drinken, zeker bij bepaalde aandoeningen waar dit medicijn bij wordt voorgeschreven. Bovendien kan alcohol de bijwerkingen versterken.

Voedsel

Je mag alles bij dit medicijn eten. Het wordt aangeraden om vooral voedsel te eten dat rijk is aan kalium, zoals citrusvruchten.

kopen zonder recept

Andere medicijnen

Furosemide vertoont een wisselwerking met sommige andere medicijnen. Overleg met de arts als je een medicijn gebruikt dat in dit gedeelte genoemd wordt, of als je twijfelt of een medicijn dat je gebruikt samengaat met deze plastablet.

Overleg met de arts als je gebruik maakt van bepaalde hart- en vaatmiddelen, NSAID’s (ontstekingsremmende pijnstillers), Lithium, bepaalde medicijnen tegen hoge bloeddruk, glaucoom en oedeem, medicijnen ter behandeling van epilepsie, Cisplatine en bepaalde medicijnen tegen hepatitis C.

Kan ik de Furosemide plastablet kopen zonder recept?

Zoals je hierboven las, is Furosemide kopen zonder recept niet mogelijk. Zelfs als je besluit om Furosemide te kopen bij je eigen apotheek, zul je hier eerst een recept voor moeten hebben. Dit kun je via een online artsconsult krijgen, eventueel in combinatie met het medicijn zelf. Meer weten? Volg de link hieronder.

furosemide kopen bestellen zonder recept

Meer info over Furosemide >>

 


2 Reacties

yvonne manifarges

February 8, 2019 at 2:20 pm

Kan ik online furosemide kopen ? zo ja wat kost het .?

  admin

  February 8, 2019 at 2:23 pm

  Hallo, via de button en links in dit bericht komt u bij de gezondheidsdienst. Daar kunnen ze u verder helpen met dit medicijn en al uw vragen beantwoorden. Succes!

Laat een reactie achter