Is Diclofinac gevaarlijk?

  • 0
diclofenac gevaarlijk

Is Diclofinac gevaarlijk?

Bepalen of Diclofenac gevaarlijk is

Diclofinac is een pijnstiller die door een grote groep mensen gebruikt wordt. Je hoort echter vaak spreken over de gevaren van deze medicijnen. Veel mensen vragen zich af of deze geruchten wel juist zijn. Zeker ook omdat het middel gewoon gemakkelijk te krijgen is. Het is dus niet onbelangrijk om informatie in te winnen over dit middel. Je kunt immers maar beter precies weten wat je wel en niet moet doen als je de Diclofinac wilt nemen. Daarom vind je hier antwoorden op dit soort vragen. Daarmee kan je zorgen dat je het middel op de juiste waarde kunt schatten, en weet je of Diclofenac gevaarlijk is.

Verhoogde kans op infarcten

Bij het vaststellen of Diclofenac gevaarlijk is, is het belangrijkste om te weten dat er inderdaad een verhoogde kans op infarcten bestaat als je het middel neemt. Het gaat dan zowel over hartinfarcten als over herseninfarcten. Deze wetenschap is ook bewezen na onderzoek. Dit is dus geen gerucht. De pil heeft vele jaren dienst gedaan en er werd nooit een verband gelegd tussen de inname hiervan en eventuele gevolgen voor het hart en de hersenen. Dit is pas ontdekt toen ook bij nieuwe pijnstillers wel verbanden werden aangetoond. Nadat dit gebeurde zijn onderzoekers ook middelen die al vele jaren werden gebruikt gaan testen.

Moeilijke kwestie

De vraag is nu natuurlijk of Diclofenac zo gevaarlijk is, dat je de pillen wel of niet moet nemen. Hier is nog niemand over uit. Het is immers zo dat aangetoond is dat er een verband is, maar het is ook zo dat het middel heel veel problemen verhelpt. Zelfs de WHO (de wereld gezondheidsorganisatie) heeft hier nog geen sluitend antwoord op weten te vinden. Om die reden is het middel dus weliswaar niet direct de voorkeursmethode, maar wordt er ook niet tegen gewaarschuwd om het niet te nemen. Daardoor is het voor ieder mens afzonderlijk belangrijk om deze afweging zelf te maken. Het belang voor de gezondheid staat dan voorop. Daarom kun je ook geen diclofenac kopen zonder recept, maar wel nog steeds verkrijgen met recept van de (online) arts.

 


Laat een reactie achter