Griep voorkomen tijdens de griepepidemie: 8 tips

  • 0
griep voorkomen griepepidemie

Griep voorkomen tijdens de griepepidemie: 8 tips

Categorie : Gezondheid , Kennisbank

Griep voorkomen? Gebruik deze tips

De griepepidemie komt eraan. Griep voorkomen is altijd beter dan er straks mee in bed liggen. Vandaar dat wij de belangrijkste tips op een rijtje hebben gezet om te zorgen dat jij dit seizoen overeind blijft!

1. De makkelijkste: met medicijnen

Tamiflu helpt de griep voorkomen. Het kan ook de ziekteduur verkorten als je al ziek bent. Daarnaast vermindert het de klachten. Al met al een handig middel om in huis te hebben tijdens de koude dagen. Lees hier meer over de mogelijkheden van Tamiflu kopen en gebruiken.

2. Lucht het huis voldoende

In een huis met dichte ramen blijven virussen hangen. Deze virussen adem je in. Lucht daarom je huis regelmatig even, hoe koud het ook is. Frisse lucht in de kamer verdrijft de oude lucht met alle ziektekiemen erin.

griep voorkomen griepepidemie

3. Houd je conditie op peil

Griep voorkomen doe je het beste als je lichaam in goede staat is. Zorg dus dat je conditie goed is. Beweeg regelmatig en zoek ook de buitenlucht op. Ga bijvoorbeeld wat vaker wandelen of hardlopen in een bos of park. Frisse lucht is goed voor het lichaam. Bovendien slaap je beter als je voldoende beweegt, wat eveneens bijdraagt aan een betere afweer en dus griep voorkomen.

4. Pas op met je neus snuiten

Mocht je ondanks de tips een verkoudheid voelen opkomen? Het is altijd beter om je neus op te halen dan hem te snuiten. Snuiten zet druk op je voorhoofdsholtes. Deze kunnen hierdoor beschadigd raken, wat kan leiden tot een voorhoofdsholteontsteking. Dat moet je niet hebben.

5. Drink genoeg

In je lichaam zitten allerlei afvalstoffen die eruit moeten. Door voldoende water te drinken, kun je deze stoffen beter afvoeren, wat je algehele conditie verbetert. Het tegenovergestelde bereik je met alcohol. Dat droogt juist uit, waardoor afvalstoffen langer in je lichaam blijven. Toch een avondje alcohol drinken? Zorg dat je tussendoor water blijft drinken. Wil je echt griep voorkomen en zit je al tegen een verkoudheid aan? Laat de alcohol dan zeker staan.

griepepidemie griep voorkomen

6. Let op je voeding

Gezond eten zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zet lekker veel groenten, fruit en vette vis op het menu. Je kunt vitaminepreparaten slikken als extraatje. Als je echter een goed gebalanceerd dieet aanhoudt, hoeft dat meestal niet. je krijgt dan vanzelf de voedingsstoffen binnen die je helpen de griep voorkomen.

7. Zorg dat je warm blijft

De frisse lucht is goed, maar je moet het niet te koud krijgen. Een kouder lichaam heeft meer moeite met het afweren van virussen. En die virussen zul je vaker tegenkomen tijdens een griepepidemie. Wil je griep voorkomen, dan zul je vooral een sterke afweer moeten hebben.

8. Let op hygiëne

Bij een griepepidemie wordt het virus vaak overgedragen via de handen: een besmet iemand pakt een deurknop vast. Daarna pak jij de deurknop vast en wrijf je in je ogen of neus. En niet alleen de deurknop. Denk aan alle plekken die je collega’s op kantoor aanraken, of waar andere mensen in openbare gelegenheden aan zitten. Was dus regelmatig je handen, zodat deze zo min mogelijk ziekmakers bevatten.

griep voorkomen

Je kunt nooit 100% griep voorkomen

Je kunt zoveel doen om griep te voorkomen, uiteindelijk kun je nog altijd ziek worden. De kans is echter het kleinst als je Tamiflu slikt. Heb je alle (andere) tips uit dit lijstje gevolgd om griep te voorkomen, maar voel je alsnog dat je ziek wordt? Tamiflu kan helpen. De werkzame stof Oseltamivir kan de duur van de griep aanzienlijk verkorten. Lees hier meer over de mogelijkheden van Tamiflu met Oseltamivir kopen.


Laat een reactie achter