Marvelon

Klik hier voor Marvelon >>

Marvelon kopen zonder recept?

Originele Marvelon kopen zonder recept, is daar een mogelijkheid voor? Lees het hieronder.

marvelon kopen bestellen zonder recept
Marvelon nodig?

Advies nodig?

Heb je advies nodig of heb je misschien een andere anticonceptiepil nodig? Kijk dan in dit handige overzicht.

Meer over Marvelon kopen zonder recept

Marvelon kopen zonder recept is niet mogelijk, omdat dit een receptplichtig medicijn betreft. Wel kun je via de online arts een consult aanvragen en daarna eventueel het medicijn geleverd krijgen. Dit is ideaal wanneer je geen tijd hebt om langs arts en apotheek te gaan. Het is echter van groot belang dat je de juiste manier van gebruik kent. Ook is het goed om de bijwerkingen die kunnen optreden te kennen. Aan de hand van de informatie in de bijsluiter kan worden gezorgd dat deze anticonceptiepil optimaal zijn werk kan doen.

Klik hier voor Marvelon >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Marvelon?

Marvelon is een zogenaamde sub-50-pil. Het helpt bij het voorkomen van zwangerschappen, maar kan ook voor andere zaken worden ingezet. Daarom is het medicijn dan ook uitsluitend van belang voor vrouwen. Het medicijn bevat de stoffen ethinylestradiol en desogestrel. Deze hormonen helpen bij het voorkomen van zwangerschappen, maar ook bij het bestrijden van menstruatieklachten. Het medicijn moet in een cyclus worden genomen. Dit betekent dat het juiste moment van inname, maar ook het moment waarop juist niet moet worden ingenomen, een belangrijke rol speelt bij de werking.

marvelon kopen zonder recept

Hoe gebruik ik Marvelon?

Wie Marvelon begint te gebruiken, doet dit bij voorkeur op de eerste dag van de menstruatie. Vanaf dat moment begint een zogenaamde cyclus. Dit zorgt er bovendien voor dat de pil direct betrouwbaar is. Wanneer op een later moment wordt begonnen, kan het zo zijn dat de pil pas na een week betrouwbaar is. Slik de pil gedurende 21 dagen en las daarna een week van pauze in. Begin daarna weer opnieuw. Het medicijn kan op deze wijze jaren achtereen worden gebruikt. Al wordt rokers met een leeftijd ouder dan 35 jaar geadviseerd een ander middel te kiezen.

Menstruatie uitstellen

Het gebruik van Marvelon bij het uitstellen van de menstruatie wijkt af van het gebruik als anticonceptiemiddel. In dat geval wordt namelijk na 21 dagen geen pauze ingelast. Het is dan de bedoeling om direct door te gaan met de volgende serie. Dit kan tot een jaar lang achtereen worden gedaan. Zodra gestopt wordt met de dagelijkse inname, na een jaar of eerder, zal direct de menstruatie plaatsvinden. Na een jaar is het wel noodzakelijk om te stoppen met het uitstellen. Op een later moment kan opnieuw worden begonnen. Dit kan worden voorgeschreven bij zeer hevige menstruatie. Vraag de arts om meer informatie.

marvelon bestellen zonder recept

Wat te doen bij een vergeten dosis?

Wanneer je Marvelon al wat langer gebruikt, kun je een vergeten pil snel alsnog innemen. Dan blijft de betrouwbaarheid bestaan. Let wel op dat dit alleen geldt bij 1 keer vergeten. Komt het vergeten vaker voor, dan daalt ook de betrouwbaarheid. Dit geldt overigens ook al bij een keer vergeten als het de allereerste cyclus van inname betreft. De pil heeft dan nog onvoldoende opbouw van de werkzame stoffen in het lichaam kunnen verzorgen. In de eerste periode is het dan ook vaak van belang om de pil na de 21 dagen nog te blijven gebruiken om de vergeten doses in te halen. Lees hierover meer in de bijsluiter die je meegeleverd krijgt wanneer je Marvelon gaat kopen zonder recept.

