Indometacine

Klik hier voor Indometacine >>

Indometacine kopen zonder recept?

Indometacine kopen zonder recept, is het mogelijk? Dit artikel vertelt je hoe het zit.

 indometacine kopen bestellen zonder recept
Indometacine nodig?

Indometacine kopen zonder recept: waar en hoe?

Wil je Indometacine kopen zonder recept? Dat kan niet. Vraag een recept aan via een online artsconsult, eventueel in combinatie met het originele medicijn. Lees eerst hieronder meer over Indometacine.

Klik hier voor Indometacine >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Indometacine: NSAID

Indometacine valt onder de NSAID’s, ofwel ontstekingsremmende pijnstillers. Dat betekent dat het naast de pijn ook ontstekingen aanpakt door deze te remmen. Daarnaast verlaagt dit medicijn koorts. Het wordt onder andere ingezet bij de volgende aandoeningen:

 • Jicht
 • Ziekte van Bechterew
 • Reumatoïde artritis
 • Gewrichtspijn

Je kunt Indometacine kopen in de vorm van capsules of zetpillen. Beide geven verlichting na ongeveer een uur. Vervolgens blijven ze zo’n 6 uur werkzaam.

indometacine kopen zonder recept

Zo gebruik je Indometacine

Wanneer je deze pijnstiller gaat kopen, zal de arts je een bepaalde dosering voorschrijven. Hoeveel je van dit medicijn moet slikken en hoe lang, bepaalt de arts dus. Hebben de capsules teveel bijwerkingen op de maag? Neem ze dan tijdens of na de maaltijd in. Blijven de bijwerkingen aanhouden? Overweeg dan een zetpil.

Het tijdstip waarop je Indometacine neemt, is afhankelijk van de klachten. Belangrijk is dat je het medicijn altijd inneemt volgens voorschrift en zorgt dat je geen dosis overslaat. Mensen met een slokdarmstenose: gebruik de zetpil.

De capsules innemen

De capsules neem je tijdens of vlak na de maaltijd in met wat water. Om te zorgen dat je slokdarm geen schade ondervindt, kun je het beste zitten of staan als je de capsule doorslikt. Zo kan de capsule niet blijven hangen.

De zetpillen innemen

Als het inbrengen van de zetpil moeilijk gaat, kun je deze nat maken met wat water. Welke kant van de zetpil je eerst in de anus inbrengt, is niet van belang.

indometacine bestellen zonder recept

Vergeten dosis inhalen

Je kunt een vergeten dosis van dit medicijn inhalen. Zorg echter wel dat er nog genoeg tijd resteert tot de volgende dosis. Kijk in de bijsluiter voor de voorwaarden.

Bijwerkingen die Indometacine kan geven

Naast het verlichten van de pijnklachten, kan dit medicijn ook bijwerkingen geven. Deze bijwerkingen ervaart niet iedereen. Bovendien zijn ze vaak niet ernstig. Mocht je veel of langdurig last hebben van een bijwerking, neem dan contact op met je arts.

De meest gehoorde klacht (30% of minder mensen) is hevige hoofdpijn. Dit kun je verhelpen door een lagere dosering te nemen. Mocht dit niet helpen, vraag dan de arts om een andere oplossing.

Dit medicijn zorgt er bij 1 tot 10% van de mensen voor dat ze duizelig of draaierig worden (meestal alleen tijdens het wennen aan het medicijn). Ook melden ongeveer evenveel mensen dat ze slaperig, moe, lusteloos en neerslachtig worden. Met dezelfde frequentie worden maagdarmklachten en suizende oren genoemd.

In minder dan 1% van de gevallen ontstaan een maag- of darmzweer of andere beschadiging in het maagdarmkanaal, ontstekingen in de mond, oogproblemen, dikke enkels of polsen door vocht vasthouden, psychische problemen, opvliegers, zweetaanvallen, uitslag, bultjes, jeuk, uitvallend haar, nierbeschadiging, afwijkingen in het bloed, lever- of alvleesklierontsteking, en problemen met ademen (waarschuw je arts!). Gebruik je het medicijn voor lange tijd, dan kun je ook hartproblemen krijgen.

kopen zonder recept

Kun je Indometacine altijd probleemloos gebruiken?

