Melatonine (Circadin)

Klik hier voor Melatonine (Circadin) >>

Melatonine kopen zonder recept?

Melatonine (Circadin) kopen zonder recept, hoe zit dat? Je leest het hier.

melatonine circadin kopen bestellen zonder recept
Melatonine (Circadin) nodig?

Melatonine (Circadin) kopen: meer informatie

Wil je Melatonine kopen en wil je weten of dit kan? Lees onderstaande informatie om meer te weten te komen over dit product.

Klik hier voor Melatonine (Circadin) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Melatonine?

De Melatonine is een hormoon dat reageert op veranderingen in licht. Zodra het donker wordt, wordt dit hormoon aangemaakt en krijgt het lichaam een signaal om te gaan slapen. Wanneer het weer licht wordt, neemt de hoeveelheid Melatonine in het bloed af, waardoor je weer wakker wordt.

Bij sommige mensen is de afgifte van dit hormoon verstoord. Deze mensen hebben een verstoord slaapritme. De problemen kunnen variëren van moeilijk inslapen tot wakker worden op ongewenste tijdstippen. Oorzaken voor deze verstoring kunnen uiteenlopen. Een onregelmatig slaappatroon door reizen (jetlag) of onregelmatige werkdiensten, veranderingen in het lichaam door ouderdom of de overgang, maar ook het niet meer waarnemen van licht door blindheid kunnen oorzaken zijn van verstoorde afgifte van Melatonine. Daarnaast kan dit medicijn helpen bij het afbouwen van synthetische slaapmiddelen.

melatonine kopen zonder recept

Hoe werkt Circadin?

Circadin bevat het hormoon Melatonine als werkzame stof. Het medicijn zorgt ervoor, dat er voldoende van dit hormoon wordt afgegeven en helpt zo de slaapproblemen op te lossen.

Aanwijzingen bij gebruik van Melatonine

Circadin Melatonine kun je kopen op recept in tabletvorm. Deze tablet slik je doorgaans 1 tot 2 uur voor het slapengaan, tenzij de arts anders voorschrijft. Slik de tablet in zijn geheel door met wat water. Neem bij voorkeur wat te eten voordat je de tablet inneemt. Voor hoe lang je dit medicijn gebruikt, is afhankelijk van de reden van gebruik en de aanwijzingen van de arts.

Dosis overgeslagen?

Het kan gebeuren dat je vergeet Melatonine in te nemen voor het slapengaan. Mocht je ’s nachts wakker liggen, dan kun je alsnog een tablet Circadin innemen. Houd er wel rekening mee dat de werking niet zo effectief zal zijn als wanneer je de tablet op tijd voor het slapengaan inneemt.

melatonine circadin bestellen zonder recept

Zomaar stoppen?

Je kunt op elk gewenst moment stoppen met dit medicijn. Als je de tabletten langere tijd hebt gebruikt, kan het tot 2 maanden duren voordat de afgifte van Melatonine in het lichaam weer hersteld is.

Kunnen er bijwerkingen optreden?

Je kunt bij het gebruik van dit medicijn bijwerkingen ervaren. Echter zijn deze zeer zeldzaam en over het algemeen licht van aard. Mocht je bijwerkingen ervaren, dan verdwijnen ze over het algemeen na een korte periode. Heb je last van hevige of lang aanhoudende bijwerkingen? Raadpleeg dan de arts.

Bijwerkingen die in zeer zeldzame gevallen gemeld worden, zijn psychische klachten, slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, een duizelig en een draaierig gevoel, maagdarmklachten, opvliegers, overmatig zweten, een zwak of vermoeid gevoel, uitslag of een geïrriteerde of droge huid, blaren in je mond, slechte adem, overtollig of juist te weinig speeksel, last van spieren en gewrichten, last van je ogen, toenemend gewicht, hogere bloeddruk, hartkloppingen, pijn aan je borst, meer moeten plassen en bloed in de urine. Nogmaals: deze bijwerkingen komen zeer zelden voor. Neem contact op met je arts als je last hebt van een van deze bijwerkingen.

kopen zonder recept

Wanneer kun je dit medicijn niet gebruiken?

Dit geneesmiddel is niet voor iedereen geschikt. Je kunt dit medicijn niet gebruiken als je overgevoelig bent voor Melatonine of een ander bestanddeel in de Circadin tabletten.

Raadpleeg je arts als je lijdt aan psoriasis. In sommige gevallen verergert dit middel de ziekte.

Autorijden

Je kunt tussen de tijd dat je de tablet inneemt en de tijd dat je gaat slapen niet autorijden. Als je Circadin ’s avonds hebt ingenomen en ’s ochtends weer ontwaakt bent uit je slaap, kun je weer autorijden.

Eten en drinken

Je kunt bij dit medicijn alles eten en drinken.

kopen zonder recept

Zwangerschap

Er is te weinig bekend over Melatonine en zwangerschap. Hoewel het een lichaamseigen hormoon betreft, is onduidelijk wat voor effecten grote hoeveelheden ervan kunnen hebben op de baby. Overleg dus met je arts of het echt noodzakelijk is om Circadin te gebruiken, of dat een ander medicijn wellicht kan helpen.

Borstvoeding

Er komt een hoeveelheid van dit medicijn in de moedermelk terecht. Of dit gevaar oplevert voor je kind, is niet duidelijk. Overleg daarom met de arts wat de mogelijkheden zijn.

Combinatie met andere medicijnen

Er zijn geen combinaties bekend van dit middel met andere medicijnen waarbij een wisselwerking optreedt. Je kunt dus andere medicijnen combineren met dit medicijn.

Kan ik Circadin Melatonine kopen zonder recept?

Je kunt alleen Melatonine kopen met een recept van een bevoegd arts. Dit kun je aanvragen via een online artsconsult. Hierna kun je het originele merkmedicijn Circadin kopen bij je eigen apotheek of online opdracht geven voor levering van het medicijn. Meer informatie vind je via onderstaande link.

melatonine circadin kopen bestellen zonder recept

Meer info over Melatonine (Circadin) >>


Laat een reactie achter