Itraconazol

Klik hier voor Itraconazol >>

Itraconazol kopen zonder recept?

Itraconazol kopen zonder recept, hoe zit dat? Hier kom je achter de waarheid.

Itraconazol kopen bestellen zonder recept
Itraconazol nodig?

Itraconazol kopen: meer informatie

Itraconazol zonder recept online kopen is niet mogelijk. Vraag daarom een recept aan via een online artsconsult. Lees eerst alles wat je moet weten over dit medicijn. Neem onderstaand artikel goed door voordat je overgaat tot het gebruik van Itraconazol.

Klik hier voor Itraconazol >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Itraconazol?

Itraconazol wordt gebruikt tegen diverse soorten gist- en schimmelinfecties. Zo kun je dit middel toepassen bij een vaginale schimmelinfectie, maar ook bij voetschimmel, kalknagels, Pityriasis versicolor, spruw en schimmel- of gistinfecties aan de organen en/of slijmvliezen. Je kunt dit medicijn ook preventief nemen, dus om een schimmel- of gistinfectie te voorkomen.

itraconazol kopen zonder recept

Hoe werkt Itraconazol?

In het lichaam kan de balans tussen schimmels, bacteriën en gisten verstoord raken. Sommige ‘slechte’ schimmels en gisten profiteren hiervan. Zij groeien harder dan de rest. Dit gebeurt vooral bij mensen die een lagere weerstand hebben, bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom of een ziekte. Na het doorslikken van de capsule (lees ook hieronder het gedeelte ‘Hoe gebruik ik het?’) wordt dit medicijn via de darmen in het bloed opgenomen. Via deze weg komt het terecht bij de schimmel- of gistinfectie. Daar zorgt de werkzame stof itraconazol ervoor dat de celwand van de infecterende gisten en schimmels zo zwak wordt, dat deze uiteindelijk sterven. Op deze manier wordt de infectie onschadelijk gemaakt en opgeruimd. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de infectie. De arts zal bij het bestellen van Itraconazol zonder recept de juiste dosering en duur van de kuur voorschrijven.

Hoe gebruik ik het?

Itraconazol wordt geleverd in capsules. Deze capsules slik je in zijn geheel door met voldoende water. Als je moeite hebt met het doorslikken van de capsule, kun je deze ook openbreken en de inhoud op een lepel met een hap yoghurt, vla of appelmoes doen. Let er wel op dat je de volledige inhoud van de capsule op de lepel doet.

Neem bij voorkeur de dosis tijdens of vlak na de maaltijd in. Zo wordt het medicijn beter opgenomen en beperk je het effect van eventuele bijwerkingen. Kies een vast tijdstip waarop je Itraconazol inneemt om de kans op een vergeten dosis te verkleinen.

Dosis vergeten?

Bij een vergeten dosis kun je deze alsnog innemen. Echter, let hierbij goed op dat er nog voldoende tijd over is tot aan de volgende dosis. Houd de volgende grens aan:

 • Slik je 1 keer per dag Itraconazol? Dan kun je nog tot 8 uur vóór de volgende dosis een vergeten dosis innemen. Duurt het minder dan 8 uur tot aan de volgende dosis? Sla deze dan over en neem de dosis alsnog aan het eind van de kuur, alsof de kuur een dag langer duurt.
 • Gebruik je dit medicijn 2 keer per dag? Dan kun je nog tot 4 uur vóór de volgende dosis een vergeten dosis innemen. Duurt het minder dan 4 uur tot aan de volgende dosis? Sla deze dan over en neem de dosis alsnog aan het eind van de kuur, alsof de kuur een halve dag langer duurt.
 • Als je bij een kuur van 1 dag de tweede dosis (die na 10 tot 12 uur ingenomen moet worden) vergeet, neem deze dan alsnog zo snel mogelijk. Als er teveel tijd heeft gezeten tussen de doses, kan het zijn dat de Itraconazol niet goed werkt. Mocht je merken dat de infectie niet helemaal verdwenen is, neem dan contact op met je arts.

itraconazol bestellen zonder recept

Vroegtijdig de behandeling stoppen

De duur van de kuur is afhankelijk van de reden waarvoor je de capsules gebruikt. Deze kan variëren van 1 dag tot enkele maanden. Hoe lang de kuur ook duurt, maak deze altijd volledig af. Een onafgemaakte kuur kan ervoor zorgen dat de infectie terugkomt of resistent wordt tegen Itraconazol.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren?

