Lescol

Klik hier voor Lescol >>

Lescol kopen zonder recept?

Is Lescol kopen zonder recept mogelijk? De benodigde info staat hieronder.

lescol kopen bestellen zonder recept
Lescol nodig?

Andere cholesterolmedicijnen

Zoek je een ander medicijn tegen te hoog cholesterol? Kijk hier voor meer cholesterolmedicijnen.

Lescol kopen zonder recept: voor wie?

Lescol kopen doe je wanneer je cholesterolklachten wilt bestrijden. Je kunt dit medicijn kopen zonder recept is niet mogelijk. De arts kan via een online een recept uitschrijven. Daarna kun je desgewenst het medicijn laten leveren.

Klik hier voor Lescol >>

lescol kopen zonder recept

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Lees eerst deze informatie over Lescol

Het is echter belangrijk als je Lescol gaat gebruiken dat je weet hoe dit moet. Zo weet je zeker dat je de werking optimaal benut. Daarbij is het verstandig om goede kennis te hebben van de bijwerkingen die kunnen optreden. Op die manier kun je op de juiste wijze handelen als het medicijn genomen moet worden en er eventuele bijwerkingen optreden. Onderstaande informatie kan daarbij helpen.

Wat is Lescol?

Lescol is een cholesterolmedicijn met de werkzame stof fluvastatine. Dit is een stof die het aantal bloedvetten verlaagt. Op deze manier wordt het cholesterolgehalte verbeterd. Ook kan het helpen bij het tegengaan van aderverkalking. Het is daarom een medicijn dat kan worden voorgeschreven bij een verhoogd cholesterol, maar ook wanneer een patiënt te maken heeft met hart- en vaatziekten. Wanneer deze klachten niet ervaren worden, maar een patiënt tot de risicogroep voor hart- en vaatziekten behoort, dan kan Lescol ook worden voorgeschreven. Dit geldt bijvoorbeeld voor diabetici of mensen met een hoge bloeddruk.

Hoe gebruik je Lescol?

Het medicijn Lescol kun je kopen als tabletten of capsules. Beide vormen van het medicijn worden eenmaal per dag genomen. Aangeraden wordt om dit ’s avonds voor het slapen te doen. Dit komt omdat de aanmaak van cholesterol ’s nachts het grootst is. In beide gevallen is het zo dat het medicijn in zijn geheel moet worden doorgeslikt met de hulp van een beetje water. Het is belangrijk om het medicijn als geheel wordt doorgeslikt, omdat de werkzame stof geleidelijk moet worden vrijgegeven. Wanneer het medicijn kapot gekauwd wordt, dan komt het grootste deel van de werkzame stof fluvastatine te snel vrij. Dit zorgt ervoor dat Lescol niet optimaal werkt.

lescol bestellen zonder recept

Combinatie met andere medicijnen

Lescol kent een wisselwerking met verschillende medicijnen. Bij een aantal van deze medicijnen, zoals sommige middelen tegen tuberculose en middelen tegen HIV, kan Lescol de werking ervan verminderen. Overleg daarom met een arts. Wat echter vooral belangrijk is, is dat Lescol dankzij de werkzame stof Fluvastatine niet goed samengaat met Gemfibrozil, een ander middel om het cholesterol onder controle te houden. De werking, of de bijwerkingen, worden dan versterkt. Het is dan belangrijk om een arts in te schakelen om te bepalen welk ander medicijn het best gebruikt kan worden. Het kan echter soms zo zijn dat een combinatie bewust wel wordt gekozen door een arts. Ook in combinatie met Rifampicine (een medicijn tegen tuberculose) en Colchicine (een jichtmedicijn) kunnen problemen ontstaan. Overleg dus met de arts als je deze medicijnen gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen komen in het geheel niet vaak voor bij het gebruik van Lescol. Dat neemt echter niet weg dat er wel enkele bijwerkingen bekend zijn. Het gaat dan vooral om klachten met betrekking tot de spieren en gewrichten. Hier heeft 1 tot 10 procent van de gebruikers last van. Wanneer hier bijvoorbeeld pijn, zwakte, kramp, of zelfs scheuringen optreden, dan is dit een goede indicatie dat dit komt door het medicijn. Het is dan slim om de arts erbij te halen en te evalueren of er nog wel doorgegaan moet worden met de behandeling of dat het beter is om een ander middel te gebruiken om de klachten te bestrijden.

Eveneens in 1 tot 10 procent van de gevallen komen klachten aan maag en darmen en hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, slapeloosheid of een algeheel zwak gevoel voor. Als deze klachten aanhouden, raadpleeg dan de arts.

Bijwerkingen die in minder dan 1 op de 100 gevallen voorkomen, maar desondanks wel belangrijk zijn om te kennen, zijn onder andere seksuele stoornissen of verdoofde of tintelende ledematen. Ook psychische klachten kunnen ontstaan nadat begonnen is met dit medicijn. Wanneer dit het geval is, is een dokter inschakelen verstandig. Andere klachten kunnen variëren van ontstekingen aan lever en alvleesklier, haaruitval en jeuk tot en met overgevoeligheid. Meld een allergische reactie op dit medicijn direct aan de arts. Lees meer over deze en meer bijwerkingen in de bijsluiter die je geleverd krijgt bij het medicijn.

kopen zonder recept

Lescol kopen? Let hierop

Je kunt Lescol niet kopen zonder recept. Dit komt onder andere doordat het gebruik niet geheel zonder gevaren is. Het medicijn kan in sommige specifieke gevallen voor problemen zorgen. Hieronder geven we enkele gevallen aan waarbij je extra moet opletten of zelfs het middel in het geheel niet moet gebruiken. Lees hier ook meer over in de bijsluiter.

Overleggen met de arts

Een online arts helpt je bij het consult voor Lescol. Je vult hierbij een vragenlijst in. Meld het in ieder geval wanneer je:

  • Een minder goed werkende lever hebt.
  • (Een) medicijn(en) gebruikt genoemd in het gedeelte “Lescol gebruiken met andere medicijnen”.
  • Zwanger bent of van plan bent binnenkort zwanger te worden.
  • Borstvoeding geeft.
  • Andere redenen hebt om te twijfelen of dit medicijn geschikt is voor je.

Niet gebruiken

Het kan ook zijn dat het medicijn in het geheel niet geschikt is voor je. Dit geldt in ieder geval voor:

  • Mensen die overgevoelig zijn voor Fluvastatine of een ander bestanddeel van Lescol.
  • Kinderen jonger dan 9 jaar.

kopen zonder recept

Belangrijk tijdens het gebruik

Gebruik je het medicijn al? Let dan hierop:

  • Ben je duizelig of heb je last van een andere bijwerking die de rijvaardigheid kan beïnvloeden? Neem dan geen deel aan het verkeer tot de bijwerking is weggetrokken.
  • Alcohol kan een slechte uitwerking hebben op de lever, net als Fluvastatine. Matig het gebruik van alcohol of drink helemaal niet.
  • In principe is er geen beperking voor wat je mag eten, maar bij een te hoog cholesterol wordt een cholesterolverlagend dieet met klem aangeraden.

Lescol kopen zonder recept: waarom kan dit niet?

Je kunt geen originele Lescol kopen zonder recept, omdat dit een receptplichtig medicijn is. Laat de online arts via een consult het recept uitschrijven. Een apotheek kan het medicijn vervolgens leveren. Meer informatie vind je via onderstaande link.

lescol kopen bestellen zonder recept

Meer info over Lescol >>


Laat een reactie achter