Malarone

Klik hier voor Malarone >>

Malarone kopen zonder recept?

Malarone kopen zonder recept, kan dat? Hier ontdek je de mogelijkheden.

malarone kopen bestellen zonder recept
Malarone nodig?

Over Malarone kopen zonder recept

Veel mensen denken dat Malarone kopen zonder recept mogelijk is, maar dit kan niet. Een arts moet hiervoor een recept uitschrijven. Dit kan je eigen huisarts zijn, maar ook de online arts. Tijdens een online consult vul je een vragenlijst in. De arts bepaalt vervolgens of je het medicijn kunt gebruiken. Dit is veiliger dan Malarone kopen zonder recept, en kost minder moeite dan langs je eigen huisarts en apotheek gaan.

Klik hier voor Malarone >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Malarone: bekend medicijn tegen malaria

Malarone helpt malaria bestrijden en voorkomen. Veel reizigers die wel eens in een malariagebied zijn, geweest zullen het medicijn dan ook kennen. Het bestaat uit een combinatie van 2 werkzame stoffen: Atovaquon en Proguanil. Beide stoffen doden de malariaparasiet die in de lever en in je bloedbaan voor problemen kan zorgen. Ondanks de preventieve werking wordt altijd aangeraden met andere methoden (klamboe, lange mauwen en broekspijpen, muggenspray) de muggen zoveel mogelijk op afstand te houden.

malarone kopen zonder recept

Hoe gebruik je Malarone?

Er zijn 2 manieren om dit medicijn met Atovaquon en Proguanil te gebruiken: om malaria te voorkomen en om malaria te genezen. Gebruik je het middel om de ziekte te voorkomen? Begin dan 1 dag voordat je afreist naar het geïnfecteerde gebied met het slikken van de tabletten. Wil je malaria genezen? Slik dan een volledige 3-daagse kuur in een zwaardere dosering. Maak deze kuur altijd helemaal af!

Enkele tips:

  • Neem de tablet in met zuivel of vetrijk voedsel (warme maaltijd). Dit helpt de stof beter opnemen en vermindert de kans op bijwerkingen.
  • Neem het medicijn op vaste tijdstippen in en sla geen dosis over. Haal een vergeten dosis zo snel mogelijk in.

Toch een dosis vergeten?

Als je Malarone slikt ter voorkoming van malaria, betekent het dat je minder goed beschermt bent. Slik je het ter behandeling van malaria? Neem dan de volgende dosis minimaal 6 uur nadat je de ingehaalde dosis hebt genomen.

malarone bestellen zonder recept

De kuur afbreken

Tenzij je allergisch of overgevoelig blijkt voor Proguanil of Atovaquon, of ernstige bijwerkingen ervaart, wordt het sterk afgeraden om de kuur af te breken. De kuur afbreken zorgt ervoor dat je minder goed beschermt bent of dat de parasiet niet volledig uitgeroeid wordt. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Mogelijke bijwerkingen van Malarone

Tijdens de Malarone kuur kun je bijwerkingen krijgen. Deze veelal lichte klachten gaan vaak na korte tijd weg. Mocht je veel of lange tijd last hebben van een bijwerking neem dan contact op met je arts.

De meest gehoorde bijwerkingen (minder dan 30% van de gevallen) zijn klachten aan maag en darmen en hoofdpijn. Bij een hogere dosis kan ook de eetlust afnemen en kun je hoesten.

In minder dan 10% van de gevallen melden mensen ook slaapproblemen, psychische problemen, bloedarmoede en duizeligheid. Ook kun je overgevoelig zijn voor Proguanil, Atovaquon of een ander bestanddeel van Malarone. Je kunt dan uitslag, bultjes en jeuk krijgen. In een enkel, zeer ernstig geval kunnen zwellingen en benauwdheid optreden. Stop met het slikken van dit medicijn en waarschuw meteen de arts. Bezoek de Eerste Hulp indien nodig.

Minder dan 1% van de mensen krijgt hartkloppingen, een snellere hartslag, uitvallend haar, blaren in mond of keel, blaren op de huid en leverproblemen.

kopen zonder recept

Waarschuw de arts als je: langdurig aanhoudende klachten ervaart, een overgevoeligheidsreactie krijgt, vermoeid of duizelig wordt, blaren op je huid krijgt, een gelige verkleuring van je huid of oogwit opmerkt.

Waarschuwingen voordat je Malarone gaat gebruiken

Niet iedereen kan Malarone kopen en gebruiken. Lees daarom dit gedeelte door en vraag alles na bij de arts waarover je twijfelt. Lees ook de bijsluiter aandachtig door.

Overleg met de arts als je:

  • Minder goed werkende nieren hebt.
  • Lijdt aan G6PD-deficiëntie.
  • Zwanger bent of wilt worden.
  • Borstvoeding geeft of wilt geven.

Gebruik dit medicijn niet als je:

  • Een ernstige aandoening aan een orgaan hebt.
  • Overgevoelig bent voor Proguanil, Atovaquon of een ander bestanddeel van dit medicijn.

kopen zonder recept

Andere waarschuwingen

Je mag niet autorijden als je last hebt van duizeligheid als bijwerking van dit medicijn. Wacht tot de duizeligheid voorbij is voordat je deelneemt aan het verkeer.

Je mag alles eten en (alcohol) drinken bij dit medicijn. Met name vetrijk voedsel en zuivelproducten worden aangeraden om opname van het medicijn te stimuleren.

Pas op met de volgende medicijnen of werkzame stoffen: Metoclopramide, Rifampicine, Rifabutine en sommige medicijnen tegen hiv.

Twijfel je ergens over? Vraag het aan de arts. Lees ook altijd de bijsluiter goed door.

Waarom geen Malarone kopen zonder recept?

Malarone te kopen zonder recept is niet mogelijk, omdat het medicijn receptplichtig is. Vraag daarom een online artsconsult aan, zodat je een recept krijgt voor dit medicijn. Vervolgens kun je het medicijn thuis laten bezorgen of met het recept bij je eigen apotheek Malarone kopen. Via de link vind je meer info.

malarone kopen bestellen zonder recept

Meer info over Malarone >>

 


Laat een reactie achter