Indapamide

Klik hier voor Indapamide >>

Indapamide kopen zonder recept?

Is online Indapamide kopen zonder recept mogelijk? Hier lees je het antwoord.

indapamide kopen bestellen zonder recept
Indapamide nodig?

Liever een andere plaspil?

Naast Indapamide hebben we nog meer plasmiddelen. Kijk daarvoor in ons overzicht van plaspillen.

Indapamide kopen zonder recept: kan dit?

Indapamide is een plastablet die helpt bij het verlagen van de bloeddruk, maar ook het pompen van het hart bevordert. Om dit snel in handen te krijgen zou online Indapamide kopen zonder recept een goede manier zijn. Dit kan helaas niet. Wel kun je via een online arts een recept krijgen en eventueel het medicijn laten leveren. Het is dan wel belangrijk dat je meer over het middel te weten komt. Denk bijvoorbeeld aan de werking, het gebruik en de bijwerkingen. Lees daarom meer informatie hieronder en bestudeer ook de bijsluiter goed wanneer je Indapamide wilt gebruiken.

Klik hier voor Indapamide >>

indapamide kopen zonder recept

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Indapamide?

Indapamide is een plasmiddel. Dit betekent dat je met het innemen van dit medicijn het plassen bevordert. Dankzij het op deze manier afscheiden van vocht kun je de bloeddruk helpen omlaag te gaan. Daarnaast is het zo dat het medicijn ervoor zorgt dat het hart het bloed beter door het lichaam kan pompen. Het medicijn wordt vooral voorgeschreven voor patiënten die met een hoge bloeddruk kampen. In sommige gevallen kan het ook worden gebruikt wanneer mensen te maken hebben met hartfalen.

Hoe is Indapamide te gebruiken?

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat het gebruik van Indapamide voor de lange termijn is. Dit is de enige manier om de verhoogde bloeddruk onder controle te houden. Het medicijn wordt dagelijks eenmaal ingenomen. Aan te raden is het om de tabletten al in de ochtenduren te nemen. Probeer het moment van inname in ieder geval voor 16.00 te houden. Wanneer het medicijn na dit tijdstip wordt ingenomen dan is de kans dat je nachtrust wordt verstoord door drang om te plassen een stuk groter. Inname in de ochtenduren of de vroege middag maakt de kans op dit probleem een flink stuk kleiner.

Een dosis overgeslagen?

Dat het slimmer is om de dagelijkse dosis voor 16.00 te nemen heeft ook invloed op het vergeten van het innemen van Indapamide. Wanneer dit voor 16.00 wordt herinnerd, dan is het goed mogelijk om het medicijn alsnog te nemen. Is het echter al na 16.00, dan is het aan te raden om de vergeten dosis over te slaan. Probeer hier wel goed op te letten. Het is namelijk belangrijk dat de medicijnen met goede regelmaat worden ingenomen om de juiste werking te bevorderen. Dit is ook de reden waarom een vast moment op de dag wordt aangeraden. Dit maakt de kans op vergeten van een dosis Indapamide kleiner.

indapamide bestellen zonder recept

Bijwerkingen die kunnen ontstaan

Indapamide kan naast de gewenste uitwerking ook enkele bijwerkingen met zich meebrengen. Hoewel lang niet iedereen deze zal ervaren en de meeste bijwerkingen licht en kortdurend van aard zijn, is het toch belangrijk hierop te letten. Hieronder worden enkele bijwerkingen besproken. Lees ook de bijsluiter goed door voor meer informatie.