Hoewel het gebruik van Itraconazol over het algemeen geen of slechts heel lichte bijwerkingen met zich meebrengt, is het raadzaam om toch de lijst met bijwerkingen door te nemen. Laat je niet afschrikken door wat je leest, maar informeer je goed, zodat je weet wat je mogelijk kunt verwachten en hoe je hiermee om moet gaan. Lees voor het gebruik van dit medicijn altijd de bijsluiter zorgvuldig door voor de meest volledige en actuele lijst van bijwerkingen.

Bij 1 tot 10 procent van de gebruikers komen de volgende klachten voor:

 • Hoofdpijn en/of koortsklachten.
 • Duizelingen.
 • Verstoring van de smaak, waardoor bepaalde dingen ineens een andere smaak hebben.
 • Diverse maagdarmklachten. Deze variëren van buikpijn, diarree en verstopping tot misselijkheid en overgeven. In een zeer zeldzaam geval kun je ook winderig worden of last hebben van brandend maagzuur. Meestal verdwijnen deze klachten vanzelf als je lichaam gewend is aan Itraconazol.
 • Vochtophopingen in de enkels en voeten, soms in combinatie met kortademigheid. Dit kan een teken zijn van hartfalen. Heb je hier last van, neem dan direct contact op met je arts.
 • Uitslag, jeuk en/of bulten op de huis. Dit kan een teken zijn dat je overgevoelig bent voor de werkzame stof itraconazol of een ander bestanddeel van de capsules. Dit hoeft echter niet. Neem voor de zekerheid contact op met je arts.

Minder dan 1 procent van de mensen krijgt last van de volgende bijwerkingen:

 • Problemen met zicht, zoals wazig of dubbel zien.
 • Problemen met de lever, zoals een minder goede werking of een ontsteking. Krijg je last van gevoelige en opgezwollen buik, een gelige huid of geelachtig oogwit, een donkere urine of bleke ontlasting? Neem dan direct contact op met de arts, ook als dit pas gebeurt nadat de kuur is afgelopen.
 • Tintelingen of een verdoofd gevoel in je ledematen. Neem direct contact op met je arts als dit gebeurt.
 • Uitvallen van het haar. Als de kuur voorbij is, stopt dit.
 • Verminderde controle over het plassen of vaak kleine hoeveelheden plassen.
 • Problemen met gehoor, zoals suizende oren of verminderd gehoor. Dit zou na de kuur moeten ophouden. Raadpleeg je arts als je last hebt van gehoorproblemen.
 • Diabetesklachten, zoals meer dorst, vaak moeten plassen en vermoeidheid. Neem contact op met je arts wanneer dit het geval is.
 • Voel je plotseling flinke pijn in je bovenbuik? Neem dan direct contact op met je arts.
 • Verstoorde menstruatie.
 • Mocht je merken dat je plotseling duizelig wordt of kort bewustzijn verliest, laat dit dan direct aan je arts weten.
 • Verschillende klachten als gevolg van een infectie of bloeding. Dit medicijn kan een invloed hebben op de hoeveelheid witte bloedcellen of bloedplaatjes. Het kan daardoor gebeuren dat er infecties of bloedingen optreden. Mocht je last krijgen van keelpijn, blaren in je mond, bloedneuzen, sneller optredende blauwe plekken, infecties en/of koorts, raadpleeg dan direct je arts.
 • Je kunt overgevoelig zijn voor de werkzame stof itraconazol of een ander bestanddeel van de capsule. Hierdoor kun je uitslag of galbulten op de huid krijgen. Ook kun je jeuk hebben. Meld dit direct aan je arts als je hier last van hebt. In zeer extreme gevallen kan een reactie leiden tot benauwdheid, zwellingen in het gezicht, verlies van het bewustzijn, puistjes of blaren op de huid of blaren in de mond. Schakel direct je arts in of bezoek onmiddellijk de Eerste Hulp als je hier last van hebt.

Lees de bijsluiter goed door en informeer je over alle mogelijke bijwerkingen. Over het algemeen zijn de klachten licht van aard en verdwijnen ze vanzelf als het lichaam aan het medicijn gewend is. Heb je last van extreme of lang aanhoudende bijwerkingen, ervaar je een bijwerking die niet genoemd is of twijfel je aan een bijwerking? Neem dan altijd contact op met je arts.

kopen zonder recept

Wanneer mag ik Itraconazol niet gebruiken?

