Losartan

Klik hier voor Losartan >>

Losartan kopen zonder recept?

Kun je Losartan kopen zonder recept? Lees meer over welke mogelijkheden je hebt.

losartan kopen bestellen zonder recept
Losartan nodig?

Meer over Losartan

Wie met hartklachten te maken heeft, kan baat hebben bij het kopen van Losartan. Dit is namelijk een middel dat vaak gebruikt wordt om dit soort klachten te bestrijden. Je kunt dit medicijn alleen op recept krijgen. Dit kun je via een online artsconsult laten uitschrijven.

Klik hier voor Losartan >>

Omdat het een medicijn betreft dat voor het hart gebruikt wordt is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat de bijwerkingen zijn. Ook de aanwijzingen om het medicijn op de juiste manier te gebruiken, zijn van belang. Om die reden is het goed om de volgende zaken in het oog te houden wanneer het medicijn gebruikt gaat worden.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Losartan?

Losartan gebruiken doe je wanneer je last hebt van hartklachten die zijn te verminderen door de bloeddruk aan te pakken. Dit is namelijk waar het medicijn zich op richt. De bloeddruk kan worden verlaagd, maar ook de pompkracht van het hart kan ermee worden verhoogd. Daarmee kunnen ook problemen zoals nierbeschadiging en vatvernauwing worden bestreden. De volgende aandoeningen kun je behandelen met deze angiotensine II-receptorantagonisten:

  • Hartfalen
  • Hoge bloeddruk
  • Nierziekten
  • Ziekte van Raynaud

Het middel moet wel op een specifieke manier gebruikt worden om het maximale effect te bereiken.

losartan kopen zonder recept

Hoe gebruik ik Losartan?

Losartan is een medicijn dat steeds beter gaat werken naar mate het langer gebruikt wordt. Dit betekent dus dat het belangrijk is om het middel consistent te blijven nemen. Dit geldt voor alle soorten gebruik, onafhankelijk van de ziekte. Het is wel zo dat er weer mee gestopt moet worden als er geen effect waarneembaar is na enkele weken. Het middel kan dagelijks genomen worden op een tijdstip naar eigen inzicht. Aan te raden is het om dit dan in de ochtenduren bij het ontbijt te doen. Dit kan de kans op het vergeten van een dosis namelijk een flink stuk verkleinen. Voor exacte richtlijnen met betrekking tot het gebruik en de dosering kan de arts adviseren wanneer je Losartan gaat kopen op recept.

Wat te doen bij een vergeten dosis?

Mocht een dosis Losartan onverhoopt vergeten worden, dan is het handig om te weten wat hieraan gedaan kan worden. Het medicijn wordt in de regel eenmaal per dag genomen. Dit betekent ook dat het vrij gemakkelijk is om een dosering in te halen wanneer een dosis vergeten wordt. Dit kan namelijk gewoon worden ingehaald, zolang dit maar tot acht uur voor de volgende dosis is. Duurt het minder dan acht uur tot de volgende dosis wordt genomen, dan is beter om over te slaan en het weer op te pakken bij de volgende dosis.

losartan bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen

Op de hoogte zijn van de bijwerkingen bij het gebruik van Losartan is van groot belang. Dat komt omdat de medicijnen betrekking hebben op het hart en de bloeddruk. Onthoud wel dat de bijwerkingen lang niet bij iedereen zullen voorkomen, en dat het over het algemeen om lichte bijwerkingen gaat. Een verminderde nierwerking is bijvoorbeeld een bijwerking die kan voorkomen bij maximaal 1 op de 10 gebruikers. Ook het ervaren van duizeligheid komt in deze frequentie voor. Verder zijn klachten op het gebied van vermoeidheid en bloedarmoede bijwerkingen die in maximaal 10 procent van de gevallen kunnen voorkomen. Wanneer de klachten blijven aanhouden, dan is het altijd slim om even een arts te raadplegen. Mogelijk moet er dan gestopt worden.

Klachten die ook kunnen voorkomen, maar in minder dan 1 procent van de gevallen, worden hier genoemd. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoestbuien. Ook slapeloosheid kan een mogelijke bijwerking zijn. Daarnaast is het zo, net zoals bij veel medicijnen geldt, dat ook maagdarmklachten kunnen optreden na het gebruik van Losartan. Een klacht die kan voorkomen waar wel enige zorg bij nodig is, is depressie. Wanneer je dit voelt opkomen, is een arts raadplegen verstandig.

kopen zonder recept

Lees voor een volledig overzicht van de bijwerkingen altijd de bijsluiter door voordat je begint met het gebruiken van een medicijn. Je krijgt de bijsluiter geleverd bij Losartan.

Waarschuwingen vooraf

Losartan kopen zonder recept, waarom is dat niet mogelijk? Onder andere vanwege enkele waarschuwingen waar je van op de hoogte dient te zijn.

Pleeg overleg met de arts voordat je dit medicijn gaat gebruiken als je:

  • Lijdt aan de ziekte van Raynaud.
  • Een medicijn uit de volgende categorieën gebruikt: NSAID’s (ontstekingsremmende pijnstillers), andere bloeddrukverlagers, kaliumzout, kaliumsparende plasmiddelen, plaspillen.
  • Co-trimoxazol, Trimethoprim of Lithium gebruikt.
  • Borstvoeding geeft.

Gebruikt dit medicijn niet als je:

  • Zwanger bent of probeert te worden.
  • Overgevoelig bent voor Losartan of een bestanddeel van de tabletten.

Het kan zijn dat de arts een ander medicijn voorschrijft.

kopen zonder recept

Opletten met verkeer en alcohol

Heb je last van duizeligheid in de beginperiode van het gebruik van Losartan of heb je last van een andere bijwerking die de rijvaardigheid beïnvloedt? Neem dan geen deel aan het verkeer totdat de bijwerking verdwenen is. Dit gebeurt als het goed is na een tijdje.

Met mate alcohol drinken is over het algemeen geen probleem, maar wees er bedacht op dat alcohol enkele bijwerkingen van dit medicijn versterkt. Wil je alcohol drinken? Probeer het dan eerst met kleine hoeveelheden.

Kan ik Losartan kopen zonder recept?

Je las het al: Losartan kopen zonder recept is niet mogelijk. Je kunt via de online arts een recept krijgen voor dit medicijn. Daarna kun je het door een apotheek laten leveren of bij je eigen apotheek met het recept Losartan kopen. Meer informatie vind je na de link hieronder.

losartan kopen bestellen zonder recept

Meer info over Losartan >>

 


Laat een reactie achter