Lamisil (terbinafine)

Klik hier voor Lamisil >>

Lamisil (terbinafine) kopen zonder recept?

Veel mensen vragen zich af of Lamisil (Terbinafine) kopen zonder recept mogelijk is. Hier ontdek je hoe het zit.

lamisil terbinafine kopen bestellen zonder recept
Lamisil nodig?

Lamisil (terbinafine) kopen: kan dit?

Lamisil of terbinafine kun je niet kopen zonder recept. Een online arts kan een recept voor je uitschrijven, waarna het medicijn eventueel geleverd kan worden. Lees echter eerst meer over wat het is, hoe het werkt, hoe je het gebruikt en wanneer je het niet mag gebruiken. Ook lees je meer over bijwerkingen. Informeer jezelf goed voordat je overgaat tot gebruik van Lamisil of terbinafine.

Klik hier voor Lamisil >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Lamisil?

Lamisil met de werkzame stof terbinafine is een middel tegen schimmel. Dit wordt ook wel een antimycoticum of antischimmelmiddel genoemd. Bij diverse soorten schimmelinfecties van de huid wordt dit middel voorgeschreven. We komen allemaal met zulke schimmels in aanraking, maar wanneer de omstandigheden voor de schimmel gunstig zijn, kan de infectie gaan groeien. Zo werkt Lamisil tegen:

 • Schimmelinfecties van de huid, te herkennen aan rode plekken en schilfers, soms gepaard met jeuk, blaasjes en puistjes.
 • Schimmelnagels, waarbij de nagel dik en geel wordt en snel kan afbreken (hier wordt terbinafine zelden voor gebruikt, dit geneest meestal vanzelf).
 • Voetschimmel, waarbij de huid tussen de tenen rood wordt of losse velletjes en kloven vertoont (ook wel zwemmerseczeem).

lamisil terbinafine kopen zonder recept

Hoe werkt terbinafine?

De werkzame stof terbinafine in Lamisil komt via de ingenomen tablet in de ingewanden terecht. Van daaruit komt het in het gehele lichaam terecht. Het middel wordt vervolgens opgenomen in delende cellen in de huid en nagels, waardoor het schimmelgroei van binnenuit tegengaat en uiteindelijk alle schimmel doodt. Het kan enkele weken tot meerdere maanden duren voordat de klachten helemaal verdwenen zijn.

Hoe gebruik je Lamisil?

De tabletten met terbinafine neem je bij voorkeur in rond of tijdens de maaltijd. Dit helpt ook de bijwerkingen (waarover verderop meer) tot het minimum te beperken. Neem de tablet met voldoende water in. Het wordt aangeraden Lamisil altijd op een vast tijdstip in te nemen, zodat de kans klein is dat je een keer een dosis vergeet. Het is namelijk zeer belangrijk dat je de gehele kuur afmaakt, ook als de symptomen al voor die tijd weg zijn. Hoe lang zo’n kuur duurt, is afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening. Hierover kan de arts je bij het bestellen meer vertellen.

Dosis vergeten?

Mocht je een dosis Lamisil zijn vergeten en dit dezelfde dag ontdekken, neem de tablet dan alsnog. Ontdek je het pas de volgende dag, dan is het beter dat je de dosis overslaat. Neem geen dubbele dosis in, maar neem de vergeten dosis aan het eind van de kuur in, een dag nadat je normaal gesproken de laatste tablet had genomen. Er komt dus een dag bij de kuur.

lamisil terbinafine bestellen zonder recept

Kan ik vroegtijdig stoppen met de kuur?

Je kunt alleen stoppen met de terbinafine tabletten als je last krijgt van een allergische reactie als gevolg van het medicijn. Stop in dat geval direct en schakel meteen je arts in. In alle andere gevallen moet je altijd de kuur volledig afmaken. Vroegtijdig stoppen met de kuur zorgt ervoor dat de schimmel terugkomt.

Welke bijwerkingen kan ik van terbinafine ervaren?

Je kunt bij het innemen van Lamisil bijwerkingen ervaren. Deze zijn over het algemeen licht van aard en gaan vanzelf weer weg. Ervaar je heftige en/of langdurige bijwerkingen, of heb je last van een bijwerking die niet in de bijsluiter vermeld wordt? Neem dan contact op met je arts. De werkzame stof terbinafine kan de onderstaande bijwerkingen veroorzaken.

In 10 tot 30 procent van de gevallen ervaren mensen maagdarmklachten. Je kunt last krijgen van je buik, soms in combinatie met diarree. Ook kun je misselijk worden. Vaak helpt het om de tabletten vlak voor, tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen.

In 1 tot 10 procent van de gevallen treden de volgende bijwerkingen op:

 • Hoofdpijn.
 • Pijn aan spieren en gewrichten.
 • Uitslag (roodheid of galbulten) op de huid, heel soms met blaren. Meld dit aan de arts.
 • Leverproblemen. Als je ineens een verandering van de eetlust hebt, jeuk krijgt, langdurig misselijk bent (soms met braken), gelig oogwit of een gelige huid krijgt of erg vermoeid bent, neem dan direct contact op met je arts.

