Medicijnen op temperatuur houden doe je zo

  • 0
medangel

Medicijnen op temperatuur houden doe je zo

Categorie : Medicijnen

Dat de werking van medicijnen minder wordt of zelfs helemaal ophoudt als je ze verkeerd bewaart, is voor velen geen geheim. Toch bewaart een groot deel van de mensen hun medicijnen niet volgens de richtlijnen van de fabrikant. Nu is daar een goede oplossing voor.

Gevaarlijke situaties

Zeker nu de zomer weer in aantocht is, komen er genoeg situaties voorbij waarbij de medicijnen (tijdelijk) niet op de juiste temperatuur bewaard worden. Bijvoorbeeld op het moment dat je met de auto of het vliegtuig aan het reizen bent. Als je pillen, poeder of vloeistof dan langdurig op een te hete of te koele plek ligt, kan het dat je medicatie geen werking meer heeft. Als je dan in het buitenland zit en je krijgt last, moet je een medische post zien te vinden. Buiten dat zijn medicijnen duur en is het dus zonde als ze hun werking verliezen.

Handig apparaatje

Wat kun je hiertegen doen? Het begint met het goed in de gaten houden van de temperatuur van de middelen die je vervoert. Dat doe je met behulp van de MedAngel. Dit handige apparaatje houdt continu de temperatuur in de gaten van het etui, doosje of koffertje waarin je het medicijn hebt opgeborgen. Omdat je zelf niet de hele tijd het metertje wilt aflezen, is deze via een app verbonden met je smartphone. Mocht de temperatuur een ongewenste (te hoge of te lage) waarde bereiken, dan word je automatisch gewaarschuwd en kun je actie ondernemen om dit tegen te gaan.

Meerdere mogelijkheden

Doordat de MedAngel gekoppeld is aan een database, ‘weet’ het apparaatje precies op welke temperatuur jouw medicijnen bewaard dienen te worden. Prijzen beginnen bij 49 euro voor 1 sensor en 89 euro voor 2 sensoren, mocht je meerdere soorten middelen willen controleren. De sensoren kunnen met een app communiceren die zowel voor de Apple iPhone / iPad als het Android-besturingssysteem beschikbaar is. Hier vind je meer info over de MedAngel.


Laat een reactie achter