Januvia

Klik hier voor Januvia >>

Januvia kopen zonder recept?

Januvia kopen zonder recept, kan het? Lees hier meer.

januvia kopen bestellen zonder recept
Januvia nodig?

Meer diabetesmedicijnen?

Naast Januvia zijn er ook nog andere diabetesmedicijnen verkrijgbaar. Zie hier een overzicht van meer diabetesmedicijnen.

Januvia: meer info

Januvia gebruiken wordt gedaan door diabetespatiënten. Je gebruikt dit medicijn wanneer het niveau van je bloedglucose verlaagd moet worden. Een te hoge concentratie bloedglucose kan immers flinke schade aan het lichaam aanbrengen. Je kunt Januvia niet kopen zonder recept, maar je kunt hier wel via een online artsconsult een recept voor krijgen. je kunt het daarna laten uitleveren door een officiële apotheek.

Klik hier voor Januvia >>

Goed gebruik is dan wel zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de werking optimaal is en je de bijwerkingen zoveel mogelijk onder controle kunt houden. Het is daarom slim om je in te lezen over wat de bijwerkingen kunnen zijn. Onderstaande informatie kan daarbij helpen.

januvia kopen zonder recept

Wat is Januvia?

Januvia bevat de werkzame stof sitagliptine. Dit is de stof die de verhoogde concentratie van de bloedglucose bestrijdt. Het middel wordt voorgeschreven aan mensen die lijden aan diabetes, ook wel bekend als suikerziekte. Het zorgt niet alleen dat de uitwerking van de ziekte op lange termijn gematigd blijft, maar het neemt ook de symptomen die op korte termijn te merken zijn weg. Het gaat dan bijvoorbeeld om dorst, een droge mond en veel plassen. Het is wel belangrijk dat het medicijn goed wordt gebruikt zoals dit is voorgeschreven Daarover lees je hieronder meer.

Hoe gebruik je Januvia?

Januvia wordt over het algemeen voorgeschreven in combinatie met andere medicijnen tegen diabetes of suikerziekte. Het is belangrijk dat je de combinatie van medicijnen gelijktijdig inneemt. Januvia wordt eenmaal per dag ingenomen. Het ideale moment daarvoor is het ontbijt, al is dit niet perse verplicht. Wel is het zo dat bij de keuze voor het ontbijt als vast innamemoment de kans op vergeten een flink stuk kleiner wordt. Het is immers belangrijk dat dit middel met regelmaat wordt ingenomen. Dit zorgt voor betere werking. Het is in de meerderheid van de gevallen zo dat je dit medicijn de rest van je leven moet gebruiken.

Een dosis Januvia vergeten

Januvia moet consequent worden ingenomen. Dit betekent dus dat een vergeten dosis voor zover mogelijk altijd ingehaald moet worden. Dit is ook een belangrijke reden om het medicijn bij het ontbijt te nemen. Mocht het eens misgaan, dan is er nog de helde dag kans om dit in te halen. Wanneer het pas de volgende ochtend wordt ontdekt, ga dan door met de volgende dosis en beschouw de gemiste dosis als verloren.

januvia bestellen zonder recept

Stoppen met sitagliptine

In tegenstelling tot veel andere medicijnen, moeten medicijnen die de bloedglucose onder controle houden vaak voor de rest van het leven gebruikt worden. Dit betekent dat het zeker niet aan te raden is om zonder aankondiging te stoppen met het medicijn. Doe je dit wel, dan kan het niveau van de bloedglucose weer omhoog schieten. Er zijn echter redenen waarom je zou kunnen stoppen met dit medicijn. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer wordt overgestapt op een ander middel. Of wanneer door bijvoorbeeld een operatie de bloedsuikerspiegel flink varieert. Vaak zijn dit situaties die door een arts worden begeleid. Stop dus nooit zonder reden met Januvia en overleg altijd met de arts.

Eventuele bijwerkingen van sitagliptine

Het belangrijkste om te weten als het gaat om het gebruik van Januvia is dat de werking ook te sterk kan zijn. Een bijwerking is dan dat het niveau van de bloedsuikerspiegel te laag wordt. Als dit gebeurt, moet je een tegenmaatregel nemen. Wanneer dit niet gedaan wordt, kan een hypo optreden. De tegenmaatregel die geadviseerd wordt is het nemen van druivensuiker. Ook een kleine dosis honing, wat suikerklontjes of zeer zoete limonade kan hierbij helpen. Naast deze bijwerking kunnen in sommige gevallen ook hoofdpijn, spierpijn, wazig zien of een voortdurende verkoudheid optreden. Dit zijn allemaal bijwerkingen die zeldzaam zijn. Zo heeft 1 tot 10 procent van de gebruikers hier last van. Wanneer je veel of langdurig deze klachten ondervindt, raadpleeg dan de arts.