Niet iedereen kan zonder problemen Indometacine kopen en gebruiken. Voor sommige mensen is dit medicijn minder of zelfs helemaal niet geschikt. Lees daarom dit gedeelte goed door.

Overleg met de arts als je:

 • Lijdt aan een bloedstollingsziekte.
 • Last hebt van hartfalen.
 • Verminderd werkende nieren hebt.
 • Problemen hebt met je alvleesklier.
 • Aan psoriasis lijdt.
 • Last hebt van epilepsie.
 • Lijdt aan angina pectoris.
 • Een hoge bloeddruk of te hoog cholesterolgehalte hebt.
 • Lijdt aan diabetes.
 • Last hebt van etalagebenen.
 • Rookt.
 • Een eerdere hart- of vaataandoening hebt gehad.
 • In de eerste helft van je zwangerschap zit.
 • Borstvoeding geeft.

Gebruik dit medicijn niet:

 • Bij een verminderde leverwerking.
 • Als je overgevoelig bent voor Indometacine.
 • Als je in de tweede helft van je zwangerschap zit.

Kan ik er alcohol bij drinken?

Het drinken van alcohol wordt afgeraden, omdat alcohol (net als dit medicijn) de maag irriteert. Wil je toch alcohol drinken? Probeer het dan eerst met kleine hoeveelheden.

Kan ik alles eten?

Als dit medicijn je maag irriteert, is het beter om niet te kruidig te eten. Je mag het echter wel gewoon doen. In principe kun je alles eten.

Mag ik autorijden?

Indometacine kan diverse bijwerkingen teweegbrengen die het reactievermogen beïnvloeden. Als je duizelig of slaperig bent, of je ziet minder goed, stap dan niet in de auto. Wacht tot de bijwerkingen verdwenen zijn.

kopen zonder recept

Moet ik oppassen met andere medicijnen?

Indometacine vertoont een wisselwerking met verschillende andere medicijnen. Overleg met de arts als je een medicijn gebruikt dat in een van de volgende categorieën valt: andere ontstekingsremmende pijnstillers (of NSAID’s), antistollingsmiddelen en -medicijnen, plasmiddelen, ACE-remmers, Angiotensine-II-blokkers, Bètablokkers, medicijnen tegen depressie. Ook kan dit medicijn een wisselwerking vertonen met Lithium, Methotrexaat en Ciclosporine. Gebruik je een van deze medicijnen of twijfel je of een medicijn dat je gebruikt samengaat met Indometacine? Overleg met de arts.

Kan ik Indometacine kopen zonder recept?

Je kunt geen Indometacine kopen zonder recept. Vraag daarom een online artsconsult aan. Na het invullen van een consultformulier kun je met het recept het medicijn geleverd krijgen. Het wordt vervolgens opgestuurd. Hieronder vind je meer info na de link.

indometacine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Indometacine >>


2 Reacties

Cedric Boddin

June 25, 2018 at 1:20 pm

Ik leid aan een nog nader te bepalen neurologische aandoening, na zelf enkele vragenlijsten in te vullen en grondig onderzoek, kwam ik tot de conclusie dat hemicrania continua het best voldoet aan mijn symptomen.
Tijdens mijn onderzoek kwam ik te weten dat indometacine een veel voorkomende behandeling is voor deze aandoening. Het geneesmiddel (indien het werkt) zou dit ook kunnen bevestigen. Hoewel ik op zich perfect kan leven met deze aandoening ondervindt ik er heel wat hinder van als ik wil sporten, wat nodig is om mijn job als militair te onderhouden. Jammergenoeg is dit geneesmiddel enkel in zetpilvorm verkrijgbaar binnen België. Daarom vroeg ik mij af of ik deze tabletvorm zou kunnen verkrijgen en als dit productief zou zijn om het in te nemen op de moeilijkste dagen of voor ik aan het sporten ga?
Ik wil gerust mijn medisch dossier laten delen door mijn behandelend huisarts of neuroloog met de nodige instanties om dit te kunnen proberen.

MVG

  admin

  June 27, 2018 at 7:33 am

  Hallo,
  Bedankt voor je reactie. Wij kunnen je geen medisch advies verstrekken. Via de links/button in dit bericht kom je echter bij een medische dienst die je in contact kan brengen met een online arts. Deze kan je wellicht verder helpen.
  Succes!

Laat een reactie achter