Eventuele bijwerkingen van Marvelon

Er kunnen bij het gebruik van deze anticonceptiepil bijwerkingen optreden, al zal lang niet iedereen deze ervaren. In de stopweek zal Marvelon bij een tot 3 op de 10 gebruikers tot vaginaal bloedverlies leiden. Na drie tot zes maanden van gebruik is het zo dat deze bijwerking zal verdwijnen. Is dit niet het geval, raadpleeg dan de arts. Andere bijwerkingen die in dezelfde mate voorkomen zijn het vasthouden van vocht, wat zich uit in dikke benen en enkels, en het ervaren van hoofdpijnen of migraine. Ook buikkramp, misselijkheid en pijnlijke borsten kunnen soms optreden.

Daarnaast zijn er nog verschillende bijwerkingen van Marvelon die in zeldzame tot zeer zeldzame gevallen voorkomen, zoals een wegblijvende menstruatie, vaginale droogheid, afwijkingen van de huid, veranderende stemming, veranderde zin in seks, problemen met zicht of traanproductie, trombose, hart- en vaatproblemen, borstkanker, overgevoeligheidsreacties, toegenomen bloedvetten, problemen met de lever of galstenen. Hoewel deze bijwerkingen zeer weinig voorkomen, is het belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Waarschuw de arts als je zorgelijke, hevige of aanhoudende klachten ervaart.

kopen zonder recept

Is Marvelon geschikt voor mij?

Je kunt geen Marvelon kopen zonder recept, mede omdat de arts eerst moet kijken of dit medicijn geschikt is voor je. Lees zelf ook onderstaande tips goed door:

  • Heb je een hoge bloeddruk? Laat de arts de bloeddruk dan goed monitoren als je Marvelon gaat gebruiken.
  • Heb je teveel vetten in je bloed? Laat de arts deze waarden goed monitoren bij gebruik van dit middel.
  • Ben je ouder dan 35 en rook je en/of heb je last van een hoge bloeddruk, te hoog cholesterol of overgewicht? Dan is een andere anticonceptiepil wellicht meer geschikt. Vraag het de arts.
  • Ben je ouder dan 50? Gebruik deze pil dan niet.
  • Heb je een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of lijd je al aan een hart- of vaatziekte? Vraag de arts of dit middel geschikt is voor je.
  • Heb je borstkanker gehad? Mogelijk kun je dan beter een ander middel gebruiken. Overleg met de arts.
  • Lijd je aan acute porfyrie? Bespreek met de arts of je beter een ander middel kunt gebruiken.
  • Wacht 6 weken na de bevalling met het gebruik van Marvelon als je borstvoeding geeft.
  • Gebruik je een hiv-medicijn, een medicijn tegen hepatitis C, geen epilepsiemedicijn, een tuberculosemedicijn, galzuurbindende harsen, Anastrozol, Aprepitant, Bosentan, Exemestaan, Fosaprepitant, Griseofulvine, Letrozol, Modafinil, Sint-janskruid of Tamoxifen? Vraag de arts of deze pil geschikt voor je is.
  • Ben je overgevoelig/allergisch voor de werkzame stof of een hulpstof in Marvelon? Gebruik deze pil dan niet.

kopen zonder recept

Lees de bijsluiter door voor een volledig en actueel overzicht van alle contra-indicaties.

Waarom kan ik geen Marvelon kopen zonder recept?

Je kunt geen Marvelon kopen zonder recept, omdat dit een receptplichtig medicijn is. Hierboven las je al, dat een arts de situatie moet bekijken. Een online arts kan dit doen via een online consult. Na dit consult krijg je een recept, waarna je eventueel het medicijn kan laten leveren. Meer info vind je via de link hieronder.

marvelon kopen bestellen zonder recept

Meer info over Marvelon >>


Laat een reactie achter