Een zeer kleine groep (minder dan 1 procent) van de gebruikers ervaart duizeligheid, ontstekingen aan de alvleesklier, benauwdheid of een overgevoeligheidsreactie. Let bij duizeligheid op dat je geen dingen onderneemt waarbij balans of reactievermogen van belang is. Na enige tijd hoort de duizeligheid weg te trekken. Waarschuw in de overige 3 gevallen of bij aanhoudende duizeligheid de arts.

kopen zonder recept

Let ook hierop

Januvia kopen zonder recept is niet mogelijk, deels omdat het niet voor iedereen een goede oplossing is. Lees onderstaande waarschuwingen en aanwijzingen goed door.

Combinatie met eten, drinken en autorijden

Voor alcohol, voedsel en verkeersdeelname bestaan enkele belangrijke waarschuwingen als je Januvia wilt gebruiken.

Deelname aan het verkeer is voor sommige mensen met diabetes sowieso uitgesloten. Als dat zo is, verandert dit medicijn daar niets aan. Door dit medicijn kan de rijvaardigheid negatief beïnvloed worden voor mensen die normaal wel mogen rijden. Dit doordat een plotselinge hypo kan optreden en doordat je duizelig kunt worden. Rijd daarom alleen als je je goed voelt en neem voorzorgsmaatregelen om een eventuele hypo onderweg tegen te kunnen gaan.

Alcohol drinken kan een hypo in de hand werken. Het kan langer duren voordat je lichaam dit verwerkt heeft. Drink daarom liever niet. Wil je toch drinken? Zorg dat je iets op de maag hebt en probeer het met kleine hoeveelheden uit.

Voedsel met koolhydraten dien je te verspreiden over de dag (meer informatie over koolhydraatrijk voedsel vind je hier). Let er verder op, dat je op gewicht blijft. Beweeg voldoende en pas je eetgewoonten aan om te zorgen dat je geen overgewicht hebt.

Combinatie met andere medicijnen

In principe zijn er geen wisselwerkingen bekend met andere medicijnen. Wel kan het zo zijn dat een combinatie met een ander diabetes medicijn de kans op bepaalde bijwerkingen vergroot. In combinatie met Metformine kan bijvoorbeeld meer kans ontstaan op spier- of gewrichtspijn. Een combinatie met een ander glucoseverlagend middel kan de kans op een hypo vergroten. Tot slot heb je in combinatie met Pioglitazon (onder andere te vinden in Competact) meer kans op vocht vasthouden.

Combinatie met zwangerschap en borstvoeding

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen om dit medicijn te gebruiken. Vraag de arts om een ander medicijn. Zorg ook dat de arts je goed in de gaten houdt. Grote schommelingen van de bloedglucose kunnen namelijk schadelijk zijn voor je ongeboren kind.

Geef je borstvoeding? Er is te weinig bekend over de gevolgen van gebruik van dit medicijn bij borstvoeding om te kunnen vaststellen of dit veilig is. Vraag de arts om en medicijn waarvan is vastgesteld dat het geen kwaad kan voor je kind.

kopen zonder recept

Combinatie met lever- en nierproblemen

Bij problemen met de nieren is het zeer belangrijk dit te melden aan de arts wanneer je Januvia gaat kopen. Wellicht zijn de problemen reden om de dosering aan te passen, of is het beter om een ander medicijn te gebruiken.

Bij ernstige levercirrose is het belangrijk om met de arts te overleggen. Een ander medicijn kan wellicht meer geschikt zijn. Heb je lichte tot matige levercirrose? Dan kun je dit medicijn voor zover bekend gewoon gebruiken.

Wanneer mag je Januvia niet gebruiken?

Je mag dit medicijn niet gebruiken als je:

  • Overgevoelig (allergisch) bent voor de werkzame stof sitagliptine of een ander bestanddeel van Januvia.
  • Onder de 18 jaar bent.

Januvia kopen: met of zonder recept?

Wil je direct Januvia kopen? Zonder recept kan een apotheek dit niet uitleveren. Je kunt daarom een arts een recept laten uitschrijven via een online artsconsult. Hierna kun je het medicijn laten uitleveren door een EU-geregistreerde apotheek, of met het recept bij je eigen apotheek Januvia kopen. Meer informatie vind je via onderstaande link.

januvia kopen bestellen zonder recept

Meer info over Januvia >>


Laat een reactie achter