Bimatoprost (Lumigan) kopen?

Klik hier voor Bimatoprost >>

Bimatoprost (Lumigan) kopen zonder recept?

Originele Bimatoprost kopen zonder recept, kan dat ergens online? Lees het hier.

lumigan kopen bestellen zonder recept
Lumigan (Bimatoprost) nodig?

Bimatoprost kopen zonder recept: meer info

Bimatoprost zit in de oogdruppel Lumigan en kan klachten bij glaucoom verlichten. Wil je deze oogdruppels kopen zonder recept? Regel via een online vragenlijst een recept van een officiële arts en daarna eventueel het medicijn. Dit kan via een online aanbieder die in artsconsulten en medicijnen kan bemiddelen. Dit is veiliger en werkt net zo snel als Lumigan met Bimatoprost kopen zonder recept.

Klik hier voor Lumigan (Bimatoprost) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Bimatoprost?

Bimatoprost zit in Lumigan. Het is belangrijk om te weten dat dit een oogdruppel is. Het wordt gebruikt om de druk op de ogen te verzachten. Hierbij helpt de eerdergenoemde werkzame stof Bimatoprost, een prostaglandine. Die zorgt dat de afvoer van vocht uit de ogen gemakkelijker verloopt. Het medicijn wordt voorgeschreven aan patiënten die lijden aan glaucoom. Dit is een aandoening die de druk op de ogen zo hoog laat oplopen, dat er klachten aan het netvlies en de oogbol kunnen ontstaan. Die kunnen beschadigen met verminderd zicht of zelfs blindheid als gevolg. Goed gebruik van Bimatoprost kan echter een flinke hulp zijn in het bestrijden van de klachten.

lumigan bimatoprost kopen zonder recept

Hoe gebruik je Lumigan (bimatoprost)?

Lumigan gebruiken begint bij het goed schoonmaken van de handen. Was deze met zeep. Ook is het belangrijk dat eventuele contactlenzen eerst worden uitgedaan. De druppels met bimatoprost kunnen vervolgens in het gootje, dat ontstaat door het onderste ooglid iets terug te trekken, worden aangebracht. Eén druppel in ieder oog is voldoende. Doe direct voorzichtig het oog dicht. Eventueel is het verstandig om de traankanaaltjes even dicht te drukken, door ter hoogte van de ooghoeken even met duim en wijsvinger op de neus te drukken. Dit kan voorkomen dat er bijwerkingen optreden door het gebruik.

Hoe lang moet Bimatoprost gebruikt worden?

Doordat de klachten die bestreden worden met Bimatoprost nooit geheel zullen verdwijnen, is dit ook terug te zien in de duur van het gebruik van Lumigan. Dit is immers vaak voor langere tijd, soms tot wel enkele jaren, het geval. Sterker nog, dit zal zo blijven zolang er geen operatie aan de ogen wordt ondergaan. Een operatie is immers de enige manier om te zorgen dat de situatie rondom de ogen verandert. Dit betekent dus dat het vaak wel enkele jaren kan duren voor het gebruik van dit medicijn gestopt kan worden. In sommige gevallen komt de operatie er nooit en moet levenslang Bimatoprost worden toegediend.

lumigan bimatoprost bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen van Bimatoprost

Sommige bijwerkingen van Bimatoprost kunnen bij het gebruik van Lumigan vaker voorkomen dan andere. Toch zal zeker niet iedereen bijwerkingen ervaren. Het is echter goed om op de hoogte te zijn van alle mogelijke bijwerkingen en de eventueel te ondernemen acties.

De meest voorkomende bijwerkingen  zijn de bijwerkingen die te merken zijn in de ogen. Dit kan in 10 tot 30 procent van de gevallen optreden. Het gaat dan bijvoorbeeld over rode ogen, jeuk in de ogen en veranderingen van de wimpers. Deze bijwerkingen moeten aan de arts worden gemeld. Vooral wanneer jeuk in de ogen wordt ervaren is het belangrijk om de dokter hiervan op de hoogte te stellen. Die kan dan direct bekijken of er eventueel actie op moet worden ondernomen. Andere bijwerkingen komen minder vaak voor.

Klachten bij het gebruik van Lumigan die kunnen optreden in 1 tot 10 procent van de gevallen, zijn zwellingen of ontstekingen in het oog, korstjes op de wimpers, afscheiding uit het oog, een branderig gevoel in het oog of het veranderen van kleur van de ogen. Deze zaken moeten goed in de gaten worden gehouden. De arts kan uitsluitsel geven over wat gedaan moet worden. Ook in de rest van het lichaam kunnen bijwerkingen ontstaan, vooral bij verkeerd druppelen. Waarschuw daarom de arts als je hoofdpijn, verhoogde bloeddruk, een duizelig, misselijk of zwak gevoel of meer beharing of haargroei ervaart. Als je astma of COPD hebt, kan in een zeer zeldzaam geval de benauwdheid toenemen. Dit zijn allemaal zaken waarbij je de arts direct moet inlichten.

kopen zonder recept

Waarschuwingen bij Lumigan

Bij het kopen en gebruiken van dit medicijn zijn enkele belangrijke zaken die je in acht moet nemen. Deze vind je hieronder:

  • Je kunt even wazig zien door de oogdruppels. Wacht tot dit weggetrokken is voordat je deelneemt aan het verkeer. Hetzelfde geldt voor duizeligheid. Draag een zonnebril als je ogen door de druppels gevoeliger worden voor UV-licht.
  • Gebruik andere druppels of zalven in het oog alleen als er meer dan 5 minuten tussen het gebruik van Lumigan en het andere middel zit. Gebruik het minst irriterende middel het eerst.
  • Het wordt afgeraden om dit medicijn tijdens de zwangerschap te gebruiken.
  • Geef je borstvoeding? Er is weinig bekend over de hoeveelheid bimatoprost die in de moedermelk terechtkomt, en welk effect dit op het kind heeft. Overleg daarom met de arts.

kopen zonder recept

Kan ik Lumigan (Bimatoprost) kopen zonder recept?

Je kunt originele Lumigan met de werkzame stof Bimatoprost niet kopen zonder recept. Hierboven werd al uitgelegd, dat je hiervoor een recept nodig hebt. Dit kun je bij een online arts krijgen. Meer informatie hierover vind je via onderstaande link.

lumigan kopen bestellen zonder recept

Meer info over Bimatoprost >>


Laat een reactie achter