In minder dan 1 procent van de gevallen kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Verhoogde gevoeligheid voor UV-licht. Let vooral in het begin van de kuur op dat je niet in de zon komt op de momenten dat deze op zijn felst is (van 10 tot 15 uur). Bedek de huid goed als je naar buiten gaat en smeer blote delen goed in met zonnebrandcrème (factor 15 of meer). Vermijd zonnebanken. Bij een ernstige reactie op de zon moet je direct je arts inschakelen en kijken of je een ander medicijn kunt gebruiken.
 • Veranderingen in smaak en reuk, waardoor je minder goed kunt proven of ruiken, of ineens een bittere smaak hebt.
 • Problemen met gehoor, zoals suizend of minder gehoor of opgezwollen klieren bij de oren.
 • Afwijkingen in het bloed, waaronder bloedarmoede (te herkennen aan vermoeidheid en verbleking van de huid en slijmvliezen). Neem direct contact op met je arts als je dit merkt.
 • Problemen aan de alvleesklier. Voel je plotseling veel pijn in de bovenbuik, ontstaan er zomaar blauwe plekken, ben je ernstig vermoeid of heb je pijn of blaren in je keel (eventueel gepaard met koorts)? Waarschuw dan direct een arts.
 • Vermoeidheid.
 • Duizeligheid.
 • Psychische problemen, waaronder angst en depressie. Raadpleeg je arts als je hier last van krijgt.
 • Problemen met menstruatie. Heb je hier gedurende langere tijd last van? Neem dan contact op met je ars.
 • Symptomen van griep.
 • Mensen die lijden aan psoriasis of lupus erythematodes kunnen ergere klachten krijgen. Heb je een van deze aandoeningen en verergeren je klachten? Raadpleeg dan je arts.
 • Overgevoeligheid voor de stof terbinafine of een ander bestanddeel in de Lamisil tablet. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zo kun je benauwd worden of zwellingen in je gezicht krijgen. Ook kunnen je bloedvaten ineens verwijden, waardoor je bloeddruk plots omlaag gaat, je huid bleek en/of klam wordt en je pols zwakker en sneller wordt. Ook kun je onrustig worden en kan je bewustzijn minder worden. Gebeurt dit? Schakel je arts onmiddellijk in of bezoek de Eerste Hulp. Stop direct met het gebruik van Lamisil.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd zijn. Lees altijd voor het gebruik van terbinafine de volledige bijsluiter door, zodat je op de hoogte bent van alle bijwerkingen en contra-indicaties die gelden voor dit medicijn.

kopen zonder recept

Wanneer moet je Lamisil niet gebruiken?

Lamisil is niet voor iedereen geschikt. Zo mag je het medicijn niet gebruiken als je:

 • Een ernstige lever- of nieraandoening hebt.
 • Overgevoelig bent voor de werkzame stof terbinafine of een ander bestanddeel van de tabletten (lees meer hierboven in ‘Bijwerkingen’)

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd zijn. Lees altijd voor het gebruik van terbinafine de volledige bijsluiter door, zodat je op de hoogte bent van alle bijwerkingen en contra-indicaties die gelden voor dit medicijn.

Autorijden, alcohol en voedsel

Voor dit medicijn gelden geen beperkingen ten aanzien van alcohol, voedsel en autorijden. Let wel: mocht je last krijgen van vermoeidheid of duizeligheid, wacht dan tot de bijwerkingen voorbij zijn voordat je weer deelneemt aan het verkeer.

Zwangerschap en borstvoeding

Het is niet bekend in hoeverre dit medicijn schadelijk is voor je baby als je zwanger bent of wilt worden, of als je borstvoeding geeft. Overleg daarom met de arts als je dit middel wilt gebruiken.

kopen zonder recept

Kan er een wisselwerking optreden tussen terbinafine en andere geneesmiddelen?

In sommige gevallen kan er een wisselwerking optreden tussen dit medicijn en andere medicijnen, waaronder:

 • Antidepressiva, zoals mitriptyline, imipramine en nortriptyline. Vraag aan de arts of je beter een ander middel kunt gebruiken.
 • Carbamazepine, een middel dat wordt toegepast bij epilepsie. Mocht je beide middelen tegelijk gebruiken, zorg dan dat de arts dit goed in de gaten houdt.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd zijn. Lees altijd voor het gebruik van terbinafine de volledige bijsluiter door, zodat je op de hoogte bent van alle bijwerkingen en contra-indicaties die gelden voor dit medicijn.

Kan ik Lamisil (terbinafine) kopen zonder recept?

Je zag het hierboven al: Lamisil (terbinafine) kopen zonder recept is niet mogelijk. Een arts moet een recept verstrekken. Dit kan online. Met dit recept kun je bij je eigen apotheek Lamisil (terbinafine) kopen of online de apotheek opdracht geven het originele medicijn op te sturen. Meer informatie vind je via de link hieronder.

lamisil terbinafine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Lamisil (terbinafine) >>


Laat een reactie achter