Itraconazol is niet voor iedereen geschikt. Zo mag je dit medicijn niet gebruiken als je:

 • Overgevoelig of allergisch bent voor de werkzame stof itraconazol of een ander bestanddeel van de capsule.
 • Lijdt aan een bepaalde aangeboren hartritmestoornis (verlengd QT-interval).

Autorijden, alcohol drinken, eten

Je kunt alles eten en drinken bij dit medicijn. Ook alcohol is geen probleem. In principe zijn er geen beperkingen voor deelname aan het verkeer. Mocht je echter als gevolg van dit medicijn duizelig worden, wacht dan tot de duizeligheid over is voordat je deelneemt aan het verkeer.

Zwangerschap en borstvoeding

Het wordt afgeraden om Itraconazol te gebruiken als je zwanger bent of wilt worden. Het is onduidelijk wat de gevolgen voor je kind kunnen zijn. Vraag je arts welk medicijn beter geschikt is.

Ook voor het gebruik van dit medicijn bij de borstvoeding is te weinig bekend over de risico’s voor je kind. Vraag daarom je arts naar een medicijn dat wel veilig bevonden is.

kopen zonder recept

Andere medicijnen

De capsules van Itraconazol hebben een wisselwerking met een aantal andere medicijnen. Gebruik je een medicijn of bestanddeel van een medicijn dat in deze lijst voorkomt? Raadpleeg dan je arts. Lees goed de bijsluiter door voor de meest actuele lijst met medicijnen waar dit middel een wisselwerking mee heeft.

 • Maagzuurremmers kunnen de opname van de werkzame stof itraconazol verminderen, omdat ze de zuurgraad verminderen. Dit kun je oplossen door een zure koolzuurhoudende frisdrank in te nemen. Het beste kun je hiervoor cola (met prik!) gebruiken.
 • Ook maagzuurbinders en didanosine-drank kunnen om dezelfde reden als hierboven is genoemd de opname verminderen. Het beste is om dit medicijn minimaal 2 of 4 uur te wachten met het innemen van Itraconazol als je een maagzuurbinder of didanosine-drank hebt genomen.
 • Gebruik je lanthaancarbonaat? Wacht dan minimaal 2 tot 4 uur met het nemen van Itraconazol nadat je lanthaancarbonaat hebt ingenomen.

Meld het altijd aan je arts als je een van de volgende medicijnen gebruikt:

 • Verschillende antistollingsmedicijnen. Vraag je arts of het gebruik van dit antischimmelmedicijn veilig is.
 • Verschillende medicijnen die helpen tegen hartklachten of een verhoogde bloeddruk.
 • Sommige rustgevende medicijnen en middelen ter behandeling van psychoses, hallucinaties, manische depressiviteit, epilepsie, zenuwpijn en hartklachten. Je arts kan kijken of het gebruik van Itraconazol alsnog mogelijk is en wat de gewenste dosering is.
 • Verschillende cholesterolverlagende medicijnen.
 • Medicijnen tegen een erectiestoornis.
 • Diverse afweeronderdrukkende medicijnen.
 • Als je bepaalde middelen ter behandeling van tuberculose (tbc) gebruikt, kan het zijn dat de arts de dosering van een of beide middelen moet aanpassen.
 • Bepaalde medicijnen tegen hepatitis C, hiv of kanker.
 • De volgende medicijnen of bestanddelen kunnen ook problemen opleveren bij het gebruik in combinatie met Itraconazol: Budesonide, Cinacalcet, Colchicine, Darifenacine, Midazolam, Ergotamine, Tolvaptan, Fluticason en Ivacaftor.

Gebruik je een medicijn dat valt onder de hierboven genoemde middelen? Neem dan contact op met je arts voordat je begint met het gebruik van Itraconazol. De arts kan bepalen of gebruik toch mogelijk is en indien nodig de dosering aanpassen. Voor de meest actuele en volledige lijst van medicijnen die een wisselwerking kunnen vertonen met dit middel, lees je de bijsluiter door.

Kan ik Itraconazol kopen zonder recept?

Je las het hierboven al: je kunt geen Itraconazol kopen zonder recept. Wel kun je een online artsconsult aanvragen. Je vult een consultformulier (volledig en naar waarheid!) in, en een arts kan vervolgens een recept uitschrijven. Eventueel kan ook voor de levering van het medicijn gezorgd worden. Meer info? Volg onderstaande link.

Itraconazol kopen bestellen zonder recept

Meer info over Itraconazol >>


Laat een reactie achter