De belangrijkste bijwerking die het nemen van Indapamide met zich meebrengt is het ontstaan van een tekort aan kalium. Dit treedt bij 10 tot 30 procent van de gebruikers op. Deze stof in het bloed kan bij een tekort de aanleiding zijn voor een hele reeks andere klachten. Denk aan spierpijn of spierkramp, maar denk ook aan bijvoorbeeld hartkloppingen. Daarnaast kunnen ook ernstige buikklachten optreden als er een tekort aan kalium in het bloed ontstaat. Dit kan flinke problemen opleveren. De bijwerkingen komen vooral voor wanneer mensen naast de hoge bloeddruk aan andere aandoeningen lijden. Denk bijvoorbeeld aan hartklachten of aan leveraandoeningen. Wanneer je Indapamide gaat gebruiken, is het belangrijk goed met een arts te overleggen. Deze kan de hoeveelheid kalium in het bloed controleren.

Klachten als overgevoeligheid voor het medicijn kunnen altijd voorkomen, maar zijn niet heel gebruikelijk. 1 Tot 10 procent krijgt last van deze bijwerking, die te herkennen is aan uitslag, bulten en jeuk, zeer zelden met blaarvorming. In extreme gevallen treden ook zwellingen op en kun je benauwd worden. Raadpleeg direct de arts en bezoek indien nodig de Eerste Hulp. Stop met het nemen van dit medicijn.

Andere, zeer zeldzame klachten die in minder dan 1 procent van de gevallen voorkomen, zijn duizeligheid of wazig zien. Ook hoofdpijn en vermoeidheid kunnen optreden, evenals een tekort aan natrium. Daarnaast worden klachten als maag- en darmproblemen, impotentie, en toegenomen gevoeligheid voor zonlicht genoemd. De klachten zijn over het algemeen van korte duur en trekken na enkele dagen weg. Wanneer dit niet het geval is en na enkele dagen nog altijd hinder ondervonden wordt, dan moet een arts worden ingeschakeld.

kopen zonder recept

Kijk voor een volledig overzicht van bijwerkingen in de bijsluiter. Ervaar je een hevige, langdurige of ongebruikelijke klacht? Raadpleeg de arts.

Waar je vooraf op moet letten

Je kunt Indapamide niet kopen zonder recept, en dat is niet zonder reden. Dit medicijn is niet voor iedereen geschikt. Zo zijn er bepaalde situaties waarin extra advies van de arts nodig is. Vul daarom de vragenlijst tijdens het consult volledig in en meld het met name als je lijdt aan:

 • Hartfalen
 • Levercirrose
 • Het nefrotisch syndroom
 • Aanleg voor jicht
 • Syndroom van Sjögren
 • Brugada-syndroom
 • Nierproblemen

Meldt ook expliciet als je een of meer van de volgende soorten medicijnen of werkzame stoffen gebruikt:

 • Laxeermiddelen
 • Medicijnen tegen epilepsie
 • Ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s)
 • Lithium
 • Ketanserine
 • Acetazolamide
 • Andere bloeddrukverlagers
 • ACE-remmers
 • Angiotensine-II-blokkers
 • Depressiemedicijnen

Ook kan dit medicijn meer risico met zich meebrengen als je:

 • Ouder bent
 • Vrouw bent

kopen zonder recept

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor Indapamide of een ander bestanddeel van de tabletten.
 • Lijdt aan verlengd QT-interval
 • Zwanger bent/wilt worden of borstvoeding geeft/wilt geven

Let ook op het volgende:

 • Neem niet deel aan het verkeer zolang je bijwerkingen ervaart die je rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.
 • Kijk uit met alcohol, aangezien dit bijwerkingen van dit medicijn kan versterken.
 • Je kunt alles eten, maar vooral kaliumrijk voedsel (zoals citrusfruit) wordt aangeraden.

Kun je Indapamide kopen zonder recept?

Je kunt Indapamide niet kopen zonder recept. Vraag daarom via een online artsconsult een recept aan, waarna je eventueel het middel geleverd krijgt. Ook kun je met dit recept bij je eigen apotheek Indapamide kopen. Onderstaande link leidt naar meer informatie.

indapamide kopen bestellen zonder recept

Meer info over Indapamide >>


Laat een reactie achter