Medicijnen waar je als nierpatiënt voor moet oppassen

  • 0
nierpatient medicijnen

Medicijnen waar je als nierpatiënt voor moet oppassen

Categorie : Gezondheid , Kennisbank , Medicijnen

Wanneer je nierpatiënt bent, dan kan dat flink lastig zijn. Nog lastiger wordt het wanneer je ook nog eens andere kwalen krijgt. Het is namelijk zo dat allerlei soorten medicijnen een flinke invloed kunnen hebben op je nieren. Daardoor kan je gezondheid nog verder achteruitgaan. Dit moet je natuurlijk proberen te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke medicijnen wel en niet geschikt zijn. Zo kan je zorgen dat je altijd op je hoede bent. Aan de hand van een aantal tips kan je heel veel problemen voorkomen. Zeker ook wanneer je zelf goed oplet.

Let op: Deze tekst dient slechts als voorbeeld en dient niet als medisch advies. Raadpleeg hiervoor de arts of de bijsluiter van je medicijn.

Hulp van de arts

In de eerste plaats krijg je natuurlijk altijd hulp van de arts. Het is namelijk zo dat een dokter die weet hoe het met jouw nieren gesteld is niet in de fout zal gaan door de verkeerde medicijnen voor te schrijven. Het probleem zit dan ook elders. Er is namelijk een groot aantal medicijnen op de markt zonder recept van de dokter te verkrijgen. Het zijn dan ook juist deze medicijnen die bij de meeste mensen voor problemen zorgen. Het is dus ook belangrijk om ook deze middelen aan de dokter voor te leggen. Die kan dan zien of de middelen juist zijn.

Pijnstillers

De middelen die het meest moeten worden nagekeken zijn de pijnstillers die zonder recept te krijgen zijn bij bijvoorbeeld een drogist. Denk aan middelen als Ibuprofen, Arcoxia of Arthrotec. Dit soort medicijnen plegen een flinke aanslag op de nieren. Mensen met gezonde nieren zullen hier geen problemen van ondervinden, maar mensen die al met nierproblemen kampen zullen wanneer ze de middelen nemen niet herstellen, maar juist alleen maar zieker worden. Dit zorgt ook voor een flinke kostenpost voor de zorg die gemakkelijk te voorkomen is door op de juiste manier te handelen. Let hier dus altijd goed op.

Nierpatiënt? Volg deze tips

Hierboven noemen we enkele voorbeelden van medicijnen die schade kunnen toebrengen bij nierpatiënten. Ook noemen we al een tip. Wil je medicijnen online bestellen, volg dan de volgende tips om kans op problemen te minimaliseren:

  1. Vul de vragenlijst van het consult volledig en naar waarheid in.
  2. Heb je twijfels? Aarzel niet om vragen te stellen aan de online arts.
  3. Lees voordat je een medicijn voor het eerst gebruikt de bijsluiter goed door.
  4. Neem nooit medicijnen aan van anderen en volg alleen een consult voor medicijnen via gerenommeerde partijen, zoals Treated.com of Dokteronline.com. Zo weet je dat je altijd originele merkmedicijnen krijgt.

Laat een reactie achter