Griep (Influenza)

Griep (influenza) medicijnen nodig en wil je weten of je die kunt kopen zonder recept? Lees hieronder meer.

tamiflu kopen bestellen zonder recept
Tamiflu nodig?

Griep (influenza): oorzaak, symptomen, behandeling

Griep (influenza); bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Voor velen is het vooral een heel vervelende ziekte. Je hebt koorts, pijn in je hele lichaam en voelt je ronduit beroerd. Vaak is het een kwestie van uitzieken door veel rust te nemen genoeg water te drinken. Maar voor sommigen is dit virus een gevaarlijke ziekte die zelfs tot de dood kan leiden. Daarom is de vraag: wat kun je doen ter voorkoming en behandeling van influenza, ofwel de griep?

Hoe krijg je griep?

Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dit virus wordt overgedragen doordat druppeltjes uit het ademhalingskanaal van een drager van het influenzavirus in het lichaam van een gezond persoon terechtkomen. Een drager is iemand die het virus met zich meedraagt. Deze persoon hoeft nog geen ziekteverschijnselen te vertonen. Vanaf 1 dag voordat je ziek wordt, tot 6 dagen na de eerste ziekteverschijnselen ben je besmettelijk. Het duurt 1 tot 3 dagen van de besmetting tot het echt ziek worden. Dit noemen we de incubatietijd van de ziekte.

Niet iedereen die besmet raakt, wordt ook daadwerkelijk bedlegerig. Onderzoek heeft aangetoond dat tot wel de helft van besmette patiënten geen ziekteverschijnselen vertoont.

Als je de griep eenmaal gehad hebt, ben je er immuun voor. Je lichaam herkent het virus dan en kan zich ertegen verweren. Het probleem is echter, dat influenza zich muteert, waardoor het virus een andere vorm aanneemt. Zo kan het dat je ieder jaar weer geveld wordt, maar door een andere variant.

griep influenza medicijnen kopen

Wanneer is griep gevaarlijk?

Griep vormt met name een gevaar voor mensen die zwakker gesteld zijn. Denk onder andere aan mensen die een langdurige hart- of longaandoening hebben. Ook mensen boven de 60 jaar lopen meer risico om ernstig ziek te worden. Vaak krijgt deze groep een griepprik om ze te beschermen tegen influenza.

Welke medicijnen kunnen helpen?

De griep kan nooit (direct) genezen worden door een griep medicijn. Wel zijn er medicijnen die kunnen helpen om de ziekte en de bijbehorende klachten minder lang te laten duren. Deze medicijnen kunnen ook helpen om te voorkomen dat je het virus krijgt. Hiervoor kun je Tamiflu nemen. Lees meer over:


Laat een reactie achter