Is Tramadol vrij verkrijgbaar?

  • 2

Is Tramadol vrij verkrijgbaar?

Categorie : Medicijnen

Is Tramadol vrij verkrijgbaar?

Tramadol, is dat vrij verkrijgbaar? Omdat het een pijnstiller betreft, wordt nog weleens die vraag gesteld. Hieronder lees je meer.

tramadol kopen zonder recept
Tramadol nodig?

Let op: op dit moment is het zeer beperkt mogelijk om Tramadol te verkrijgen. Het kan soms mogelijk zijn om Codeïne te gebruiken. Lees hier meer over in hoeverre Codeïne kopen mogelijk is.

Tramadol vrij verkrijgbaar: ja of nee?

Dat Tramadol vrij verkrijgbaar zou zijn, valt wat voor te zeggen. Er zijn immers bepaalde pijnstillers die gewoon zonder recept te krijgen zijn. Denk daarbij maar aan een aantal bekende merk- en soortnamen die bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de drogisterij te krijgen zijn. Wanneer een iets sterkere variant nodig is, kan dan bijvoorbeeld aan Tramadol kopen worden gedacht. Dit is dan ook de reden waarom gevraagd wordt of deze pijnstiller vrij te verkrijgen is. Daarop is een simpel antwoord te geven, dat desondanks wel enige uitleg behoeft.

Verkrijgbaarheid van het middel

In de eerste plaats is het simpele antwoord op de vraag of Tramadol vrij verkrijgbaar antwoord dat dit niet het geval is. Tramadol kan alleen worden gekregen wanneer er een recept van de dokter wordt uitgeschreven. Daarmee kan dan naar de apotheek worden gegaan. Op deze plek is het medicijn dan te krijgen. Wanneer aanbieders melden dat het middel zonder recept te krijgen is, dan is dit altijd een goede reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van het medicijn. Denk hier dus altijd goed over na en maak waar mogelijk een andere keuze.

Online moeilijk te krijgen

Op dit moment is het belangrijk om te weten dat Tramadol ook online moeilijk te krijgen is. Het middel is niet langer heel gemakkelijk te krijgen door aanbieders die normaal gesproken wel op een normale en gereguleerde wijze medicijnen aanbieden. Check dus bij betrouwbare aanbieders, zoals de aanbieder die te bereiken is via de button bovenin dit bericht, of je ervoor in aanmerking komt. Dit is belangrijk om te weten. Wanneer dit medicijn wel eenvoudig aangeboden wordt, dan is de kans aanwezig dat het een variant betreft die niet echt is. Nepmedicijnen kunnen bijvoorbeeld geen werkzame stoffen bevatten, of stoffen in verkeerde hoeveelheden bevatten. Dit kan gevaarlijk zijn. Pas hier dus als patiënt goed mee op.

Alternatief vinden

Doordat Tramadol niet alleen niet vrij verkrijgbaar is, maar momenteel zelfs in het geheel moeilijk verkrijgbaar is, is het belangrijk om naar een goed alternatief te zoeken. In veel gevallen zal dan bijvoorbeeld het gebruik van pijnstillers met Codeïne of Codeïne met paracetamol aangeraden worden. Dit is in verschillende vormen te vinden. Ook hiervoor geldt dat de meeste medicijnen die deze werkzame stof bevatten alleen kunnen worden gekregen wanneer hier een recept van een beëdigd arts voor is uitgeschreven. Dit kan via een online gezondheidsdienst geregeld worden. Lees wel voor gebruik goed de bijsluiter door.

Adviezen opvolgen

Wat in dit kader belangrijk is om te melden is dat op deze plek geen bindende of medische adviezen worden gegeven. Er wordt hier uitsluitend globale informatie verstrekt over medicijnen, de werking en de verkrijgbaarheid. Wanneer de vraag bestaat of een bepaald middel zal helpen of niet, dan is het altijd van het grootste belang om dit aan de eigen arts, of een andere arts met bevoegdheid voor te leggen. Alleen deze medisch onderlegde personen kunnen een goede inschatting maken van de werking van de medicijnen en de bijwerkingen die kunnen worden ervaren. Ga daarom altijd bij een dokter langs.

Conclusie

Het medicijn Tramadol is op dit moment niet vrij verkrijgbaar. Het is zelfs ook via de betrouwbare online gezondheidsdiensten moeilijk te krijgen. Dit geeft dus ook een goed beeld van bepaalde aanbieders. Wanneer deze het middel wel eenvoudig aanbieden kan er immers een vraagteken bij de eerlijkheid en betrouwbaarheid van de betreffende aanbieder worden gezet. Het is belangrijk om te weten dat er wel alternatieven bestaan, maar dat alleen een arts dit kan voorschrijven. Overleg dus altijd met een dokter om de juiste keuze te maken. Dit komt de gezondheid altijd in belangrijke mate ten goede.

Advies over pijnstillers? Klik hier >>


2 Reacties

inge de greef

April 21, 2019 at 9:12 pm

ik ben eigenlijk op zoek,waar ik zolpirex,zolpidem of stilnoct kan kopen zonder voorschrift?
eventueel europa,hb is staal gekregen uit india

    admin

    April 22, 2019 at 7:58 am

    Hallo, hier kunnen wij u helaas niet aan helpen.

Laat een reactie achter