Janumet

Klik hier voor Janumet >>

Janumet kopen zonder recept?

Janumet kopen zonder recept, ja of nee? Het antwoord staat hieronder.

Janumet kopen bestellen zonder recept
Janumet nodig?

Ander diabetesmedicijn nodig?

Ben je op zoek naar een ander medicijn of weet je niet welk diabetesmedicijn je nodig hebt? Kijk bij ons overzicht van diabetesmedicijnen. Hier vind je ook een link om contact met een online arts op te nemen. Je vindt de medicijnen en de link op deze pagina.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Janumet kopen zonder recept: kan het?

Janumet kopen zonder recept is niet mogelijk. Je kunt wel een recept aanvragen via een online artsconsult en door een geregistreerde apotheek laten uitleveren. Lees hieronder eerst meer over Janumet.

Klik hier voor Janumet >>

Voordat je Janumet gaat gebruiken

Je kunt een online consult aanvragen voor Janumet. Als je dit doet en het medicijn op de juiste manier gebruikt, kun je hiermee je bloedglucosegehalte onder controle houden. Gebruik van dit medicijn luistert echter vrij nauw. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van het gebruik, eventuele bijwerkingen en andere belangrijke informatie. Lees onderstaande informatie goed door, zodat je precies weet hoe je het moet gebruiken. Zo kan Janumet kopen van grote waarde zijn.

janumet kopen zonder recept

Wat is Janumet?

Janumet is een medicijn dat helpt de bloedglucose te verlagen. Hierbij helpen de werkzame stoffen Sitagliptine en Metformine. Dit medicijn wordt gebruikt wanneer andere maatregelen, zoals een beter dieet en gezonder bewegingspatroon onvoldoende verbetering bieden op dit vlak. Dat betekent dus dat je altijd eerst andere mogelijkheden moet proberen om je diabetesproblemen onder controle te krijgen. Pas daarna kan het aan te raden zijn om de medicijnen te slikken. Bij gebruik van Janumet zakt het niveau van de suikerspiegel in het bloed, waardoor daaruit voortkomende kwalen kunnen worden voorkomen. Het medicijn moet dan wel op de juiste manier worden gebruikt.

Hoe gebruik je Janumet?

Janumet is in verschillende doses te gebruiken. Dit moet goed worden afgestemd met de dokter. In veel gevallen gaat het slechts om de kleinste dosis. In dat geval moet je eenmaal per dag een tablet nemen. Bij voorkeur gebeurt dit bij één van de drie maaltijden. Wanneer de medicijnen tweemaal per dag moeten worden geslikt, dan is het belangrijk om dit te doen bij het ontbijt en het avondeten. Dit zorgt ook voor de nodige regelmaat. Het middel werkt beter wanneer deze regelmaat behouden wordt. De mogelijkheid bestaat dat bij een gezonder patroon de dosering wordt verminderd na verloop van tijd.

Waak voor overdosering

Houd je wanneer je Janumet gaat gebruiken altijd goed aan de dosering zoals die door een arts is vastgesteld. Overdosering van dit middel kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit kan bij elke vorm van overdosering optreden, zelfs bij een fractie boven de normale dosering. Daarbij is het zo dat de gevolgen lang kunnen aanhouden en kunnen terugkeren wanneer eerder leek dat de problemen voorbij waren. Houd daarom altijd de juiste dosering aan van de arts.

janumet bestellen zonder recept

Eventuele bijwerkingen

Bijwerkingen van Janumet komen vaak voor in combinatie met overdosering, het gevaar daarvan is hierboven al besproken. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en duizeligheid. Deze kunnen bij 1 tot 10 procent van de gebruikers voorkomen, vooral in het begin. Wanneer de klachten aanhouden is het nodig om een dokter in te schakelen. Die kan dan bekijken wat de oorzaak van de aanhoudende klachten is. Ook slaperigheid kan voorkomen. Pas daarom in de eerste dagen op in het verkeer met dit medicijn. Dit kan immers gevaar opleveren.

Een belangrijke bijwerking die heel af en toe kan voorkomen, is die van overgevoeligheid. Dit houdt in dat het medicijn een allergie opwekt. Dit uit zich op allerlei manieren. Dit kan bijvoorbeeld een huiduitslag, diarree of gewrichts- en spierpijn zijn. Aan de andere kant kan het ook op de longen een uitwerking hebben. Wanneer overgevoeligheid wordt opgemerkt is het belangrijk om direct de arts erbij te halen om een oplossing te vinden. Lees voor meer bijwerkingen en de te nemen actie de bijsluiter. Deze wordt meegeleverd in de verpakking van Janumet.

kopen zonder recept

Eveneens belangrijke info over Janumet

Je kunt geen Janumet kopen zonder recept, en dat is niet in de laatste plaats omdat dit medicijn in sommige situaties voor problemen kan zorgen. Hieronder worden deze situaties besproken.

 • Er kan een wisselwerking met bepaalde medicijnen optreden. In combinatie met NSAID’s (ontstekingsremmende pijnstillers), ACE-remmers, diuretica en Angiotensine II-receptorantagonisten is de kans op een lactaatacidose groter. ACE-remmers kunnen bovendien het bloedglucosegehalte verlagen. De combinatie met glucocorticoïden kan zorgen voor een te laag bloedsuikergehalte. Let ook op met OCT2-remmers. Meld het aan de arts als je een van de voornoemde middelen gebruikt.
 • Let op met alcohol. Ook alcohol vergroot de kans op een lactaatacidose aanzienlijk.
 • Gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap wordt sterk afgeraden. Overleg met de arts.
 • Contrastmiddelen (gebruikt voor röntgenonderzoek) kunnen in combinatie met dit medicijn eveneens lactaatacidose in de hand werken. Stop met gebruik voor het begin van het onderzoek en wacht tot 48 uur na het onderzoek met de volhgende dosis.
 • Let op met autorijden. Bestuur geen motorrijtuigen zolang je last hebt van bijwerkingen die de rijvaardigheid beïnvloeden.

kopen zonder recept

Wanneer mag je dit medicijn niet gebruiken?

In sommige gevallen mag het medicijn niet gebruikt worden. Dit is wanneer je:

 • Overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van Janumet.
 • Minder goed werkende nieren hebt.
 • De diabetes niet goed onder controle hebt.
 • Problemen hebt met je lever.
 • Overmatig alcohol drinkt (altijd of soms).
 • Onlangs een hartaanval hebt gehad.
 • Problemen met je ademhaling of bloedsomloop hebt.
 • Borstvoeding geeft.

Stop ook direct met het gebruik van Janumet als je tekenen van overgevoeligheid of een lactaatacidose opmerkt. Bezoek onmiddellijk de Eerste Hulp. Stop ook tijdelijk wanneer je een aandoening hebt die de kans op uitdroging vergroot, zoals koorts of diarree.

Kun je Janumet kopen zonder recept?

Hierboven werd het al duidelijk: Janumet kopen zonder recept is niet mogelijk. Je kunt wel een online consult aanvragen met een officiële arts voor het recept, en het medicijn vervolgens geleverd krijgen door een geregistreerde apotheek. Vul de vragenlijst van het consult volledig en naar waarheid in. Zie ook onderstaande link voor meer info.

Janumet kopen bestellen zonder recept

Meer info over Janumet >>


Laat een reactie achter